Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEVLETİN TAŞLARI YERİNDEN OYNADI

DEVLETİN TAŞLARI YERİNDEN OYNADI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

17 Aralıktan bugüne kadar AKP büyük bir çaba harcayarak emeline nail oldu. Bu emeline nail olabilmek için devletin temel taşlarını da yerinden oynattı. Bu olay kamu vicdanında aklanmaya yetmeyecektir. Belirledikleri hedefe ulaşmak için yaptıkları çalışmayı terörle mücadelede göstermiş olsalardı. Terör örgütü diye bir örgüt kalmazdı. Bu hedefe ulaşmak için ne anayasa, ne kanunlar, ne tüzüklerin hepsi bir kenara atıldı. Tek amaç HSYK kanununun değiştirilmesi idi. Mecliste her oturumda adeta savaştılar. Her oturumda küfürler, hakaretler, tekmeler, yumruklar havada uçuştu. Amaç iki bakan oğlu ile zarrab’ın serbest bırakılması idi. Bu HSYK kanun değişikliğinin anayasa mahkemesinden döneceğini bile bile bu değişikliği gerçekleştirdiler. Cumhurbaşkanı kanunu onaylama gerekçesi olarak. CHP’nin anayasa mahkemesine gideceğini bildiğim için onayladığı anlamında bir beyanda bulundu. Bu iki bakan çocuklarının avukatı ve zarrab’ın avukatı mahkemeye tutukluluklarının kaldırılması için birkaç defa müracaat ettiler. Bu istekleri her defasında ret edildi.

HSYK kanun değişikliğini cumhurbaşkanı onayladıktan sonra, resmi gazetede hemen yayınlanmadı. Hazırlıklarını tamamladılar. Resmi gazetede yayınlanıp kanun yürürlüğe girdiği andan itibaren jet hızı ile çalışmaya başlamışlar. Kısa süre içersinde mahkeme iki bakanın oğlu ile zarrab’ın tahliyesine karar vermiş. CHP anayasa mahkemesine kanunun iptali ve yürütmenin durdurulması isteği ile müracaat etti. Anayasa mahkemesi yürütmeyi durdursa ve kanunu iptal etse dahi atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş oldu. Çünkü iptal geriye doğru işlemeyecek. İktidarın yaptığı değişikler aynen kalacak. Bunu bilerek yaptılar. Şöyle bakıldığında duyarlı bir girişim yaptıkları düşünülebilinir. Şimdilik kendilerine göre aklanmış gibi görünüyorlar. Fakat kamu vicdanında aklanmaları mümkün değildir. İnsanın içinden böyle duyarlı davranıyorsunuz da Ergenekon ve balyoz davalarında neden duyarlı davranmıyorsunuz? Diye sormak geliyor.  Emekli orgeneral İlker Başbuğ bireysel olarak, uzun tutukluluk gerekçesi ile anayasa mahkemesine müracaat etti. Anayasa mahkemesi adalet bakanlığından görüş istedi. Adalet bakanı Bekir Bozdağ isteğin ret edilmesini istedi. Başbakan Başbuğun “örgüt kurmak ve yönetmekle yargılanmasını tarih af etmeyecektir” demesi ile adalet bakanını ret etmesi ne anlama geliyor. Yorumu sizlere bırakıyorum. Ben bu olayda samimiyet göremiyorum. Samimi olmuş olsalardı. İsteğin ret edilmesini istemezdi adalet bakanı.

Devletin temel taşları yerinden oynatıldı. Darmadağın bir emniyet ve yargı nasıl işlev gösterecektir. Yargı ve emniyet tamamen iktidarın kontrolüne geçti. Birde bunlara MİT kanunundaki değişiklik gelirse bir daha bu taşlar yerine kolay oturtturulamaz. Bu iktidar giderde yerine başka bir iktidar geldiğinde o iktidarın işinin çok zor olacağı kanısındayım. HSYK kanun değişikliği yürürlüğe girmesi ile birlikte. Hemen bu kişilerin salıverilmesi kamu vicdanında bir yara açmıştır. İsterse AKP % 70 oy alsın bu olayı hiç kimse unutmayacaktır.

Kamu vicdanının kanayan yarası olan Ergenekon ve balyoz davalarında yara kanamaya devam ediyor. İktidar yolsuzluk ve rüşvet olayından tutuklanan iki bakan çocuğu ve şarkıcının kocasının tutukluluklarının kaldırılması için bu kadar çaba harcıyor. Anayasayı ayakları altına alıyor. Orduya kurulan kumpası bildiği halde hiçbir girişimde bulunmuyorlar. Hayatlarının yarısını orduda vatana hizmet etmekle geçiren ve terörle mücadele edenler hapislerde çürüyor. Suçları dahi ispatlanamamış olmasına rağmen hapislikleri sürüyor. Fakat 17 Aralık operasyonda evlerinde para sayma makinesi, 7 adet para kasası ve bir trilyoncuk para bulunan bakan çocuğu nüfusluluk zırhları ile serbest bırakılıyor. Bakanların çocuklarına rüşvet veren ve bakanın istifa etmesine sebep olan şarkıcının kocası serbest kalıyor. Bu olayın kamu vicdanını rahatsız etmesinden iktidar hiç rahatsız olmuyor. Kamu vicdanını rahatsız eden, hapisteki generallerin, gazetecilerin, rektörlerin ve ilim adamlarının hapiste olmasından rahatsız olmuyorlar.

Başbakan Balıkesir’e geldi. Stadyumun önünde konuştu. Meydan çok kalabalıkmış. Balıkesir’deki otobüs sahipleri arabalarını park edecek yer bulamammışlar. Kapalı spor salonunun önündeki park sahasına getirip arabaların park etmişler. Balıkesir’de ne kadarda otobüs varmış? Ben o manzarayı görünce hayret ettim. Ali hikmet paşa meydanından geçerken birkaç kişi miting meydanını sordu. Stadyumun önünde dedim. Stadyum nerede dediler. Tarif ettim. Stadyumu bilmeyen ne kadarda Balıkesirli varmış? Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01- 03- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44