Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEVLET VATANDAŞININ MENFAATLERİNİ KORUR

DEVLET VATANDAŞININ MENFAATLERİNİ KORUR


Devlet vatandaşının menfaatlerini korumakla mükelleftir. Cumhurbaşkanı başbakan Davut oğluna görevi bırakmasını söyledikten sonra, üst üste iki konuşmasında Avrupa birliğine rest çekti. Terörle mücadele kanunda değişiklik istemesine kızarak ?siz yolunuza biz yolumuza? diyerek resti çekti. Tabi bizim milletimizin böyle şeyleri çok sevdiğini bildiği için bağıra bağıra rest çekti. Vatandaşlarımızda bu çekilen rest ile gururlandı. Hatta birbirlerine görüyor musun? Nasıl rest çekti diyenler dahi olmuştur. Avrupa birliğine girmek vatandaşlarımızın menfaatinedir. Çekilen restin anlamı bizim Avrupa birliğine girmeyeceğizdir. O iki konuşmadan sonra yaptığı konuşmada ise Avrupa birliğine girmemiz bizim stratejik hedefimizdir diyor. Pekiyi çekilen rest ne oldu? Yalnız vatandaşa şirin görünmekle kaldı. Devlet adımı ay gibi güneş gibi kararlı olacaktır. Sağa sola rest çekmekle devlet yönetilmez. Devlet adamı mülayim olmalıdır. Birleşmiş milletler rest çekiliyor. Nerede ise? Vatandaşlar sokağa dökülecek. Ne diyor? Birleşmiş milletlere ?dünya beşten büyüktür? diyor. Elbette dünya beşten büyüktür. Pekiyi bizim cumhurbaşkanımızı bu çıkışını destekleyen hiçbir ülke var mı? Hadi Avrupa´yı bir kenara bırakın. Var mı Müslüman ülkelerden bir tane destek veren?  En samimi görüştükleri Suudi Arabistan, Katar ve Azerbaycan destek veriyor mu? İsrail´e (Van minüt) diye çıkış yaptı. Hava alanında kahraman olarak karılandı. Sonra ne oldu. Dostluk çağrısı yaptı. Libya meselesinde NATO´nun ne işi var. Libya da diye esti gürledi. Sonuç NATO´nun Libya ya giden güçlerinin güvenliğinin sağlanmasını bizim deniz kuvvetlerimiz yaptı. İzmir de NATO güçlerinin karargâhı yapıldı. Buralarda bizim menfaatimize olacak olaylar tamamen aleyhimize oldu. Libya da iş yapan şirketlerimiz sınır dışı edildi. Türk şirketleri Libya ya alınmaz oldu. Hatta Libya Türk uçak ve gemilerinin sınırları içersine girmesini yasakladı. Giren uçak ve gemilerin vurulacağını beyan etti. Bir şeyi düşünmeden taşınmadan söylemek ülkeye zarar getirir. Bunları hep yaşadık. Vatandaşlarımız bu gibi olaylarda gaza geliyor. Onun içinde AKP yandaşları dünya lideri diyor. Esas Türkiye de bir tek dünya lideri çıkmıştır oda Atatürk dür. Atatürk´ü de bu yandaşlar sevmez. Bizim milletimiz böyle olayları çok seviyor. Hemen başlıyorlar Türkiye seninle guru duyuyor tezahüratlarına. Tabi bunları söyleyenlerde bu durumdan keyif alıyor. Sonunun nereye gideceğini düşünmede bu olgu oluşumuna inanıyorlar. Sonrada çileyi millet kendisi çekiyor. Ayni olaylar. PKK ile mücadelede olmadı mı? Önce kol kola oldular. Şimdide mücadele etmeye başladılar. Neticesinde her Allahın günü 3-4 şehit veriyoruz.

Devlet vatandaşının menfaatini korumakla mükelleftir. Bu iktidar hiçbir konuda vatandaşının yanında olmamıştır. 1999 Marmara depreminin yaralarının sarılması amacı ile geçici olarak getirilen özel tüketim vergisi (ÖTV). Bu iktidar tarafından kalıcı hale getirildi. İşsizlik fonunda biriken parayı başka yerlere harcandı. İşsiz kalanlar para ödenemiyor.

Batıda yaşayanların bir kaçak elektrik sorunu var. Bu sorun mahkemeye intikal ettirildi. Mahkeme bu paranın vatandaştan alınmamasına karar verdi. Doğuda kaçak elektrik kullanımı en düşük olduğu yer dahi% 40 % 70´şe çıkan yerler var. Balıkesir de benim şehir şehir incelediğimde % 8 idi. İl kendi kaçak elektrik kullanımını kendisi ödesin teklifi yapılıyor. Bunu da kabul etmiyorlar. Bu kaçak elektrik kullanımı tam tersi olsaydı. Doğuda az batıda çok olsaydı. Adım gibi eminim bu teklifi kabul ederlerdi. Çünkü doğuyu koruyorlar. Şimdi yine dönelim kaçak elektrik meselesine buna formülü bulmuşlar. Dağıtım bedeli altında alıyorlar. 50 lira elektrik kullanım bedeli var ise. 25 lira dağıtım bedeli koyuyorlar. Şimdi yeni enerji bakanımız. Mahkemenin o kararını ortadan kaldırmak için. Kaçak elektrik bedelini kanunlaştıracakmış. Diyorum ya bunlar vatandaşın menfaatine hiçbir şey yapmazlar. Vatandaşın menfaatine olacak şeyi kanunlar ortadan kaldırıyorlar. Doğru ya anayasa mahkemesinin verdiği kararı kabul etmeyenler başka mahkemenin verdiği kararı kabul eder mi? Daha bunlara benzer birçok şeyde daima vatandaşın lehine olacak hiçbir şeye imza atmamışlardır. Vatandaşın menfaatine mahkemeden karar çıkıyor. Bunu bile kanunla vatandaşın aleyhine çeviriyorlar. Bu sene vergilerde çok yüksek artış oldu. Her sene yıllık bütçe ile memura, emekliye zam yapılır. Bu yaptıkları zammı hemen zamlarla geri alırlar. Memura emekliye yıllık % 4,5 zam yaparlar. Elektriğe, doğal gaza, suya yaptıkları zamlarla verdiklerini geri alırlar. Fakat kendilerin geldiği zaman daha yüksek zam yaparlar. Artık AKP´nin politikasını anladık. Fakir daha fakir olsun. Zengin daha zengin olsun. Politikaların budu! AKP iktidar olduğunda bu ülkede dünya dolar milyarderleri listesine giren 4 kişi vardı. Şimdi dünya dolar milyarderleri listesine giren 45 kişi var. Zengin sayısı artıyor. Ayni zamanda fakir sayısı da artıyor. Bunun böyle olması uygulanan politikalardan dolayıdır. Vatandaşın menfaatine olan hiçbir şey olmadığı gibi hep vatandaşın aleyhine olan şeyler olmuştur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm, cumhuriyetçiyim, laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11 ? 05 ? 2016 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44