Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DOĞUDA NELER OLUYOR?

DOĞUDA NELER OLUYOR?


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Doğuda neler oluyor, cevap verecek birisi var mı? Bizzat doğuda olan olayları yaşayanlara inanalım mı?  Ülkeyi yönetenlerin söylediklerinin tam tersi olaylar doğuda yaşanıyor. Yöneticiler tek bayrak diyor. Tek bayrak denince tabii ki Türk bayrağı kast ediliyordur. Doğuda Türk bayrağı aslılı yer hemen hemen kalmamış. İl ve ilçelerin girişlerine Kürtçe tabelalar asılmış. Sokaklarda iş yerlerinde Öcalan ve PKK paçavrası asmışlar. Tek bayrak diyenler oralarda tek bayrağın PKK paçavrası olduğunu mu kast etiler? Bunlar okulları yakmadılar mı? Türk bayraklarını indirip yakmadılar mı? Atatürk heykellerini parçalamadılar mı? Atatürk heykelini parçalayanların, Atatürk posteri asmalarını bekleyemezsiniz. Türk bayrağı asmasını bekleyemezsiniz.  Onlarda zaten öyle yapıyorlar. Öcalan posteri ve PKK paçavrasını asmışlar. Bize de buralarda tek bayrak edebiyatı yapıyorlar.

Bir polis Diyarbakır’a gitmiş. Beş saat Diyarbakır’ın girişinde bekletmişler. Bu olaylar nerede oluyor? Tayyip Erdoğan’ın BOP’u savunurken Diyarbakır’ın yıldızı parlayacak dediği Diyarbakır da oluyor. Kamu görevlilerin çoğu oralara ailelerini götürmemiş. Ancak lojman bulabilenler götürmüş. Polisler karakolda yatıp kalkıyor. Ordu personelleri kışlalarda kalıyor.  Lokantada yemek vermiyorlar. Bakkal çakkal sigara vermiyor. Bunlar seyahate gidenler değil. Kamu görevi yapmaya gidenler. Kendi arabası ile Van’a giden bir kişiyi.  Yolda asker durdurmuş kimlik kontrolü yapmış. Anlattığına gör dar boğazmış. Asker kimliğe bakmış. “Bu kimlik T.C demiş”. Ve sormuş nereye gidiyorsun? O da “Van da çocuğum var onun yanına gidiyorum” demiş. Demek ki T.C. kimliği taşıyanları almıyorlar ki? Asker bile şaşırmış. Demek ki olay daha Kürt bölgesine girmeden olmuş.

Geçen hafta içersinde Urfa da bir polise motosikletli biri tarafından ateş edildi polis yaralandı. Vali terör olayı değil kaza dedi. Orada canı sıkılan birisi tabancasını çıkarıp birilerine ateş mi ediyor?  Pekiyi neden polis e ateş etti? Polise ve askere düşman gözü ile bakıyorlar. Neden böyle olayların üzeri örtülmeye çalışılıyor.  Lice de bir uzman çavuş şehit olmuştu. Bu rahmetli uzman çavuşun şehit olma olayını da şöyle açıkladılar. Tüfeğini doldur boşalt yaparken mermi karnına gelmiş. Bu olayın mantıkla bağdaşan hiçbir yanı olamaz. O zaman o uzman çavuş intihar etti demektir. Doldur boşalt bir kum yığınına namlu doğrultulular ‘ak yapılır. Bu olay maksatlı olarak söylenmiştir. Birilerini korumak içindir. Neleri sinemize çekiyoruz görüyor musunuz? Şayet uzman çavuşun şehitlik olayına böyle bir rapor verildi ise. Onun ailesine ve çocuklarına şehitlik maaşı bağlamazlar. Bağlasalar dahi ailenin acısı geçene kadar öderler. Ondan sonrada verdikleri paraları faizi ile geri alırlar. Pardon yanlışlık olmuş derler. Bunları yaşadık.

Doğuda daha bizim duymadığımız ne gibi olaylar oluyor Allah bilir. Hakkâri, Şırnak gibi yerler artık kurtarılmış yerler oldu. Doğuda her yerde Kürdistan konuşulur hale gelmiş. KCK komite üyesi Sabri Ok ne demişti. “ hareketimizin gündeminde silah bırakmak ve çekilme yok. Çekilmesi gereken işgalci durumda olan polis ve askerdir. Halkımıza karşı suç işleyenleri tutuklayıp gözaltına alma hakkımız vardır” diyor. Bu söylem doğuda çok olayların olduğunun göstergesidir. Bunları bu duruma getiren iktidardır. Yüz verdikçe astarını da istediler. Ne tekim astarını da aldılar. Almaya devamda ediyorlar. Bebek katili İmralı da krallar gibi yaşatılıyor. Beni ziyarete şu gelsin bu gelmesin diyebiliyor. Hapishane arkadaşları olarak geçenlerden sıkıldı herhalde ki başkalarının gelmesini istiyor.

Daha önce görüşüyorlar diyenlere biz görüşmüyoruz devletin kurumları görüşüyor diyenler. O zaman devlet kendileri değildi. Şimdi hangi terör örgütü olursa olsun görüşen kişi hakkında soruşturma yapılmayacaktır. Kanununu çıkardıktan sonra devlet olarak başbakanın yardımcısı görüşmeye başladı. Demek ki devleti yönetenlerin kendileri olduğunu hatırladılar. Ben bu Öcalan meselesinde bizim bilmediğimiz çok şeylere sahip olduğunu düşünüyorum. İmralı adasına tarafsız bir heyetin kontrole gitmesi gerekir. Nasıl bir imtiyazlar sağlanmış? Bunları görmeleri gerekir. Adam İmralı da hapislik cezasını çekiyor. Oradan MİT’e haber gönderiyor. “Ordu darbe yapacak ellerini çabuk tutsunlar” diyor. Yani MİT aracılığı ile iktidara haber gönderiyor. Ellerini çabuk tutsunlar. Ordu darbe yapacak diyor. Bunun anlamı nedir? Ordu darbe yaparsa benim buradan çıkmam imkânsızlaşır. Siz beni çıkarmak istiyorsunuz. Böyle bir şey olmadan sizin sayeniz de buradan kurtulayım demektir. Pekiyi böyle bir şeyin haberini nereden alıyor. Gerçi burası Türkiye her şey olur. Haham başı olduğunu iddia eden bir serseri Tuncay Güneyin sözlerine itibar edilmedi mi? TV kanallarına bağlanıp abuk sabuk sözler söylemedi mi? Bunun sözlerine dayanarak yüzlerce kişi hapis cezası almadı mı? Bu şahıs sonra bu bir proje idi geldi geçti. Hapistekilerin bırakılması gerekir demedi mi?  O zamanlar bunun hakkında hiç kimse bir şey söylemedi. Şimdi tutuklanmasını istiyorlar. Öcalan da böyle bir safsata ortaya atmışta olabilir.  Bu iş ciddi ise bu bilgileri nereden alıyor. Yoksa kendisine ait istihbarat örgütümü var? Nerden nereye geldik. Doğuda kamu düzeninin olmadığını iktidar da kabullenmiş ki. Oralarda kamu düzenini sağlamak önceliğimiz diyorlar. Devletin oralarda hiçbir işlevi kalmadığını açıkça ortadadır. Böyle bir ortamda dahi hala barış süreci zedelenmesin diye insanın onuruna dokunan olayları hazmettirmeye çalışılıyor. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02 – 12- 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44