Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEVLET MARKET AÇAKCAK

DEVLET MARKET AÇAKCAK


Devlet marketlerdeki etiketleri düşürmek için. Bir araştırma heyeti kurdu. Marketlere ekipler gitti. Bu araştırma heyetinden nasıl bir rapor gelecek diye merakla beklerken. İktidar market açacaklarını açıkladı. Bu ülkenin milli servetleri vardı. Tütün işleme fabrikaları, sigara fabrikaları, içki fabrikaları, şeker fabrikaları gibi daha birçok fabrikaları vardı. Bunların hepsi özelleştirme adı altında satıldı. Tütün üreticisi bitirildi. Pancar üreticisi bitirildi, buna benzer bazı üreticilerde bitirildi. İşsizlik arttı.

Tütün, pancar, pamuk sektörlerinde çalışan işçiler üretici işçilerdi. Tüketici işçilerin artması ekonomiyi de etkiledi. Bugün Türkiye’nin tüketici işçiye ihtiyacı yok. Üretici işçiye ihtiyacı vardır. Tarımda çalışan nüfusumuz %38’lerde idi. Tarımda çalışan nüfusun %15’şe düşürülmesi tavsiye edildi. Onun için bu fabrikalar satıldı. Tarımda çalışanları oranı her sene biraz daha düşerek %7’ye kadar düştü.

 Tarımda çalışanların oranı buraya kadar düştü. Tarımda çalışanların sayısı her sene düşüyor. Tarım bakanı tarımda çalışanlara moral vermeye çalışıyor. Bakın ne diyor. “Tarım girdilerindeki fiyat artışlarını dikkate almayın” diyor. Tarımda çalışanlara böyle moral vermeye çalışıyor.

 Sanki alay eder gibi? Yapacağın bir şey varsa onu söyle? Enflasyonu düşürmek için çare bulacaklarını beklerken. Büyük bir bomba parladı. Bin adet süper market açılacağı açıklandı. Güler misin, ağlarısın? Hem de 1.000 adet market açılacakmış. Bin adet market açacaktınız da neden fabrikaları sattınız?

Enflasyon bu bin market açıldığında düşecek mi? Enflasyon Market falan açarak düşmez. Bin market açacağız diyerek milletin gazını almaya çalışmayın. Artık millet iktidara güvenmiyor. Bin adat market açılacak. Az söyleyin, uz söyleyin inanılacak bir söz söyleyin. Bin market enflasyona çare olacaksa? Marketlerde ki etiketler düşecekse hiç duramayın hemen açın. O açılacak bin marketin girdileri nereden karşılanacak?

 Bu marketlerin giderlerini devlet mi karşılayacak? Bu bin marketin sermayesi nereden temin edilecek. Şu meşhur 4 şirket bu marketleri açacak kişiler olmasın. Oldu olacak, verin onlara birde Türk parası dururken yabancıların parası ile birde garanti verin. Bu bin market açılacağı hiç olacak gibi gelmiyor. Çaresizlik insanı abartılı konuşmaya mecbur bırakır. Enflasyon ile mücadele edeceğiz diye.

Belediyelere satış tanzim yerleri açtırmadınız? Ne oldu becerebildiniz mi? Beceremezsiniz! Çünkü enflasyonu önlemeni yolu o yöntem değildir. Bu işler ben yaptım oldu demekle olmuyor. Enflasyonun önlenmesinin yolu üreticinin girdilerinin düşürülmesi ile olacak bir olaydır. Üreticinin girdilerine zam yaparak enflasyon düşmez. İktidar bunu bilmiyor mu? Biliyor! Fakat zam yapmaya eli mahkûm. Çünkü gelir gideri karşılamıyor. Neden karşılamıyor? İsraf çok olunca bütçe açık veriyor.

Türk milleti kadar devletine sadakatle bağlı hiçbir millet yoktur. Yabancı ülkelerde yapılan zamları protesto etmek için. Halk sokaklara dökülüyor. Yapılan zammı iktidarları geri almaya mecbur kalıyor. Bizde böyle bir olay olmaz. Çünkü Türk milleti asil bir millettir. Ne kadar Türk milletinin kıymetini bilmeseler de? Türk milleti devletine karşı sadakatle bağlıdır. Bunu kimse inkâr edemez. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanın, ilkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  05-10- 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,48% 0,12
  • EURO

    34,69% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2480,00% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu

Balıkesir

18.04.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:20
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:20