Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DİNDARLARI KANDIRIYORLAR

DİNDARLARI KANDIRIYORLAR


Ülkede olan dindarlara oluyor. Hem maddi yönden hem de manevi yönden kandırılıyorlar. Şöyle geriye doğru bir bakalım. YİMPAŞ, KOMBASAN ve DENİZ FENRİ olaylarını hatırlayalım. Gurbetteki dindar vatandaşlarımızı maddi yönden kandırdılar. Bir de jet Fadıl diye birisi çıktı ortaya oda epey kişiyi dolandırdı.

Bu yaptıklarından dolayı hapis yattı. Çıktıktan sonra yine bir şeyler yapmaya çalıştı. Fakat bu sefer tutunamadı. Piyasadan kaybolup gitti. Bu dindarları gülen cemaati hem maddi olarak hem de manevi olarak kandırdı. Burada dindarlar ile dincileri ayırt etmemiz gerekir. Dindarlar Allahın emir ve yasaklarına uyarak. İbadetlerini yaparak kâmil mümin olmaya çalışanlardır. Namazlarını kılarlar, oruçların tutarlar zekâtlarını verirler. Allaha kulluk etmek için ellerinden geleni yaparlar. Birde dinciler vardır.

Bunlar dindar gözükürler. Dindarları ellerinde kuran dillerinde bin bir yalanla kandırırlar. Sizin paranıza şöyle para kazandıracağız. Böyle işler yapacağız diye maddi bakımdan kandırırlar. Amma bunu yaparken de senden fazla dindar olurlar. Yukarıda isimlerini verdiğim kuruluşlara bunları ortak ederek maddi yönden kandırırlar. Bu yukarıda isimlerini verdiğim kuruluşlara çok parasını kaptıranlar oldu. Gülen cemaati himmet parası toplayarak bu dindarları kandırmadılar mı?

İktidar dahi bunlara her istediğini vermedi mi? Sonuç ne oldu? Vatana ihanet olmadı mı? Şimdi maddi durum bir kenara bırakıldı. Manevi kandırma kula kulluk etme modası başladı. Bu dinci geçinenler. İktidardan nemalanmak için. İktidara yakın gözüküp iktidardan menfaat sağlamak için. İktidarı devamlı methederek ve dini kullanarak iktidarın iktidarda kalmasını sağlamaya çalışıyorlar.  Bundan önceki yazılarımın birisinde iki dinden bahsettim. Bir Allah tarafından indirilmiş din. Birde icat edilmiş din demiştim. İcat edilmiş din mensupları devamlı şirk işlemektedirler.

Bir defa İslam dini son dindir. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed son peygamberdir. Biz indirilmiş dine iman edenler bunu böyle bilir böylede bilmeye devam ederiz. Şimdi size bir ilçe müftüsünün söylediği bir mevzu´u anlatacağım. ?Sayın Erdoğan´ın getirdiği yeni anayasa Kuranın yetersiz geldiği içindir. Kendisine Hazreti Cebrail vasıtası ile vahiy edilmiştir? diyerek. Peygamber efendimizin son peygamber olduğunu inkâr etmiş oluyor. Bunu söyleyen bir müftüdür. Bunun bu sözlerine inanan dindarlar maalesef kandırılmıştır.  Çünkü peygamberlerden başkasına vahiy gelmez. Kendisi şirk işlediği gibi kendisine inanları da şirke ortak etmekte dedir. Kendileri kula kulluk etmeye çalıştıkları gibi, başkalarını da kulak kulluk etmeye davet etmiş oluyor. Daha buna benzer çok örneklere var.

Artık günümüzde ortada iki din vardır. Birisi inmiş din! Diğeri icat edilmiş din! İnmiş dinde Allah ile kulun arasına kimse giremez. İcat edilmiş dinde ise arada din simsarları var. Sanki kendileri Allahın aciz bir kulu değillermiş gibi. Allah ile kul arası da aracılık yapmaya çalışıyorlar. Bizim inandığımız indirilmiş dinde. Yalnız Allahtan minnet istenir. Fakat bunların icat edilmiş dininde. Şeyhler den minnet istenir. Şeyhin elini ayağını öperler. Abdest aldığı suyu kutsal sayarlar içerler. Garibim imanlı dindar Müslümanları kandırırlar. Bu olaylar ülkemizde de yaşanır olması acınacak bir olaydır. Bakın size bir örnek daha vereceğim.

Yine bu din bezirgânlarından birisi. Şöyle diyor. ?evlenecek birisini bulamazsanız. Annenizle, kız kardeşinizle evlene bilirsiniz? diyor. Bu icat edilen dine göre bular mubah sayılıyor. İnmiş dine göre haramdır. Günahların büyüklerindendir. Bu iki dinin arasındaki farklılıklara kısaca bir göz atalım. İnmiş dinde hak önemlidir. Allah ?benim karşıma kul hakkı ile gelmeyin buyuruyor. İcat edilmiş dinde hak diye bir mesele yoktur. İnmiş dinde Allahın adaleti vardır. Bütün kulların yargılanacağı bir yüce divandır. İcat edilmiş dinde adaleti sağlayacak olan yargı kurumudur. Gelin görün ki yargı kurumuna güven duyan kalmamıştır.

80 milyonluk bir ülkende yargı kurumuna güvenin oranı % 30´lardadır. Bu duruma adalet var diyebilir misiniz? İnmiş dinde kula kulluk yoktur. Yalnız Allaha kulluk etmek vardır. İcat edilmiş dinde kula kulluk vardır. Şimdi bu dindar vatandaşlarımıza sesleniyorum. Sakın olasınız bu din bezirgânlarının sözlerine inanmayın. Şu kişiye vahiy geldi, şu kişi şunu cehennemde yanarken görmüş, şuraya oy vermeyenler cennete giremez gibi sözlere kesinlikle itibar etmeyin. Kendi geleceğinizi karatmayın. Çünkü bunlara inananlarda şirke ortak olmuş olur.

Allah birdir! Hazreti Muhammed Allahın gönderdiği son peygamberdir. İnmiş dinde son dindir. Allah ile hiç kimse konuşmamıştır. İcat edilen dinin mensuplarından bazıları Allah ile konuştuğunu. Bazıları da rüyasında ?cehennemde Atatürk´ün cayır cayır yandığını gördüğünü, Atatürk´ün kendisine Erdoğan peygamber dediğini? söylüyor. Bunlar kendilerini peygamberlerden üstün görüyor. Allah hiçbir peygamberine cenneti ve cehennemi göstermemiştir. Bunlar hakkındaki bilgileri vahiy yolu ile göndermiştir.  Bir daha söylüyorum aziz Müslüman kardeşlerin bunların söylediklerine kesinlikle inanmayın. Kedinizi ateşe atmayın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23-09-2017 Mustafa KOÇAL            

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44