Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DİNİNE SAHİP ÇIKACAK NESİL

DİNİNE SAHİP ÇIKACAK NESİL


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İktidar dinine kinine sahip çıkacak nesil yetireceğini daha önce söylemişti. Bunun adımlarını milli eğitime 4+4+4 sistemini getirerek atmıştı. Bir ülkeye yapılacak en büyük kötülük milli eğitim sistemi ile devamlı oynamaktır. Dini esaslara dayalı milli eğitimler. Din esaslarına dayalı olarak nesil yetiştirir. Müspet ilimle ilgileri olmaz. Bir ülkenin yükselmesi için. Müspet ilimle yetişen ilim adamlarına da ihtiyacı vardır.

Dindar nesil yetiştirmek ülkenin diğer sorunlarını çözmez. Dinine sahip çıkacak nesli yetiştirmek ailelerin görevidir. Bir ana baba çocuğuna Allahın emir ve yasaklarını öğretmekle yükümlüdür. Devletin bu konuda ailelere yardımcı olmaktır. Devletin asli görevi devletinin idamesini sağlamak için. Milli şuura sahip nesil yetiştirmektir.

Okullarda din dersi mecbur olmalı mı olmamalı tartışması yapılıyor. Mecburi olması gerekir. Fakat birinci sınıftan itibaren din dersinin mecburi olması yanlıştır. Okula yeni başlayan bir çocuk daha okumayı yeni öğrenmeye çalışırken. Birde din dersi devreye girerse çocuğa bıkkınlık gelir başarı oranı düşer. Üçüncü veya dördüncü sınıftan sonra mecburi olması normaldir. İmam hatiplere karşı falanda değilim. İhtiyaca cevap verecek kadar kadrolar oluşturulmalıdır. Dini eğitim ile yetişenler müspet ilimler hakkında bilgi sahibi olamaz. Fakat müspet ilimle yetişmiş kişi dini bilgilere sahiptir.

Çocuklarına baskı uygulayarak çok küçük yaşta dini eğitim aldırılmış çocuklar. Hayata çok çabuk küsenler olmuşlardır. Dinden kopmuşlar ayyaş olmuşlardır. Böyle olanları gördüm. Ailesi ile arsı açılmış. Sonra kendisini içkiye vermiş kişileri gördüm. Birde kendisini tamamen dine vermiş. Kişiler vardır ki. Bunlar tarikatların ağlarına düşmüşlerdir. Böyle olanların gözünde dinden başka bir olay yoktur. Üzerinde özgürce ibadetini yaptığı vatanının dahi önemi yoktur. Böyle düşüncede olanlar. ben bu ülke için tek kurşun atmam diyenlerde olmuştur. Cuma için biz askeri kışlada özgür değiliz Cuma kılmayız diyenler dahi olmuştur. Ailesinin verdiği dini bilgilerle yetişmiş olanların böyle bir düşüncede olduklarını hiç görmedim.

Müspet ilim görenlerin insanlara daha çok hizmet ettiklerini inkâr etmek mümkün değildir. Müspet ilimler ülkenin kalkınmasına ve ülkenin bazı tehlikelerden korunmasına katkıdan bulunmaktadır. Teknolojinin ülkede gelişmesi müspet ilim sayesinde mümkündür. Müspet ilimle yetişenler ayni zamanda milli şuura sahip nesildir. 

Din eğitimine ne kadar önem veriliyorsa. Müspet ilim eğitimine de o kadar önem verilmelidir. Şimdi Osmanlıca dersi mecbur tutuldu. Osmanlıca değil. Osmanlıca Türkçesidir. Bunun mecbur olması ülkeye bir şey kazandıracaksa hep birlikte Osmanlıca Türkçesini öğrenelim. Bundan gocunan olmaz. Seçmeli ders olarak konur öğrenmek isteyen gönül rahatlığı ile öğrenir. Bu Osmanlıca Türkçesinin öğrenmesini mecbur tutmak öğrencilerin başarısına zarar verir. Hükümet erkânından Osmanlı Türkçesini bilen var mı acaba? Bu kadar Osmanlı Türkçesini öğrenmeye meraklı idiyseniz kendiniz?  Şimdiye kadar neden öğrenmediniz?

Bu bir alıştırmadı. Bunun arkasından Arapça gelecektir. Atalarının mezar taşlarını okumaları için. Osmanlı Türkçesinin öğrenilmesini mecbur ettik demek çok yanlış. İlim öğrenmek için dil öğrenilir. Teknolojiye ayak uydurabilmemiz için. Teknolojide ileri olan ülkelerin dilini öğrenmek gerekir. Merak edip Osmanlı imparatorluğu döneminde padişahlar. Halkına nasıl beyanlarda bulunmuş. Valilere nasıl hitap etmiş. Bunları merak edenlerin öğrenmesi uygundur. İhtisas yaptıkları bilim dalında faydalı olacak dilin öğrenilmesi gerekir.

Okullarda birinci sınıftan itibaren din dersinin konmasını çocukların öğrenimleri bakımından uygun olmadığını düşünüyorum. İlk dört sınıftan sonra din dersinin konulması çocuklar açısından uygundur. Osmanlı Türkçesinin seçmeli ders olması uygun. Fakat mecburi olması çocuklara dayatma olur. Çocuk daha Türkçeyi öğrenmemmiş. Öğrenme aşamasında bu çocuğa birde din dersi konursa çocuğun din dersine sıcak bakmayacağı görüşündeyim. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10 – 12- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44