Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEVLET SİLAH BIRAKSIN

DEVLET SİLAH BIRAKSIN


 

Ey büyük devlet neredesin? Terör örgütü devlet silah bıraksın diyor. İktidarın silahları bırakacaklar söylemine kandilden cevap geliyor. Devlet silah bıraksın diyorlar. Bunun anlamı ben silah bırakmıyorum. Ben sizden güçlüyüm demektir. İktidar hala barış süreci diyor. Başka bir şey söylemiyor. PKK güçsüz durumda iken silah bıraktırma baskısı yapılmadı. Sözde barış süreci ile birlikte sınır dışına çekileceklerdi. Göstermelik bir gurup çıktı. Onlarında çıkıp çıkmadıkları belli değildir. Ondan başkadan çıkanlar olmadı. İktidar her seferinde çıkıyorlar diye milleti uyuttu. Davutoğlu bunu itiraf etti. Çekilmediklerini biliyorduk. Millette infial yaratmasın diye. Milletten gizledik” dedi. Şimdi yine silah bırakacaklar diye milletin gazını alıyorlar.

İktidar en büyük hatayı barış süreci başladığında çekilme konusunda yapmıştır. Kontrolü çıkıp yapılacaktı. Sınıra bir kontrol merkezi kurulacaktı. Çıkacak olanların listesi alınacaktı. O listeye göre çıkış yaptırılacaktı. Çıkıp çıkmadıkları ve kaç kişi çıkmış. İktidarı bilgisi olacaktı. Amma öyle demediler çıkında nasıl çıkarsanız çıkın denildi. Bu yanlış bir olaydı. Ne tekim çıkmadılar.

Barış süreci PKK'nın işine yaradı. Ülke içersinde istedikleri gibi hareket etme imkânı buldular. Ülke içersinde kendilerine barınaklar kurdular. Barış sürecini kullanarak. Güçlerine güç kattılar. Yurt içinde militan yetiştirdiler.  Bu gün yol kesip kimlik kontrolü yapanlar. Bu barış sürecinde ülke içersinde toplandılar. Eğitimlerini yurt içersinde yaptılar. Barış sürecini kullanarak kendilerine militan topladılar. Süreç sonlandığı zaman sizlere iş verilecek diye kandırılanların sayısı artırıldı. Yurt içersinde bunlar yapılırken de kandil dağdaki eğitimli militan sayısını artırdı. Dış ülkelerden aldıkları yardımlarla teçhizat eksiklerini tamamladılar. Silah depoladılar mühimmat stoku yaptılar. PKK tarihinin en güçlü durumuna bu barış süreci sayesinde ulaştı.

Şimdi ben silah bırakmam. Silahı devlet bıraksın biz devletten güçlüyüz dercesine meydan okumaya başladılar. Devletin silahlı kuvvetlerinin silah bırakması ne görülmüştür. Ne de duyulmuştur. Amma terör örgütü şımardıkça şımardı. Devlete silahı sen bırakacaksın deme cüretini gösterebiliyorlar. Mahmur kampı ve kandilden gelen militanların gelmesine izin veren iktidar o zamanda hata yapmıştı. Gelenler krallar gibi karşılandı. Ayaklarına mahkeme götürüldü. Sınırda bu gösteriler olurken. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan sınırda çok güzel olaylar oluyor. Gelecek için ışık olacak olaylar gelişiyor, demişti. O dağdan gelenler bütün doğu vilayetlerini dolaşarak halkla bütünleştirildi. Onların sayesinde PKK çok sayıda militan kazandı. Milleti kışkırtarak devletin düşmanının artmasına vesile oldular. Sonra bunlar birer ikişer sınır dışı edildi.

Artık PKK'dan bu saatten sonra silah bırakmasını istemenin hiçbir geçerli tarafı olmayacaktır. Milleti kandırmadan başka bir işe yaramaz. Zamanında kararlılıkla mücadele edilseydi PKK bu günkü gücüne ulaşamazdı. Şimdi 10 maddelik bir anlaşmadan bahsediliyor. Seçimler dolayısı ile verilmiş. Tavizlerin yer aldığı 10 maddelik taviz olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Çünkü HDP devamlı bu 10 maddelik anlaşma metninden bahsediyor. Fakat nevruzda bazı şeylerin açıklığa kavuşacağını tahmin ediyorum. Ayrıca Öcalan iktidara yerel yönetim kanununu meclise getirin görüşün. Bende nisanda yapılacak kongrede eylemsizlik kararı aldırayım. Sizde seçimi rahat geçirin dediği iddia edildi.

Doğudan gelen haberler hiç iç açıcı değil. Kontrolün tamamen örgütün kontrolünde olduğu bilgileri geliyor. Kamu görevlilerin çoğu ailelerini götürmemişler. Askerle kışlada kalıyormuş. Polislerin çoğu da karakollarda kalıyormuş. Doğuda devletin hiçbir etkisinin kalmadığını söylüyorlar. Bir polis memuru Diyarbakır'a girmek için 8 saat kontrol merkezinde bekletildiğin söylüyor.

Masada nelerin konuşulduğu belli değil. Fakat bazı konularda anlaşma sağlandığı gerçeği var. PYD PKK'nın Suriye deki kolu. Bu PYD den türbenin nakli için yardın alındığını. Bizim yetkililer yalanlıyorsa da. Hem HDP'nin yetkilileri. Hem de kandilden gelen açıklamalar. Yardım alındığını söylüyor. Birinden biri doğruyu söylemiyor.

 Toprak kaybetmedik diyenler. Şimdi ne diyecek? Uluslar arası anlaşmalara göre Türk toprağı olarak tescillenmiş olan türbenin yeri değiştirildi. Yeni taşınan arazinin sahibi ortaya çıktı. Yerinin çok değerli olduğunu söylüyor. Devlet bizi mağdur etmez her halde diyor. Yani arazisi için çok para talep edecek gibi görünüyor. Kendi tescilli toprağını terk edeceksin. Şimdi para ile toprak alacaksın. Durum böyle iken, toprak kaybetmedik diyeceksiniz. PKK'dan kimse silah bırakmalarını istemesin. PKK kesinlikle silah bırakmaz. Saygılarımla.

                                                                24 – 02 – 2015 Mustafa KOÇ

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44