Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DOĞU BU HALE NASIL GELDİ

DOĞU BU HALE NASIL GELDİ


Senelerce PPK ile mücadele edildi. Fakat barış sürecinden önce. Araziye mayın düşüyorlardı. Askerler ellerinde mayın aram detektörleri ile mayın ararlardı. Birçok askerimiz arazide mayına basarak şehit olmuştur. Çok uzun zaman mayın olayı olmadı. Barış süreci başladıktan sonra. Ordudan operasyon yapma yetkisi alınıp. Valilere verilince. Asker arama tarama yapmaya da çıkarılmadı. Bunu fırsat bilen PKK kırsal kesimde daha rahat hareket etme imkânı buldu. Köylere ve kazalara yerleşmeye başladılar.

İsrail PKK´ya yardım ediyordu. Direk yardım etmese dahi dolaylı olarak. Barzani aracılığı ile yardım ediyordu. Çünkü Büyük Kürdistan´ın kurulması İsrail´in işine geliyordu. ABD´nin amacıda bu değil miydi?  PKK Köylere ve kazalara yerleşmeye başlayınca İsrail gizli örgütü (MOSSAD)  devreye girdi. PKK´ya kablolu sistemin eğitimini verdiler. Araç gereçlerini de İsrail temin etmiş olabilir. PKK yoğunluklu oldukları yerlere bu kablolu sistemi döşemeye başladı.

İktidar valilere PKK´ya operasyon yapmayın emri verdiği için. PKK bu kazalarda Kanalizasyon yapıyoruz diyerek bu işe başladı. Vatandaş Kanalizasyon yapılıyor diye biliyordu. Çünkü belediyelerle müşterek çalışıyorlardı. Ve belediyelere kandilden adamlar gönderdiler. Bu kablolu sistemin eğitimini görenlere bu görevi verdiler. Devletin araçları ile yapıldığı için. Vatandaş bu olaya inandı. Bazı inanmayan vatandaşların emniyete ve askeri birliklere gidip durumu anlatmışlar. Biz bu işlere karışmıyoruz. Kaymakama iletin denilmiş. Kaymakama dahi anlatanlar olmuş. Hiç kimse kendilerine verilen emrin dışına çıkmamış.

Kamyonlar dozerler günlerce hendek kazmışlar. Kamyonlar ve tırlar günlerce mühimmat taşımışlar. Durumdan rahatsız olup da evlerini terk edenlerin evlerine tuzaklar kurmuşlar. Bomba yerleştirme işlemleri gece çalışmalarında yapılmış. Bunlar yapılırken de öz güvenlik ekipleri çalışanların güvenliğini sağlamış. Bomba konacağı zaman hafriyat kamyonları yüklü vaziyette bekletiliyormuş. Bomba ve kabloları yerleştirildikten sonra hemen kamyonlar gelip yüklerini çukura boşaltıyormuş.

Arkasından asfaltlama işlemine geçiliyormuş. Bu arada bu işlem yapılırken buraya gelen yollarda barikat oluşturup emniyet güçlerinin gelmesi engellenmiş. Bu işlerden kaymakamların ve valilerin haberi olmuş. Onlara da kanalizasyon yapıldığına her halde inanmış olmalılar. Veya bana dokunmayan yılan bin yaşasın demiş olabilirler. Bu işlemleri planlı programlı bir şekilde yapmışlar. Bunlar buralara bombaları döşerlerken. Öz güvenlik güçleri şehirlerarası yollarda kimlik kontrolü yaparak ilgililerin dikkatini oralara çekilmiş.

Yerleşim yeri dışındaki menfezlere bomba yerleştirmek için hazırlık yaptıklarında. Hatırlayacaksınız devlet otoyolunu trafiğe kapatılıyordu. Hatırlayın Elazığ Diyarbakır karayoluna hendekler kazdılar. Günlerce bu yol kapalı kaldı. Yol kenarına çadır kurdular. Askerde 100 metre ilerilerinden bunlar izledi. Menfezlere de böyle plan kurarak bombaların yerleştirdiler. Bu kazalarda kaldırılan her kaldırım taşının altından kablo düzeneğinin geçtiği görülüyor.

Kablonun ucunun neredeki bombaya bağlı ve diğer ucu neredeki kumandaya bağlı bulmak mümkün değildir. Bağlandığı bombayı bulabilmek için kazı yapılması gerekir. Buna da orada ne zaman var. Nede bunu yapmak için imkânları var. Çünkü boş evlerin hepsine PKK militanları yerleşmiş durumda. Buradaki eski tip evlerde alttan tünellerle birbirine irtibatlı olduğu söyleniyor.

Keskin nişancıların eğitimleri İsrail tarafından verilmiştir. Bu keskin nişancıların kullandığı silahlar. Kurşun geçirmeyen yeleği ve mihveri delebilecek güçte olduğu söyleniyor. Duyduğuma göre 384 metreden çelik yeleği deldiği gibi. Mihveri da delebiliyormuş. Bizim özel hareketçiler işte bu silahlarla şehit ediliyor. Bu şerefsizlere pabuç bırakmazlar amma gel gelelim. Kahpece tuzak kuruyorlar. İşte barış sürecinin zararını gariban askerlerimiz ve polislerimiz çekti. Mekânları cennet olsun. Ailelerine Rabbim sabırlar versin.

Baştan beri yapılan hataların hiç birisinden ders alınmadı. Habur da yapılan olaylardan ders alınmadı. Mahmur kampından ve kandilden gelenler. Davul zurnalarla karşılandı. Bunlar sözde barış için gelmişlerdi. Ne yaptılar? Doğudaki illerin hepsinde mitingler yaptılar. Kapalı salon toplantıları düzenlediler. Halkı kışkırttılar. Sonunda bunların sınır dışına çıkarılmaları kararlaştırıldı. Hiç birisini bulamadılar.

Adamlar yapacaklarını yaptılar. Tekrar geldikleri yere döndüler. Bundan ders alınmalıydı. İktidar Diyarbakır da şov yaptı. Barzani´yi, Şiven Pervari ve İbrahim tatlı sesi çağırdılar. Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekerek gözyaşı döktüler. Halka yapılan konuşmada ? hapishanelerin boşaldığını, dağdakilerin eve döndüğünü hep birlikte yeni Türkiye de yaşayacağız? dediler.

Aradan biraz zaman geçtikten sonra orada Kürtçe türküleri ile halay çektiren. Sanatçı bozuntusu ? Türk devleti terörist bir devlettir? dedi. Sınır dışına çıkacaklardı. Göstermelik bir gurubun fotoğraflarını basına verdiler. Sınır dışına çıkmadılar. Bunu da iktidar bilebile görmezlikten geldi. Başbakan demedi mi? ?Çıkmadıkların biliyorduk! Millette infial uyandırmasını diye sesimizi çıkarmadık? diye itiraf etmedi mi?

Bundan da ders alınmadı. Barış süreci başaltılar. Alın size barış süreci. Olan bu millete oldu! Halada olmakta! Biz ne ile uğraşıyoruz? Başkanlık sistemi ile. Barış süreci ülkenin bu noktaya gelmesine sebep olmuştur. Sorumlu olanlar barış süreci diye diretenlerdir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26 -01- 2016 Mustafa KOÇAL  

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44