Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DOĞU AKDENİZ

DOĞU AKDENİZ


Doğu Akdeniz olayı Türkiye´nin yalnızlığını ortaya koymuştur. Bu olayda Arap ülkelerinin tutumları bizi şaşırtan en önemli olaydır. Doğu Akdeniz ile ilgili Mısır da toplantı yapılıyor. Filistin dahi bu toplantıya katılıyor. Toplanmanın amacı doğu Akdeniz de Türkiye´nin olmaması için yapılan toplantı. Bu toplantıya Filistin de katılıyor. Kaderin cilvesi diye buna denir. Türkiye Arap ülkelerine çok değer vermiştir. Fakat gerçek bilmeden Arap ülkelerine değer verilmiştir. Araplar tarih boyunca Türkleri sevmemiştir.

Tayyip Erdoğan´ın ilk başbakanlık dönemine bir bakalım. Araplara kendisini sevdirebilmek için. Bir Arap ülkesine gitmeden önce o ülkeye önceden bir ekip giderdi. Bu ekip talebelere hediyeler götürürdü. Bu ekip yöneticilerle diyaloga geçerdi. Hediyeler çocuklar dağıtılırdı. Tayyip Erdoğan geldiğinde çocuklara Türk bayrağı ve Tayyip Erdoğan´ın posterleri verilip caddelere çıkarılırdı. Bu ülkenin Tayyip Erdoğan´ı sevdiği algısı oluşturulurdu. O dönemde gittiği her Arap ülkesinde bu olay yapılıyordu. Şimdi bu Arap ülkeleri doğu Akdeniz de Türkiye olmasın diye Mısırda toplantı yapılıyor.

Türkiye Arap ülkelerine ne kadar yaklaşmaya çalışmış ise Araplardan karşılık görmemiştir. Şimdiye kadar Arap ülkelerinden hiçbir tanesi bizim yanımızda yer almamıştır. Uluslar arası oylamalarda Türkiye´nin yanında yer almamışlardır. Kuzey Kıbrıs Türk devletini tanıyan bir tane Arap ülkesi çıkmamıştır. Türkiye Arap ülkeleri ile geçmişini iyi incelemesi gerekir. Arap ülkeleri Türkleri tarih boyunca hiş sevmemiştir. Doğu Akdeniz olayında yine Türkiye´nin aleyhine çalışıyorlar. Doğu Akdeniz de petrol arama konusunda Türkiye´yi destekleyen hiçbir devlet yer almamıştır. Türkiye tek başına kalmıştır.

Türkiye planlarını Rusya ile müttefik olmaya göre yapmıştır. Fakat Rusya ya ne derece güvenilecektir. Bildiğim kadarı ile önce doğu Akdeniz de petrol arama konusunda Türkiye´nin yanında yer almadı. Amerika tavrını açıklayınca Türkiye´nin yanında yer aldıklarını söylediler. İzlenilen yanlış dış politika ülkeyi tek başına bırakmıştır. Hiç dostumuz kalmadı. Tek başımıza ne kadar mücadele edebiliriz? Sorun bir değil ki? İçeride PKK ile mücadele sürüyor. Doğu Akdeniz de petrol arama olayı var. Nerede ise?  Bütün ülkeler karşımızda. Fırat´ın doğusunda PYD ve YPG ile mücadele devam ediyor.

Ordumuzun eski gücü olsaydı? Bunlarla baş edebilirdik. Fakat ordumuz eski gücünde değil. Ordunun bütün kademelerinde kadrolar eksik. Son zamanlarda dikkat ediyorsanız rütbeli subay ve astsubaylar şehit oluyor. Askerin ilk görevi cephe komutanını korumaktır. Cephede askerleri yönlendirecek olan komutandır. Sözleşmeli askerlerin sorunlu kişiler olduğu iddiası var. Rusya Amerikan´ın tutumuna göre hareket ediyor. Doğu Akdeniz deki petrol aramaları herkesin ayranını kabarttı. Avrupa birliği dahi bu olaya müdahil oldu. Herkesin derdi kırmızı pabuç. Rumları korumak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kıbrıs da söz sahibi olmayan ülkeler dahi bu petrol arama işine müdahil oluyor. Türkiye Kıbrıs da birinci derecede söz sahibi devlettir. Fırat´ın doğusu diğer ülkeleri neden bu kadar ilgilendiriyor?  Suriye´nin her bakımdan en zengin bölgesi olduğu için. Toprakları verimli, petrol yatakları o bölgede olduğu için. Bu bölgenin kendilerine yarayacak olanların elinde olmasını istiyorlar. Doğu Akdeniz de ayni durumda binlerce kilo metre uzaklıkta olan Amerikan´ın ne işi var burada. Diyeniniz olacaktır? Buralarda işlerin bu durumlara gelmesinin sebebi petroldür. Arap ülkelerinin şımarıklığı da petrol zengini olmalarındandır. Ülkemizin işinin çok zor olduğu gözüküyor. Ülkemizin yüksek seviyede diplomatlara ihtiyacı olduğu aşikârdır. Nerede eski diplomatlar? Böyle diplomatlar ülkede yok mu? Var tabii! İşler ehli olanlara verilmiyor. Peygamber efendimiz işi ehline tevdi ediniz diye boşuna söylememmiş. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04/08/ 2019  M. KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44