Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DOLMABAHÇE MUTABAKATI VAR MI? YOK MU?

DOLMABAHÇE MUTABAKATI VAR MI? YOK MU?


Dolmabahçe mutabakatı var mı? Yok mu? Var diyenlere mi inanalım? Yoksa yok diyenlere mi? İnanalım! Var diyenler belge gösteriyorlar. Bu Dolmabahçe mutabakatı imzalandığı gün HDP ve iktidarın heyetlerinin görüntüleri haber bültenlerinde yayınlandı. İktidarın bu heyette bulunan temsilcisi Yalçın Akdoğan basına şöyle bir açıklama yaptı. ?Diyarbakır da demokrasi ateşini yakacağız? demişti. Böyle bir mutabakat yoktu da neden? ?Diyarbakır da demokrasi ateşini yakacağız?dedi.  Bu mutabakat açıklandıktan aylar sonra cumhurbaşkanı masanın bir tarafında devlet varsa bu yanlıştır dedi. Bu açıklamayı yanılmıyorsa Suudi Arabistan gezisinden dönerken uçakta açıkladı. Benim bundan haberim yok dedi. Dönemin bakanlar kurulu sözcüsü Bülent Arınç ?cumhurbaşkanımızın haberinin olmaması mümkün değil. Arkadaşlarım cumhurbaşkanı ile devamlı irtibat halinde idiler. Oturma düzenini dahi cumhurbaşkanımız belirledi demişti. Ayni olayı bu gün HDP milletvekili de açıkladı. ?Oturma krizi çıktı. Cumhurbaşkanını ardılar. Oturma düzeni dahi onun talimatına göre ayarlandı? diyor.  

Cumhurbaşkanı Pazar gün Adana da ki toplu açılış töreninde vatandaşlara ?Dolmabahçe mutabakatından bahsediyorlar. Ne mutabakatı böyle bir şey yok. Bu siyasi iktidar kimse ile masaya oturmamıştır. Mutabakat falanda imzalamamıştır? diyerek halka hitap etti. Belgeleri dahi olan böyle bir mutabakatı yok demesi. Gündemi bu konu ile meşgul etmek için olduğunu düşünüyorum. Herkesin bu mutabakattan haberi olmasına rağmen cumhurbaşkanının böyle söylemesinin tek amacının gündem den bazı şeyleri düşürüp bu olayla gündemin meşgul edilmesini istediği kanısındayım. Çünkü bu günlerde çok şehit gelmeye başladı. Gündemi şehitler meşgul eder durma geldi. İşte şehit cenazeleri yerine Dolmabahçe mutabakatının gündemi meşgul etmesi amacını taşıdığını düşünüyorum.

Çünkü 15 Aralık 2015 tarihinde bu yana vermiş olduğumuz şehit sayısı epey fazla. Verdiğimiz şehit tablosu.

Subay 20, Astsubay 56, Uzman 125, Er 36, polis 157, korucu 8 toplam 402. Bu rakamlar 4 gün öncesinin rakamları son verdiğimiz şehitlerle bu sayı 410 buldu. Yaralı sayısı ise şöyledir. Asker 1.271, polis 755, korucu 24 dür. Toplam yaralı sayısı 2.050´dir. Şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine sabırlar dilerim. Yaralılara Rabbim acil şifalar versin. Yaralıları ailelerine ve milletimize bağışlasın. Bu karanlık tablo milletin her gün tartıştığı bir olay haline gelmiştir. Millet karşılaştığı kişilere bu gün şehit var mı diye sorar hale geldi. Bu karanlık tablonun gündemden düşürülmesi için. Cumhurbaşkanı böyle tartışılacak bir olayı gündeme getirmiştir. Ve gündem birden değişti. TV´lerde tartışma programları birden bu konuyu tartışmaya başladı. Yinede bir topluluğun yaşlıları vardır. Bu yaşlılara bu topluluğun mensupları sevgi ve saygı gösterirler. Bu yaşlılar birleştirici ve uzlaştırıcı bir tutum sergilerler. Devletlerde ise en yüksek makamları teşkil edenlerin durumu da aynidir. Vatandaşlar bu makamları teşkil eden kişilere saygı ve sevgi gösterirler. İşte bu Mamakları temsil eden kişilerinde bu sevgiye ve saygıya saygılı davranmaları gerekir. Ayni zamanda birleştirici, uzlaştırıcı ve arabuluculuk görevleri vardır. Kişiyi sevmeye bilirsiniz. Fakat makamına saygı göstermek mecburiyetindesiniz. Nasıl vatandaş devlet büyüklerine saygı göstermek mecburiyetinde iseler, bu makamda olanlarda bu sevgi ve saygıyı gösterenlere saygılı olmaları gerekir. Devlet yönetiminde küslük dargınlık diye bir şey olmaz. Olmamalıdır da! Ülkenin en yüksek makamında bulunan bir yöneticinin bazı kişiler ile dargın olmasının yakışığı yoktur. Bun günümüzde çokça yaşıyoruz. Anayasa mahkemesinin toplantısında cumhurbaşkanımız herkes ile tokalaşıyor. Muhalefet partisinin liderini pas geçiyor. Kişisel olarak dargın kırgın olabilirsiniz. Fakat devletin bir kurumunda karşılaştığınız da bu dargınlığın bir kenara atılması gerekir. Bu makamlarda bulunanlar topluma örnek olacak ve örnek alınacak kişilerdir. Bilhassa cumhurbaşkanının bu konuda birleştirici, uzlaştırıcı, arabulucu ve gerilimi düşürücü olması gerekir. Yangını söndürmek için. Ne gerekiyorsa onu yapmalıdır. Yangına benzin dökmemelidir. Cumhurbaşkanının bu ortaya attığı Dolmabahçe mutabakatı gerilimi artırmıştır. İktidar ile HDP arasında ki gerilim tırmanmıştır. Bu terörün artmasına sebep teşkil edebilir. Devlet yöneticileri Ay gibi Güneş gibi kararlı olmalıdırlar. Söğüt ağacı gibi her rüzgâra göre bir tarafa eğilmemelidirler. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25- 04- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44