Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEVLETİ ELE GEÇİRME

DEVLETİ ELE GEÇİRME


İktidar nasıl bir devlet kurmak istiyor. Cumhurbaşkanının başdanışmanlarından olan bir zat ?millet kendi devletini kurma yolunda? gibi bir beyanatta bulundu. Gelişen olaylara bakıldığında ve söylemlere bakıldığında böyle bir olaya doğru gittiğimiz anlaşılıyor. Önce geçmişe bir göz atalım.

Ergenekon ve balyoz davalarını hatırlayalım. Türküye devletinin ordusu dünyada hatırı sayılır. Bir ordu durumunda idi. Ergenekon ve balyoz davaları orduyu yıpratmak amacı ile yapılmadı mı? Ergenekon davalarına üniversite rektörleri ve gazeteciler de dâhil edilmedi mi? Atatürkçü cumhuriyetçi olan kişiler çeşitli baha nenelerle gözaltına alınmadı mı? Arkasından balyoz davası ortaya çıkmadı mı? Balyoz davası açıldıktan sonra kuvvet komutanları ve emekli genelkurmay başkanı gözaltına alınıp yargılanmadı mı?

Amaç Atatürkçü ve cumhuriyetçi kişileri görevlerinden uzaklaştırıp yerlerine kendi adamlarını yerleştirme değil miydi? Bu mahkemeleri açan kimdi? Zekeriya öz değil miydi? Zekeriya öz kimin adamı idi? cemaatin adamı değil miydi? Bunu fırsat bilen iktidar. Bu mahkemelere müdahil oldu. Ordunun yıpratılması iktidarın da işine geliyordu. Orduyu vesayet altına alınmak idi. Cemaat ve iktidar bu davalarla emellerine ulaştılar. Orduyu dişi tırnağı sökülmüş bir aslan durumuna getirildi. Ordumun görevi Türkiye cumhuriyetini korumak ve kollamaktır.

Bu madde iktidar tarafından değiştirilerek dışarıdan gelecek tehdit ve tehlikelere karşı sınırlarımızı korumaktır şeklinde değiştirildi. Ordu tamamen iktidarın emrine girdi. Ege de burnumuzun dibinde olan ve bizim olan 18 ada Yunanlılar tarafından istila edildi. Ordu bu adaların istilasına seyirci kalıyor. Çünkü iktidar orduyu Suriye de kullanıyor. Sözü şuraya getirmek istiyorum. İktidar kendi devletini kurmaya doğru gidiyor. Şimdiye kadar kamuya alınacak işçi veya memurların iktidar yandaşlarından alındığını biliyorduk. Bir kişi bir iş yeri açacağında dahi partizanlık yapılıyordu.

Müracaat eden kişinin her hangi bir parti ile ilişiği olup olmadığına bakılıyor. Şayet her hangi bir parti ile ilişiği varsa. Bu parti ile ilişiğini kes bize üye ol denildiği dahi iddia ediliyordu. Alt kademeler böyle dolduruldu. Şimdi artık üst kademeler dolduruluyor. Basına intikal etti. Hâkim alımlarında İktidarın yakınları hâkim olarak atanmış. İl yöneticilerinin yakınları dahi bu işten nasibini almış. Bu neyi gösteriyor. Polisler görevlerinden alındı. Yerlerine iktidarın istediği kişiler alındı. Yani polis milletin polisi olmaktan çıkarıldı.

İktidarın polisi durumuna getirildi. Hâkimler Türk millet adına diye karar verirler. Fakat şimdi iktidar adına karar veriliyor. Ordu milletin ordusudur. Fakat iktidarın ordusu olma yolunda. FETÖ olayında küçük akvaryum ve dere balıkları ile uğraşılıyor. Kamu kurumlarından yüzlerce kişi yine gözaltına alındı. Hâlbuki esas FETÖ´cü olanlar kendilerinin içersinde. Bunlara dokunulmuyor. Bir birlerinden mi korkuyorlar acaba? Hâkimler iktidarın isteği doğrultusunda karar veriyor.

Örnek Yüksek Seçim Kurumu AKP´li bir vekilin müracaatı üzerine mühürsüz oyların sayılacağına karar veriyor. Bunu izah etmek içinde ayrı bir skandala imza atıyor. Kanunsuzluk tam olarak gerçekleşmemiştir diyor. Kanunun tamı, yarımı ve çeyreği de mi var? Bu söylem çaresizliğin gösterisidir. Kılıf bulamamanın sıkıntısıdır. İktidar devleti tek eline geçirme gayreti içerisindedir. Cumhurbaşkanının başdanışmanının söylemi yabana atılacak bir söylem değildi. Alıştırma yapmak için söylenmiştir. İktidar şimdiye kadar, devamlı biz alıştıra alıştıra yolumuza devam ediyoruz demişlerdir.

Artık ne söylersek söyleyelim. Cumhuriyete ve Atatürk´e sahip çıkmak zorlaştırılacaktır. Bu zorlukları aşılmasının tek yolu yapılacak bir erken seçimde birleşmektir. Bu referandum bu iş birliğinin neticesinde bu noktaya gelmiştir. Hattı zatında hayır bu yarışı önde bitirmeyi başarmıştır. Bu sefer sandıklarda bir şey yapamadılar. Yapamadılar demek de doğru değil. Sandıklarda da yaptılar. Buna rağmen hayırlar önde bitirdi. Bu sefer millet iradesini yüksek seçim kurumu gasp etti. Yeni devletin kurulmasına adım adım gidiliyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01- 05 -2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44