Hedef (GÜNDEM)


DİN ADAMLARI DEVLET ve MEDENİYET YIKAR

DİN ADAMLARI DEVLET ve MEDENİYET YIKAR


Devletler ve Medeniyetler kolay yıkılmaz. Ancak, matematik bilgisi yok edildiği zaman, devlet ve medeniyet kendiliğinden yıkılıyor. Zira Matematik bilgisi sorgulama ile başlar. Sorgulamadan en çok din adamları rahatsız oluyor. Sorgulama başladığı andan itibaren, din adamlarının otoritesi bozulur. Tarihte pek çok örnekleri vardır. Üç örnek, tezi doğrulamaya yeterli olacaktır.

1. Antik Mısır Medeniyeti, matematikte başarılıydı. Mısırlı Mühendisler, muazzam tapınaklar yapıyor. Piramitler inşaa ediyordu. Tarım toplumu olduğu için Mısır'da din adamlarının egemenliği kaçınılmaz sonuç olarak geldi. Toplumun yarısı din adamına dönüştü. Diğer yarısı köle olarak din adamlarına hizmet ediyordu. Din adamları egemenliklerini kesinleştirmek için Matematik ve Fen bilimlerinin üzerini örtmekle işe başladılar. Dini bilgileri öne geçirip, teknik bilgilerin toplumsal aktarımını önlediler. Sorgulayıcı bilim adamlarını idam ettiler. Keops Piramidini yapan Mısır Medeniyeti, aradan geçen yarım milenyum sonra, taştan duvar yapamaz duruma düştü.

2. Laik Devlet düzeni sayesinde, Roma Dünya İmparatorluğuna dönüşmüştü. Roma Hukuku sayesinde, Roma Sulh ve Medeniyetini kurmuştu. Romalılar, Matematk biliyor. Hijyeni öğrenmiş. Kanalizasyon sistemi kurmuş. Çimentoyu fark etmiş muazzam binalar yapıyordu. 325 yılında, İznik Konsülü ile Hıristiyanlık Devlet dinine dönüşünce işler bozuldu. Kilisenin ilk işi, Matematik Bilgisini yok etmek oldu. 415 yılında Papazlar ünlü Matematikçi Hypatia'yı idam ederek, amaçlarını Roma Dünyasına duyurdular. Roma dünyasında Matematik yasaklandı. Romanın yıkılması uzun sürmedi. 476 yılında önce Batıda yıkıldı.

Romanın yıkılması üzerine KARANLIK ÇAĞ diye tanımlanan bin yıllık bir süreç başladı. Romayı yıkarak egemenliğini perçinleştiren Roma Katolik Kilisesi, putperest inancı gerekçe göstererek, Roma ve Yunan Medeniyetinden gelen her türlü bilgi ve belgeleri yok etti. Batı, antik Yunan ve Roma Medeniyetini, bin yıl sonra Doğu'dan öğrenebildi. Kilise fen ve matematik bilgisine karşı çıkıyor. Sorgulayıcı bilim adamlarını idam ediyordu. En acıklısı kadınlar üzerinde gerçekleşti. Bilginin kadın ile çocuklara geçtiğini fark eden Kilise, 100 binden fazla aydın kadını yakarak idam etmiştir.

Matematikçi Galile'yi dahi idama mahkum eden Kilise, bilim ve bilgi istemiyordu. Sorgulamaya karşıydı. Batı Dünyası, Karanlık Çağı GİYOTİN ile sonlandırabildi. 1789 Fransız devrimi sırasında, Giyotin ile kafası kesilenlerin yüzde doksandan fazlası din adamı papazlar idi.Fransız Devrimi sayesinde Batı, Laik Devlet düzenine geçti. Bu sayede Batı, bilim ve teknolojide hızlı bir gelişme sürecine girmiştir.

3. Rumeliye geçen Osmanlı Devleti, önemli bir gerçeği fark etmiştir. Balkanlarda Haçlı artığı Katolik Derebeyler egemendi. Halk ise Ortodoks Hıristiyan idi. Derebeyler halkı zulm ile idare ediyordu. Osmanlı Ortodoks Kilisesi ile anlaştı ve 50 yıl gibi kısa sürede Balkanlarda egemen oldu. Selçuklu geleneğinin etkisinde kalan Osmanlı, başlangıçta İslamı esas almıştı. Ortodoksları da kabul edince, çözüm Laik Devlet düzeninde bulundu. Osmanlı, her türlü inanca ve yaşam biçimine saygılı davranıyor ve hızla dünya imparatorluğuna dönüşüyordu.

Beklenmeyen bir hata gerçekleşti. 1516 yılında Yavuz Sultan Selim Han ile Halifelik ''kılıç hakkı'' olarak devralınınca, araplar itiraz ettiler. İtirazı önlemek için, Mısırdan din adamları İstanbula getirildi. Din adamlarının ilk işi, Medreselerde Matematik ve Fen bilimlerini yasaklamak oldu. Osmanlı,İslamı esas alan din devletine dönüşmeye başladı. Balkan İmparatorluğu olan Osmanlının Balkanlardaki dayanağı Hıristiyan toplumlar idi. Laik devlet düzeni bozulup, İslamiyet öne geçince Balkanlarda sorun başladı. İlk ayrılmayı, Ortodoks Kilisesinin etkin olduğu Yunanistan becerdi.

1854 Kırım Savaşı sırasında bir gerçek ortaya çıktı. İngilizler, Rusların sıcak denizlere inmesini önlemek amacıyla, Kırım Savaşında Türklere yardım ediyordu. Savaş sırasında, Türk subaylar uzun menzilli İngiliz toplarını kullanamadılar. Nedeni çabuk anlaşıldı. İngiliz topları PARABOL çiziyor, hedef matematik bilgisiyle saptanıyordu. Matematik bilmeyen Türkler, ingiliz toplarını kullanamıyordu.

Matematiki yasaklayan Ebu Suud yönetimi, nihayet, başarıya ulaşmıştı. Matematik bilmeyen Osmanlı İmparatorluğu yıkılıyordu.  Şinasi Kara

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23