Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DOĞUDA NELER OLUYOR?

DOĞUDA NELER OLUYOR?


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerlimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Örgüt militanlarının canı sıkılıyor. Hadi biraz eğlenelim deyip. Devletin yapmak istediği bazı işler için. Kurulan şantiyeyi basıyorlar. Bekçileri etkisiz hale getirip, oradaki araç gereci ateşe veriyorlar. Bazen birkaç kişiyi yanlarına alıp gidiyorlar. İki üç gün sora serbest bırakıyorlar. Bazen yol kesip kimlik kontrolü yapıyorlar. Trafiği aksatmak için kamyonlarla yolu kapatıp. Araçların kontak anahtarını alıp gidiyorlar. Araçlar düz kontak yapılarak yol açılıyor.

Askeri birliklere taciz atışı yapıyorlar. Adam kaçırıyorlar. Helikoptere ateş açıyorlar. Helikoptere ateş açıldı. İki mermi helikoptere isabet ediyor. Ya o mermilerden birisi pilota isabet etseydi ne olacaktı? Helikopterin kuyruğunda yere dikey olan pervaneye veya yere paralel olan üsteki pervaneye isabet etmiş olsa helikopterin kurtulma imkânı olmazdı. Helikopteri havada tutan yere paralel olan pervanedir. Helikopter taş gibi yere çakılırdı. Kuyruktaki pervane ise helikopterin sağa sola dönüşlerini sağlar. Bu helikoptere yapılan saldırı ucuz atlatılmış. Helikopter ekibi ve taşınan personelin verilmiş sadakaları varmış. Geçmiş olsun.

Bu olaylar olurken genelkurmay ne yapıyor? İnternet sitesinden olayla ilgili açıklama yapıyor. Teröristler tarafından yapılan taciz atışına birliklerimiz karşılık vermişlerdir, demekle yetiniyor. Karakolların yapımını engellemek için gösteri yapılıyor. Askerleri taş yağmuruna tutuyorlar askerler yaralanıyor. Ses çıkaran olmuyor. Bir gün yapılan taciz atışında bir askerimiz yaralandı. Bu haberlerde dile getirildi. Asker mermi ile yaralanmasına rağmen genelkurmay açıklamasında merminin sektirdiği taşla yaralandığını ileri sürüdü. Mermi yerden bir taşı sektiremez. Ancak havan mermisi sektirir. Milleti kandırmanın anlamı yok. Kimden ne saklamaya çalışılıyor? Bunları bilmeyecek kadar bilgisiz olduğumuzu mu zannediyorlar?

Çünkü genelkurmay kendi inisiyatifi ile hareket edemiyor.  İktidar ne derse onu yapıyor. İktidar “Amman sürece zarar verecek bir eylem yapmayın” diyor. Askerlerde emirleri uyguluyor. Asker kışlaya hapsedildi. Polis karakoldan dışarı çıkartılmıyor. Terör örgütü tahrik etmek için elinden geleni yapıyor. Karakol duvarlarına örgüt paçavrasını ve Öcalan’ın posterlerini asıyorlar. Köylerde şehirlerde istediklerini yapıyorlar. Zaten arazi tamamen örgütün eline geçmiş durumda.

Terör örgütü kedinin fare ile oynadığı gibi. Emniyet güçlerimizle oynuyor. Devletle de dalga geçiyor. Uzman çavuşları kaçırıyor. Teröristlerin meclisteki uzantısı olanlarla devlete haber gönderiyorlar. “Karakolların yapımından vazgeçmezlerse uzman çavuşları serbest bırakmayız” diyorlar. Daha önce resmi makamlar karakol yapımını durdurdukların açıklamadan. Uzman çavuşları bırakmayacaklarını açıklayan örgüt elemanları, meclisteki uzantılarından giden iki kişiye uzman çavuşları teslim ediyorlar.  Giden HDP milletvekili “ben söz veriyorum. Karakolları yaptırmayacağım” sözünü veriyor. Bu söz üzerine uzman çavuşları alıp geliyorlar. Devletin kaymakamına teslim ediyorlar. Şimdi bu milletvekilleri HDP’li değil de? CHP veya MHP’li olsaydı. Biz karakolların yapımının durdurulacağına söz verdik. Uzman çavuşları aldık geldik deselerdi?

Başbakan ne derdi? Ey CHP, ey MHP siz kim oluyorsunuz da bizim işimize karışıyorsunuz derdi. Siz kendi işinize bakın der miydi? Demez miydi? Derdi. Amma işin içersinde HDP’liler olunca akan sular duruyor. Devlet karar vermiş karakol yapmak için. Amma HDP milletvekili devletin bu kararını kaldırtıra biliyor. Ondan sonrada büyük devletiz diye övünülüyor. Büyük devlet ne derdi? Size üç gün süre veriyorum. Ya uzman çavuşları serbest bırakırsınız. Ya da ordu gelir alır derdi. Terör örgütüne boyun eğmezdi.

İçişleri bakanına uzman çavuşların durumu sorulduğunda “girişimlerimizi yaptık. Çok kısa zamandan sağ salim dönerler” diyor. Bu doğuda olan olaylar ile ilgili iktidar hiçbir açıklama yapmıyor. Jandarma komutanı albay bir köye gidiyor. Orada köylülerle sohbet ediyor. Gazi bir korucu albaya “bu özerklik meselesi ne olacak. Biz özerklik istemiyoruz. Özeklik ilan edilince bizim maaşımızı örgüt mü ödeyecek” diye soruyor. Albay cevap veremiyor. Oradaki vatandaşlar dahi özerkliğin ilan edileceğine inanmış durumdadırlar. Yukarıda anlattığım olaylara bakıldığında. İktidar ile HDP’nin işbirliği içersinde oldukları anlaşılıyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14 – 05 – 2014 Mustafa KOÇAL

  

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44