Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DİYANET ABD´YE GİDECEKMİŞ

DİYANET ABD´YE GİDECEKMİŞ


Diyanet işleri başkanlığı bazı uzmanlarının bilgi ve görgülerini artırmak amacı ile ABD´ye gönderecekmiş. Türkiye ye yaptırım kararı alan. Ermeni soykırım tasarısını kabul eden ABD´ye bilgi ve görgülerini artırsınlar diye. Uzmanlarını ABD´ye göndereceğini planlayan diyanet işleri başkanlığının bu kararının anlamı nedir?

 

ABD yayınladığı bir karar ile. FETÖ örgütünün terör örgütü olmadığını. Sürgündeki birdin adamı olduğunu açıklıyor. Türkiye bu karara tepki gösteriyor. Diyanet ise ABD´ye heyetler göndermeyi tasarlıyor. Türkiye de bunları bilgi ve görgülerini artıracak hiçbir kurum yok mu? İlahiyat fakültesi ne iş yapıyor? Diyanet işleri başkanlığının 2020 senesi bütçesi 11,5 milyar lira olarak kabul edilmiş.

Pekiyi milli eğitime 2020 senesi için ne kadar bütçe ayrılmış. 2,2 milyar lira. Milli eğitimin bu bütçeden başka hiçbir geliri yok. Diyanet takvim bastırıyor bu takvimleri 23 liradan satıyor. Ayrıca camilerde her cuma günü kuran kurslarına, cami yapımın veya cami tamiratları için yardım toplanıyor.Camiler diyanet işlerine bağlı değil mi? Bana bu yardımlara karış çıkıyor diye kızanlar olacaktır. Asla karşı değilim!

Milletin gönlünden koparak verdiği yardıma kimse engel olamaz. Kışın doğal gaz parası toplanıyor. Doğal gazı ne için kullanıyorlar. Bizim camide soğukta namaz kılmasınlar diye. Elbette bunu karşılayacağız. Bunu neden? Dile getirdim! Milli eğitime ayrılan bütçe ile mukayese etmek için. Buradan şuraya gelmek istiyorum. Dini eğitime önem veriliyor. Fakat pozitif ilime önem verilmiyor. Birde en çok zoruma giden bu ABD´ye gönderilecek olanlar.

Meclise din işleri yüksek kurulunun sunduğu diyanet bütçesinde. Yapacakları faaliyetleri sıralıyor. ?Kurul uzman yardımcılarının bilgi ve görgü gelişimine katkısağlamak amacı ile yurt dışına (ABD) ye gönderilmeleri planlanmaktadır? deniyor. Şayet kurul uzman yardımcılarını kendileri yetiştiremiyorsa. O koltuklarda oturmasınlar. ABD´ye gidip papazlardan mı? Bilgi ve görgü alacaklar? Şayet diyanet işleri İslamiyet´e ve ülke için hayırlı bir iş yapacaksa?

Önce ülke içerisindeki İslamiyet´e zarar veren kişilerin bilgi ve görgülerini artırsınlar. Var mı İslamiyet´e bunlar.Din adamı geçinen bir zatı muhterem ?ben bir terlik yaptım. Bunu giyen o gece Peygamber efendimizi rüyasında görüyor. Cup diye cennete giriyor. Birde cehennem ateşinde yanmayan kefen yaptım? diyerek Müslümanları kandırıyor. Var mı İslamiyet´te böyle bir şey? Yine bir Din adamı ?etrafımızda deprem bulutları dolaşıyordu.

(Tövbe ya Rabbi) Allah bana sordu sallayayım mı diye? Bende burayı sallana dedim. Deprem doğuya gitti? diyor.  Yine sarıklı, cübbeli ve sakallı bir zat ?15 Temmuz da köprünün orada askerin kafasını kesen (Tövbe ya Rabbi) Hazreti Muhammed idi. Hepimiz gördük. Aşk ile saldırdık? diyor. Daha fazlasını yazmak istemiyorum. Buna benze İslamiyet zarar veren yüzlerce söylem var. Diyanet işleri başkanlığı önce bunların bilgi ve görgülerin artırsında? İslamiyet´te zarar vermelerin önlesinler. Ondan sonra bu ülkeyi düşman istilasından kurtaran.

Millet cahil kalmasın İslamiyet´ti millete öğretsinler diye. Diyanet işleri başkanlığın kuran. Kuranı ilk Tefsir ettiren. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´e saygı göstermek öğretilsin. Kula değil Allah´a kulluk etmek öretilsin. Bu söylemler milleti camiden soğuttu. Neden? İslamiye te olmayanlar varmış gibi göstermeleridir. Bunları önleyecek olan diyanettir. Bilhassa Cuma hutbeleri bunlar üzerine olmalıdır. Millet bunlara tepkili olduğu için camiye gitmiyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır.Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu Cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!                                                                           

 NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!    04 -11 ? 2019   Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44