Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEVAMLI KAN KAYBEDİYORUZ

DEVAMLI KAN KAYBEDİYORUZ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülke devamlı kan kaybediyor. İç ve dış politikamız iflas etmiş durumda. Ülke her gün itibar kaybediyor. Komşularımızla sıfır sorun sloganı ile işe başlayan dışişleri bakanı Davutoğlu. Bilhassa orta doğuda duvara tosladık. Suriye de Esat rejiminin yıkılması için. ABD’nin maşası olduk. “Çok yakında Esat gidiyor. Şam da Cuma namazı kılacağız” dediler. Esat hala gitmedi. Mısırda Mursi ye destek verdi. Sisi seçim kazandı. ABD Irak’a girdiğinde Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduk. Irak da kan gövdeyi götürüyor. Kaça bölüneceği belli değil. Ortadoğu da haberimiz olmadan yaprak oynamaz diyorlardı. Yaprağı bırakın ağaçlar kökünden sökülüyor. Hani Türkiye bölgede oyun kurucuydu?  Türkiye bölgenin en önemli aktörü idi? Türkiye gelişmelerin peşinde giden değil, gelişmeleri yönetendi?

Türkiye’nin gelişmelerden haberi oluyor mu? ABD dışişleri bakanı Kerry mısıra gitti. Karşısında olduğumuz sisi ile görüştü. Oradan Bağdat’a geldi. Bizim iktidarın selamı bile kestiği Maliki ile görüştü. Oradan Erbil’e gitti Barzani ile görüştü. Daha düne gelene kadar Türkiye Cumhuriyetinin verdiği pasaport ile dış ülkelere gidebilen aşiret reisinin ayağına ABD dışişleri bakanı gidiyor. Barzani “Kürdistan kendi geleceğini kendisi belirleyecektir” diyor. Der tabii ABD onu devlet başkanı olarak görüyor. Hani Türkiye gelişmelerin arkasında giden değil, gelişmeleri yönetendi.

Barzani bu karışıklıktan istifade edip, Iraktan kopup bağımsız Kürdistan’ı devreye sokacak. ADB dışişleri bakanı Kerry Barzani ile görüşmeye neden gitsin? ABD Barzani’yi devlet başkanı olarak görüyor. Bunun anlamı kuzey Irakta bağımsız Kürdistan devletinin kurulmasına ABD icazet verdiğinin göstergesidir. Olaylar böyle gelişiyor. Türkiye kendi kabuğuna çekilmiş. Cumhurbaşkanı seçimine odaklanmış durumda. Kürdistan kurulduktan sonrada doğu Anadolu ve güney Anadolu da ki Kürtlerle birleşmektir. 2003 senesinde ABD dışişleri bakanı Codele Rice ne demişti. 22 ülkenin sınırları değişecek demişti. Kuzeyde Karadeniz’ dayanan Kürdistan vardı. Hani biz oyun kuran idik. Maalesef oyuna gelen olduk. Gelişmeleri geriden takip eden değil. Gelişmeleri yönetendik, ne oldu? Gelişmeleri geriden takip eder durumdayız. IŞİD’ı durdurmaya kimse yanaşmıyor. Biz ise IŞİD de paçamızı kaptırmışız. Sesimiz çıkmıyor. Türkmenleri katlediyorlar. Siz ne yapıyorsunuz bile diyemiyoruz. Adamlar İstanbul’a mağaza açtılar. İslama uygun giyim mağazası açtılar. İstanbul da 4-5 yere daha böyle mağazalar açacakları iddia ediliyor. Böyle bir terör örgütünün mağaza açmasına nasıl müsaade edilir. Hiç kimse IŞİD’i kollamıyoruz demesin.

Terör örgütü bile diyemiyorlar. IŞİD unsurları deniyor. Bir zamanlar Tayyip’in akıllı akilleri PKK’ya terör örgütü denilmesin demişlerdi. Ondan sonra yöneticilerimiz de PKK unsurları demeye başlamışlardı. El Nusra terör örgütüdür. Şimdi dışişleri bakanı Davutoğlu”El Nusra bizim dostumuzdur” diyor. Ve El Nusra terör listesinden çıkarılmış. Barzani Kürdistan’ı kurduktan sonra doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu da nasıl bir yol izleneceğini doğrusu merak ediyorum. Doğu da işler rayından iyice çıkmış. PKK militanları yol kesip kimlik kontrolü yapıyor. Bunu da videoya almışlar sosyal medya da yayınlıyorlar. Nereye bakarsan bak elle tutulur bir tarafımız kalmamış.

İran ile de yakında aramız bozulacak gibi duruyor. İran IŞİD terör örgütüne karşı. Biz ise terör örgütü dahi diyemiyoruz. Suriye topraklarında iken IŞİD örgütüne devamlı yardım ettik. Şimdi Irak da kan gövdeyi götürüyor. Katliamlar yapılıyor. Yapan kim?  IŞİD! Biz hali hazırdan bu örgütün aleyhine tek kelime etmedik. 100 vatandaşımız ellerinde rehin. Ayrıca Türkmenleri katlediyorlar. Hiçbir şey yapmıyoruz. Türkmenler sefil durumda Türkiye’ye dahi gelmelerine izin vermiyoruz. Irak bölünmeye başladı. Birinci bölünme Barzani’nin kuracağı bağımsız Kürdistan olacak. Fakat en acısı da Türkmenlerin ne olacağıdır. Irak topraklarında Türkmenler diye bir toplum kalmayacak gibi duruyor. Çünkü kendilerini koruyacak bir gücü yok. Türkmen liderlerden birisi öldürüldü. Liderin öldürülmesi demek, Türkmenlerin dağıtılacağının göstergesidir. Rehinelerin bırakılacağını IŞİD örgütü söylemişti. Neden hala bırakmadılar. Bana kalırsanız Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlılığı adaylığını açıklamasını bekliyorlar. Benim öngörüm cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklasın. Söylenene göre Salı günü açıklanacak. En geç Cumartesi günü rehineler Türkiye ye getirilecek ve bu rehineleri Tayyip Erdoğan karşılayacak. Ülkenin dışarıda hiç itibarı kalmadı. Oyun kuranız, önder ülkeyiz diyenlerin ne önderliği kaldı nede oyun kuranlığı kaldı. Aksine oyuna gelen olduk. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!  Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44