Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEVAMLI AYRI TELDEN ÇALIYORLAR

DEVAMLI AYRI TELDEN ÇALIYORLAR


Siyaseti öyle bir yere getirdiler ki. Herkes ayrı telden çalıyor. Birileri kalkıyor muhalefeti doğuda ayrı batıda ayrı konuşmakla itham ediyor. Başbakan bunu yuhalamayın! Bunu yuhalayın! Yeter ki ırkçılık olmasın” diyor. Irkçılığı yapan iktidarın kendisi değil mi? Alevi Sunni ayırırım yüzünde Suriye ile aramız bozulmadı mı? Türk ırkı diye bir ırk yok” diyen AKP'liler değil mi? seçim beyannamesine Türk kelimesinin anayasadan çıkarılacağını koyan AKP değil mi? Ondan sonrada ırkçılık yapılmasın deniyor. Bu ne biçim bir söylemdir. Bir söz vardır. Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar diye.  Bu söylemlerde ayni bu söze benziyor.

Doğuda ayrı batıda ayrı konuşan iktidar değil mi? Muhalefet partilerini çete oluşturmakla itham eden iktidar değil mi? Hem de yanlarına terör örgütlerinden DHKP-C ve PKK'yı ekleyerek 6 çete ile mücadele ediyoruz diyen iktidar değil mi?  Haliyle bu partilerden olanlarda çete olmuş olmuyorlar mı? Millet de böylelikler çete kapsamına sokulmuş olmuyor mu? Maliye bakanı kalkıyor. Alınan makam arabaları için. Çerez parası bile değil” diyor. Arabaların fiyatı 750- 800 bin arasında. Bir iki tane olsa ne ise kaç tane belli değil. Bu arabalara harcanan para çerez parası bile değilmiş. İyide emekliye zam vermeye gelince kaynak bulunmuyor?

Cumhurbaşkanı kafayı takmış diyanet işleri başkanının arabayı geri iade etmesine. Benim haberim olsaydı. İade ettirmezdim” diyor. Diyanet işleri bakanının arabasının fiyatını 300- 350 bin olarak gösteriyor. Ve kendi kullandığı zırhlı arabayı diyanet işleri başkanına veriyor. Bu yetmiyor! Diyanet işleri başkanına uçak tahsis edilmeli” diyor. Bundan sonra diyanet işleri başkanı gezilerine özel uçak ile gidecek. Bunlar savurganlık değil de nedir? İslamiyet'te savurganlığa yer yoktur. Abdest alırken dahi suyun iktisatlı kullanılması emrediliyor.

Çalışma bakanı asgari ücretle fevkalade geçinilir az para değil diyor. Kendileri milletvekili maaşı ile geçinemiyoruz diye dert yanarlar. Garibanın aldığı asgari ücreti çok görürler. Söylemlerin hiç birisinin tutarlı bir yanı yok. Cumhurbaşkanı ve başbakan devletin bütün imkânlarını kullanıyorlar. Bunun demokrasi ile ilgisi yok. Miting yapıyorlar okuldan talebeleri mitinge getiriyorlar. Muhalefetin mitingine talebelerin hepsini değil 5-6 tanesini bir öğretme yanına alıp gitse. Ve o öğretmenin ve talebelerin vay başına geleceklere.

Memurlara vali tamim yayınlıyor. Mitinge katılacaksınız! Katılmayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır” diyor. Maazallah bu memurlardan bazıları muhalefetin mitingine katılmış olsa vay başına geleceklere. Böyle bir seçim dönemi olur mu Allah aşkına? Muhalefet partileri iktidar tarafından bir torbaya konmuş. Biri sağdan vuruyor. Biri soldan vuruyor. Birde bu muhalefet partileri çete ve illegal parti olarak millete lanse ediliyor. Seçime girmiş bir parti illegal parti olur mu? İllegal parti anayasaya aykırı kurulmuş ve faaliyetlerini anayasaya aykırı olarak yürüten parti demektir. Kendi bakanları meclis kürsüsünden ben bu anayasayı tanımıyorum diyecek. Bu parti legal olacak. Anayasaya uyan ve anayasa çerçevesi içersinde faaliyetlerini yürütecek. Siz bu partilere çete ve illegal parti diyeceksiniz.

Asgari ücreti 1.500 TL yapacağım diye seçim beyannamesine yazan partiyi. Nasıl yaparsın? Kaynağı nereden bulacaksın diye. Millete yuhalatacaksınız. Sanayicilere bu asgari ücreti 1.500 TL'ye çıkaracaklarmış. Siz bunu neden eleştirmiyorsunuz diye sitem edeceksiniz. Muhalefet emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye vereceklerini seçim beyannamesine koyuyor.  İktidarın seçim beyannamesin de böyle bir şey yok. İktidar kalkıyor. Temmuzdan sonra bende 1.000 TL vereceğim diyor.

Ülkenin geliri bellidir. Bütçe bu gelire göre yapılır. Yapılacak zamlar bu bütçeye göre yapılır. Bu bütçeden kaynak yaratmak isteyen harcamalarda tasarrufa giderek kaynağı yaratır. Herkes ayrı bir telden çalıyor. Muhalefet kendisine yapılan eleştirilere cevap vermekten. Kendi yapacaklarını millete anlatamıyor. Muhalefet ayakkabı kutlarında bahsedemiyor. Yolsuzluğa adı karışanların mecliste nasıl aklandığından bahsedemiyor. Vatandaşın ne sıkıntı içersinde olduğundan bahsedemiyorlar. Köylünün durumundan bahseden yok. Köylüler dertli köy malları belediyelere devrediliyor. Meralarda otlatılan hayvanlardan otlatma parası alınıyor. Bunlara değinen yok. İşimiz saldım çayıra Mevla'm kayır olarak yürüyor. Saygılarımla.

Yaşsın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Biz Türk olarak doğduk. Allah bize Müslümanlığı ve Türklüğü bahşetmiş. Herkesin ırkı ile gurur duyması doğaldır. Biz herkesin ırkına saygılıyız. Irkımıza saygı gösterilmesini de beklemiyoruz. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                                         28  -05  - 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44