Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DIŞ VE İÇ POLİTİKAMIZIN İFLASI

DIŞ VE İÇ POLİTİKAMIZIN İFLASI


Türküm, doruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Dış ve iç politikamız iflas etmiştir. Doğuda olan olaylar malumunuz. Bayrak olayına fazlar girmek istemiyorum. Çünkü bir önceki yazında bahsettim. Yalnız tek bir konu var. Başbakan “ o hain vurulsaydı. PKK ve HDP bu olayı kullanacaklardı”. Bu olayı nasıl kullanırlarsa kullansınlar. Onları haklı çıkaracak bir yanı yok, bu olayın. Onlara karış bir şey söyleyememenin ezikliğidir. Mazeret üretmekten başkan bir şeye değildir. Bir ülkenin namusu olan bayrağa saldırı olmuştur. Başbakan CHP’ye “Hakkâri mitinginde Türk bayrağı yoktu” diye eleştiriyor. Bu olayla ne ilgisi var. Türk bayrağına saygısı olmayanın eline neden bayrak verilsin? Götürüp çöpe atar. Bizim bayrağa saygı göstermeyenlere ihtiyacımız yok. Miting meydanında bayrağı alıp miting boyunca elinde tutup, sonra o bayrağı dürüp evinin bir köşesine koyanlar lazım. Çöpe atanlara hiç ihtiyacımız olmaz. Eline para ile bayrak verilenlerin. Bayrakla ayakkabı sildiğini ve bayrağı çöpe atanları gördük. Bayrak bir ülkenin namusu olduğuna göre canla başla namusunu koruyacak kişiler lazım. Bayrak konusunda gerekli özen gösterilmedi. Böyle bir olay yaşanırken muhalefetle kavgaya girmek, kime ne kazandırır?

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç “ güvenlik güçlerimizin silah kullanmada güvenliği tahsis etmek gibi bir görevi” var diyor. Bunu söylüyor! Arkasından da o bayrağın indirildiği karargâhta görevli olanlara sitem ediyor. Gelin şimdi bu işin içersinden çıkın. Başbakan “ben mi Ankara’dan gidip, bayrağı indirene engel olacağım” dedi. İşin içirsin den sıyrıldı çıktı. “Vurulsaydı cenazeyi kullanacaklardı. Vurulmadı bayrağı konu yapıyorlar” diyor. Bu olaydan bir gün önce olan olayı hatırlamıyorlar. Silopi’de askere yapılan saldırı karşısında asker ateş etmek durumunda kalmıştır. Ve askerin ateş açması neticesinde iki kişi öldü. 30 askerin silahlarının toplanıp. Balistik incelemeye alınması asker için caydırıcılık değil midir? Bu 30 askerin hangisinin silahından çıkan mermi ile öldüğü araştırılıyor. Belirlendiği zaman asker hakkında soruşturma açılacak. Böyle bir durumda diğer taraftaki asker ateş açmakta tereddüt edecektir.

Mahalli seçilerden önce eski içişleri bakanı Muammer Güler bölgenin valileri ile bir toplantı yaptı. Bölgeden sorumlu jandarma komutanı da o toplantıya katıldı. Jandarma komutanı içişleri bakanına “PKK militanları köylerde ikamet ediyor. İl ve ilçelerin 15- 20 kilo metre civarlarında dolaşıyorlar. Emir verin bunları oralardan def edelim” diyor. İçişleri bakanı “ sakın ha barış sürecine zarar verecek bir eylemde bulunmayın” diyor. Bu bakanın söyledikleri iktidarın uyguladığı politikadır.  Yani iktidar olaylarda sakın silah kullanmayın dediğinin bir göstergesidir. Böyle bir emir varken güvenlik güçleri nasıl silah kullanacak. Ve kullanmadılar kabak başlarında patladı.

Gelelim Musul’un işgaline. Yukarıdaki olay iktidarın iç politikasının iflas ettiğidir. Dışişleri bakanı Suriye’de olaylar başladığında. Esadın karşısında yer alarak. Özgür Suriye ordusunu destekledi. “Çok yakında Esad gidecek. Şam da Cuma namazı kılacağız” demişti. Esad hala iktidarda olduğu gibi. Seçime gitti. % 89 oyla yine güven tazeledi. Mısırda Sisinin karşısında yer alındı orada da seçim yapıldı.% 92 oyla seçimi kazandı. Bu da dış politikamızın iflas ettiğinin göstergesidir.

Esadın karşısında yer alınca. Esad kuzey Suriye’yi örgütlere bıraktı. Bu ISİD örgütü kuzey Suriye de hâkimiyeti ele geçirerek Irak, Suriye İslam devletini kurdu. Şimdi ISİD başımıza bela oldu. Bu örgütün amacı Irak, Suriye, Filistin ve Lübnan toprakları üzerinde yaşayan sunileri bir araya getirerek şeriatta dayalı bir devlet kurmaktır. Bizde bir ara bu örgüte destek verdik. En acımasız vahşice eylemler yapan bir örgüt. Kararlığını gösterebilmek için. Kendisine muhalif olanların kafalarını keserek, videoya alıp dünyaya servis eden bir örgüdür. Suriye politikamızı bu yönde kullanmasaydık. Bu ISİD bize komşu bir devler olmayabilirdi.  Bir zamanlar Elkai de ile işbirliği yapmıştı. Şimdi düşmanlığını bize doğru çevirdi. Musul’u işgal etmesinin sebebi bu olmalıdır. “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları ile taltif edilen Barzani bunlara Suriye de ilk örgütlenmeleri zamanında yardım etmişti. Şimdi neden sesi çıkmıyor. Benim şuna aklım ermiyor. Müslümanlıkta insan öldürmek yoktur. Buna rağmen terör örgütleri neden Müslüman ülkelerden çıkıyor? Peygamber efendimiz (S.A.V.) sebepsiz yere bir insanı öldürmek. Bütün insanları öldürmüş olur. Bir insanı ölümden kurtarmak bütün insanları ölümden kurtarmış gibi olur. Buyurmuşlardır. Müslümanlığın tersine Müslümanlar birbirini öldürüyor. Öldürmek Allah için, din için ve vatan toprağını korumak için vardır. Yanlış politikalar yüzünden ve menfaat uğruna ülkenin ne hale geldiğini görüyor musunuz? İktidar kabul etmese de. Millet kabul etmiştir. Ülkemizin iç ve dış politikası iflas etmiştir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  12 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL    

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44