Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DOLMABAHÇE SARAYINDAKİ MASA

DOLMABAHÇE SARAYINDAKİ MASA


Dolmabahçe sarayında yanılmıyorsan 28 Şubat tarihinde HDP temsilcileri ile iktidar arasında bir toplantı yapıldı. Bu toplantının sonunda 10 maddelik bir anlaşma metni açıklandı. İktidarın temsilcilerinden yalçın akdoğan Nevruz da Diyarbakır da demokrasi ateşini yakacağız. Ateşin üzerinden beraber atlayacağız” derken çok neşeli idi. Günler sonra cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan benin bu toplantıdan haberim olmadı” dedi. Hükümetin sözcüsü Bülent Arınç cumhurbaşkanımızın haberi olmaması mümkün değil” dedi. Bu mesele o zaman kapandı. Cumhurbaşkanı Katar ziyaretinden dönerken uçakta basın mensuplarına masa yok. Masa olursa devlet çökmüş demektir” diye tekrar bir çıkış yaptı. Şimdi Cumhurbaşkanı o masada olmaması gerekenler var. Benim o toplantıdan haberin olmadı” dedi. Ortalık tekrar karıştı. Bülent Arınç ilk söylediğini yine söyledi. Cumhurbaşkanımızın haberi olmaması mümkün değil” dedi. HDP heyeti ise daha çarpıcı bir açıklama yaptı. Masa da oturanların kimin yanına kim oturacağı dahi kendisi tarafından belirlendi” diye açıklama yaptılar. Bu büyük bir çelişkidir. Toplantıdan sonra açıklanan 10 maddelik anlaşma metnin AKP'ye oy kaybettireceği basında yer alınca. Cumhurbaşkanı benim haberin olmadı” dedi. Sonra Katar dönüşünde ise masa yok. Masa olursa devlet çökmüş demektir” diyerek. Bu toplantı yüzünden kayba uğrayan oyların peşine düşüldü. Bu söylem bir yerde Dolmabahçe görüşmesinde anlaşma sağlanan 10 maddelik metnin geçersiz olduğu anlamına gelmektedir. O masada olmaması gerekenler var denilmesinde biz orada oturanlarla anlaşma yapmadık demektir. Bu Dolmabahçe toplantısının oy kaybına neden olduğu artık kesinlik kazanmıştır. Hem giden oyları geri getirmek, hem de bundan sonra gidecek oyların gidişini durdurmaktır. Çelişkili ifadeler bunu göstermekte dedir. Oy oranları düşüşe geçince telaşa kapıldılar.

Şimdiye kadar rahmetli Menderesten bahsetmiyorlardı. Şimdi Menderese sahip çıkmaya başladılar. Çünkü partilerinde demokrat partililer var. Bunları partiden kaçırmamak için bu yola tevessül etmeye başladılar. Cumhuriyet tarihinde yapılmayanları yaptık diyerek menderesin yaptıklarını dahi inkâr etmediler mi? Menderese yaptıklarını şimdi bize de yapmaya çalışıyorlar” deniyor. Size bu gün bunu yapacak bir güç yok ki? Çünkü ordu dâhil bütün kurumlar sizin emrinizde. Biz acımızı içimize gömdük. Bu acı ile yaşıyoruz! Menderesi siyasetinize alet etmeyin. Kendinize menderes üzerinden mağduriyet senaryoları üretmeye kalkışmayın. Menderesin sevgisi bizim kalplerimizdedir.

Allahın rahmetine kavuşmuş olanları siyasete alet etmeyin. Ölmüş insanı kabrinde rahatsız etmeyin. Allah o 27 Mayısı ülkemize bir daha göstermesin. O dönemde demokrat parti milletvekili olanların çocukları okullarda öğretmenleri tarafından aşağılandı. Bunlar düşüklerin çocukları diyerek. Bu çocukların birçoğu milletvekili oldu. Hiç birisinin ağzından mağduriyet senaryosu duydunuz mu? Duyamazsınız onlar babaları gibi hepsi asil insanlardır.

AKP her seçimde kendisine düşmanlar yarattığı gibi. Bir de mağduriyet senaryoları üretirler. Yok, kızlarımız başörtüsü yüzünde okuyamadı. Üniversite kapılarından geri döndürüldüler gibi senaryolara alıştık. Camilere ayakkabı ile girdiler. Camide içki içtiler. Kabataş iskelesinde küçük çocuğunun yanında başörtülü kızımızı darp ettiler. Camileri bombalayacaklardı. Kendi uçağımızı düşüreceklerdi gibi senaryolar üretilmedi mi? Ne oldu? Mahkemeye sunulan CD'ler ve diğer belgelerin hepsi sahte olduğu ortaya çıktı. Darbe yapacaklardı zamanında önlendi diyerek. Senaryolar üretilmedi mi? Ben bu davaların savcısıyım denilmedi mi? Şimdi diyebilen var mı? Madem Dolmabahçe sarayında bu toplantı yapılmamış gibi gösterilmeye çalışılıyor. O zaman birisi çıksın o toplantıda yapılın 10 maddelik anlaşma metin geçersizdir desin.

Seçimler yaklaştıkça ortay gerçek olmayan olaylar atılıyor. Muhalefet partilerine çete deniyor. Legal görünümlü partiler deniyor. Yani illegal parti oldukları ima ediliyor. Bu partilerin sempatizanı olanlarda çete olmakla itham ediliyor. Şayet AKP bu seçimde istediği milletvekili sayısına ulaşırsa AKP'li olanlara özel kimlik kartı verip, kendi toplumlarını yaratabilirler. Çünkü bunların gözü AKP taraftarından başkasını görmüyor. Varsa yoksa AKP'liler. Bu kadar ayrımcılık yapılan bir dönem olmamıştır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Biz Türkoğlu Türkleriz. Irkımızlar gurur duyuyoruz. Herkesin ırkı ile gurur duyması doğal hakkıdır. Herkesin ırkına saygımız vardır. Biz kimseden ırkımıza saygı gösterilmesin beklemiyoruz. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                         28 – 05 – 2015 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44