Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DÖNDÜK GERİYE

DÖNDÜK GERİYE


 

7 Haziran seçiminde kaybolan ümitler. 1 Kasım seçiminden sonra tekrar yeşerdi. 7 Haziran seçiminde AKP hayal etiklerinin ve sürdürmekte olduğu projelerinden ümidini kesmişti. Nasıl tek başıma hükümet kurabilirimin hesaplarını yapmaya başladı. İlk önce koalisyon meselesini bertaraf etmesi gerekiyordu. Çünkü kendilerinin haricinde birisi ile kesinlikle koalisyon kurmayacaklardı. Çünkü başka birilerinin hükümete ortak olup da, yapılan kanunsuz atamaların ve yapılan kanunsuz işlerin başkaları tarafından bilinmesinin önünü kesmeleri gerekiyordu. Oturdular bunların planlarını yaptılar.

İlk anda çok tedirgindiler. Bahçeli daha 7 Haziran akşamı erken seçimi telaffuz edince AKP biraz rahatladı. Meclis başkanı seçiminde MHP oy kullanmayarak. AKP´ye kendi adayların seçme şansını tanıdı. Bu AKP´yi iyice rahatlattı. Yaptıkları planı uygulayarak arzuladıkları seçim hükümetini kurmayı başardılar. Artık planları harfiyen uygulanıyordu. İş 1 Kasımda yapılacak seçime kalmıştı. Terörü azdırarak görüyorsunuz hükümet kurulmaması terörü bu noktaya getirdi havasını yarattılar. Derhal barış sürecini askıya aldılar. Ve terör ile mücadeleye karar verdiler. Olan olayları hep birlikte izledik. Çok şehit verdik. Acılar yaşadık. Ülke kan gölüne döndü. Vatandaşın can ve mal güvenliği kalmadı.

İktidar gaf üzerine gaf yapıyordu. Buna rağmen tek terörist kalmayana kadar terörler mücadele edeceğiz söylemi tuttu. Vatandaş ülkede terör örgütü söz sahibi olasın diye AKP´ye oy verdi. Olayların bu noktaya gelmesine devlet bahçeli zemin hazırladı. İlk gün erken seçim demesi, meclis başkanlığı seçimindeki tutumu ve koalisyona yanaşmaması AKP´nin elini kuvvetlendirdi. Terörle mücadele edilmesi milliyetçi oyları AKP kaydırdı. Seçim neticeleri AKP´nin dahi beklemediği bir tabloyu ortaya çıkarınca, uygulayamadıkları hayallerindeki olayları şimdi tekrar gündeme getirdiler. İktidarları döneminde devamlı yeni anayasadan bahsettiler fakat bir türlü bunu gerçekleştiremediler. Şimdi yeni anayasa ve başkanlık sistemi gündeme yine geldi. Yeni anayasa ile başkanlık sistemi ayni kulvarda gidiyor. Anayasayı tek başlarına meclisten çıkarma ve referanduma götürecek sayıları olmamasına rağmen. Yeni anayasadan bahsedilmeye başlandı.

Meclisten anayasayı çıkarabilmeleri için. Yanlarına ya CHP´yi ya da HDP´yi almaları gerekiyor. Bu mümkün olabilir mi? CHP buna yanaşmaz çünkü ucunda başkanlık sistemi var. HDP devamlı seni başkan yaptırmayacağız dediğine göre ihtimal dâhilinde değil. Şimdi buzdolabına kaldırılan barış süreci. Buzdolabından çıkarılıp. HDP ile anlaşarak siz özerklik istiyorsunuz. Bizde başkanlık sistemini istiyoruz. Gelin bu işi birlikte halledelim diye bir anlaşma yaparlarsa. Anayasayı meclisten birlikte çıkarabilirler. Şayet bu mümkün olamaz ise. MHP ile anlaşıp yeni anayasayı halk oylamasına götürebilirler. Buda mümkün olmaz ise 14 milletvekili transfer ederler. Referanduma götürürler. İktidara geldiklerinden beri yeni anayasadan bahsettiler. Anayasayı meclisten geçirecek çoğunluğu da buldular bir türlü yeni anayasayı gündeme getirmediler. Çünkü seçim kanununun da değişmesi işin içersinde olduğu için anayasa değişikliğini hep havada bıraktılar.

Artık şimdi seçim kanunundan falan çekinmiyorlar. Bir seçim oy kaybından sonra. Tekrar oylarını 8 puan artırmaları kendilerine güven getirmiştir. Başkanlık sistemi içinde yanıp tutuşuyorlar. Kendilerine gelen bu güven ile. Ne yapıp yapıp bu başkanlık sistemine geçmeyi istiyorlar. Geçtiğimiz 5-6 aylık süreç neticesinde. Kazanılan seçim AKP´yi geçmiş dönemde gerçekleştiremediği olayları. Bu dönemde gerçekleştirmek için harekete geçirmiştir. Haziran seçimlerinden sonra yaşanan olaylar biten ümitleri dahi yeşertmiştir. Bu 5 alık süreç tarihte en önemli 5 ay olacaktır. Çünkü bu süreçte yapılan hatalar ülkenin geleceği üzerinde önemli rolu olmuştur.

Terörden bu kadar canımız yanmasına rağmen yine bunlarla masaya oturulmasından tutunda. Özerkliklerine kavuşma şansı dahi yakalayacakları bir döneme girilmiştir. Göreceksiniz bunca çektiğimiz acılar unutulacak. Yine analar ağlamasın teraneleri başlayacaktır. Ben iktidarın şu söylemine kesinlikle inanmıyorum. Tek terörist kalmayana kadar mücadele edeceğiz sözüne inanmıyorum. Terör örgütünün en zayıf olduğu dönemde mücadele edilmedi. O kara operasyonunun durdurmasalardı bu gün terörün kımıldayacak hali kalmazdı.

Tren o zaman kaçırıldı. Barış süreci diye diretip de PKK´nın güçlenmesine izin verilmemiş olsaydı. Olabilirdi fakat PKK olağan üstü güçlendi ve kendisine yandaş buldu. İşte PYD PKK´ya çalışıyor. IŞİD´ın yarın bunlara yardım etmeyeceğini kim garanti edebilir. Benim oğlum bina okur. Döner dolaşır yine bina okur. Yine geldik dayandık. Yeni anayasaya hali ile başkanlık sistemine döndük dolaştık geldik. Birde yine barış sürecine döneceğimizin sinyalleri veriliyor. Yalçın akdoğan Öcalan´ı diri diri toprağa gömdüler diyor. Zaten o diri diri toprağa gömülmüş idi. Siz onu muhatap alarak muteber adam yaptınız. Onlar toprağa gömdüler ise yarın siz tekrar makbul adam yaparsını ağzının içersine bakarsınız. İleri sayımdan tekrar geri sayıma döndük. Ülkemiz için Allah hayırlı olanının versin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  05- 11 ? 2015 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44