Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DİYANET NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR

DİYANET NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR


9 yaşında bir kız evlene bilir, hamilede kalabilir diye fetva veriyor. Eleştiri gelince sitesinden verdikleri fetvayı kaldırıyorlar. Arkasından Cuma hutbesinde 9 yaşındaki bir kız çocuğunun evlenemeyeceğini söylettiriyorlar. Diyanetin verdiği fetva Türk medeni kanununa aykırıdır. 9 yaşındaki bir kız çocuğunun vücudu gelişmemiştir. Birde hamile kalabilir deniyor. Beyler çağımızda 9 yaşındaki bir kız kendisi çocuktur.

Çocuğa nasıl annelik yapacak ki? Kendisini dahi koruyamayacak bir çocuk. Birde çocuğunu koruyacak öylemi?  9 yaşında bir çocuğun evlendirilmesi ve anne olması demek. O çocuğun tahsil yapmasına engel olmak demektir. Dinci geçinenlerin devamlı söylediği bir şey vardır. Kız çocukları okumasın. İşte bu fetva bunu gerçekleştirmek için verilmiş olabilir. Kız çocukları okumasın derler. Hanımlarını doktora götürdüklerinde de kadın doktor ararlar. Şimdi imam hatiplerde kız çocuklarını okutuyorlar. Hiç kadın imam olduğuna şahit oldunuz mu? Veya duydunuz mu? Allahın peygamber efendimize(s.a.v) gönderdiği ilk vahi okudur. Allah burada kız, erkek diye bir ayrım yapmamıştır.

Yarattığı bütün kullarına okuyun emri vermiştir. Kuran da oku. Pozitif ilimleri de okudur. Bakın bu dinci geçinenlerden birisi ne diyor. ? Bana bütün dünya nimetlerini verseler. Kızını bir saat okula gönder deseler. Onların okuluna göndermem? diyor. Diyelim ki? Bir kız çocuğu küçük yaşta evlendi. Kocasının mal mülkü yok. Amelelik yaparak geçiniyorlar. Kocası öldü. 3 tanede çocukları var. Tutunacak bir dalı da yok. Bu çocuklara nasıl bakacak? Bunun tam tersini düşünelim. Kız okumuş devlet dairesinde çalışıyor. Bu çalışması ne demektir? Ekonomi özgürlüğüne sahip olması demektir. O üç çocuğun bakabilir. Pozitif ilim okuyan bir bayanın her şeyden önce ekonomi özgürlüğü vardır. Lütfen kadınlarımızı aşağılamayın. Allah her kulunu eşit yaratmıştır. Tekrar dönelim kızların evlenme olayına.

Osmanlı döneminde mecelle kanunu vardı. Bu mecelle medeni kanun demektir. Bu mecelleye göre kızların evlene bilme yaşı 9 olarak kabul edilmiş. Bunun neye göre belirlendiği belli değildir. Şu da olabilir. Padişahların haremleri vardı. Sarayın kadıları harem için 9 yaşındaki kızları alıp eğitmiş olabilirler. Bir erkek birden fazla kadınla evlenebiliyordu. Bu mecelle konun 1926 senesinde Atatürk tarafından kaldırıldı. Yerine Türk medeni kanun getirildi. Bu Türk medeni kanununa göre kızların evlenme yaşı 17 erkelerin evlenme yaşı 18 olarak belirlenmiş. Ayrıca bir erkek birden fazla kadınla evlenemez hükmü getirilmiştir. Böylece kadınlar evlerinin tek kadını olmuştur. Kuma korkusu böylelikle tarihe karışmıştır.

Diyanet ne yapmaya çalışıyor anlamak mümkün değil. Bu Türk medeni kanunu yürürlükte iken ipe sapa gelmeyen fetva verilmesi. Türk medeni kanununa muhalefet etmektir. Daha öncede telefonla, mesajla bir erkek karısını boşayabilir demişlerdi. Bizim medeni kanunumuza göre nasıl evlenme iki tarafın rızası ile gerçekleşiyor ise. Boşanmada iki tarafın rızası ile olur. Diyanet bu işlerle uğraşacağına milleti dinden soğutmaya çalışanlar ile uğraşsın. Dinci geçine birçok kişi şirk koşuyor. Allah ile konuştuğunu iddia eden var. Örnek adam ?Manisa´nın üzerinde deprem bulutları dolaşıyordu. Allah bana sor sallayayım mı dedi. Ben de burayı sallama dedim. Deprem doğuya gitti? diyor. Ey diyanet böyle bir şey var mı? Allahın en sevgili kul olan peygamber efendimiz(s.a.v) dahi Allah ile konuşmamıştır. Bu zat kim oluyor da Allah ile konuşuyor?

Hâlbuki Allahın aciz bir kulu olduğunu bilmiyor. Yine birisi ?rüyamda Atatürk´ü cehennemde cayır cayır yanarken gördüm. Beni görünce hiç sesini çıkarmadı. Sonra döndü Tayyip Erdoğan peygamber dedi? diyor. Bunun İslamiyet de yeri var mı? Bunun gibi dinci geçinenler tövbe hâşâ kendilerini peygamberimiz den üstün görüyorlar. Bir örnek daha vereceğim. Yine kılık kıyafetine göre konuşan birisi. ?15 Temmuzda köprünün orada askerin kafasını kesen Hazreti Muhammed idi. Darbeye karşı çıktı. Hepimiz gördük. İman gücü ile saldırdık? diyor.

Ey Allahın aciz kulu sen ipe sapa gelmez bu sözlerinler insanları kandırmaya çalışıyorsun. Allahın resulünü böyle bir olaya karıştırmak kadar cahillik olamaz. Daha buna benzer birçok imamın söyledikleri var. Bunlar şirk koşuyorlar. Bunların arkasında namaz kılmak dahi caiz değildir. Sayın diyanet işleri başkanın bunları susturması gerekir. Bu olaylar insanları camiden soğutuyor. Daha söylenecek çok şeyler var. Hele bu evlenme konusunda ipe sapa gelmeyen çok söz söyleyenler var. Diyanetin görevi İslamiyet açısından bilinmeyen şeylerin aydınlatılmasıdır. Milleti İslamiyet´in laiki ile anlatılmasın sağlamaktır. Bunlara hurafe de denilmez çünkü söyleyenler belli. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06-01- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44