Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DP 74’CÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

DP 74’CÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI


Demokrat parti 74’cü kuruluş yıl dönümünü Aydın da kutladı. Rahmetli Adnan Menderesin doğum yerini seçerek. Bir yerde Adnan Menderese verdiği değeri, unutulmadığını ve unutulmayacağını herkese göstermiştir. Ruhu şad mekânı cennet olsun. Demokrat parti ülkeye parlamenter sistemi getiren partidir. Bu partiye genel başkanlık yapan ilk genel başkandır Adnan Menderes’tir. Sonra Rahmetli Süleyman Demirel genel başkanlı yapmıştır. Süleyman Demirel Adnan Menderesin yolunda devam etmiştir. Bu genel başkanlar çok muhterem insanlardı.

Menderes milliyetçi ve milletine düşkün bir kişiliğe sahipti. Milletine düşkün bir insandı. Mağdurları koruyan bir kişi idi. Onun için makam, Mevkii önemli değildi. İnsan önemli idi. Orduya 165 lira tayin bedeli ödenmesine karar veriliyor. Bir gurup Albay Menderes ile görüşmek için makamına geliyor. Efendim “orduya tayın bedeli verilmesini çıkardığınız için. Teşekkür ederiz. Yalnız bir konu göz önünde bulundurulmamış. Subay ile astsubaylar ayni tutulmuş. Subayların tayın bedeli 200 lira olsun.

Astsubayların tayın bedeli 100 lira olsun” teklifinde bulunuyorlar. Onlara şöyle bakıyor. “Beyler bana bilmediğim bir şey öğrettiniz. Sizlere teşekkür ederim. Büyük mevki sahibinin büyük midesi, küçük mevkide olanları küçük midesi olduğunu bilmiyordum” diyor. Başlarını öne eğip çıkıp gidiyorlar. Süleyman Demirel de menderesin yolunda yürümüştür. Saygıyı hiçbir zaman bırakmamıştır. Ve milletini her şeyin üzerinde tutmaya çalışmıştır. Bir gün mecliste AP’li bir vekil İnönü’yü eleştiriyor. Ertesi gün bu vekili çağırıyor. “Dün İnönü’yü eleştirdin.  Onun arkasında devletin kuruluşu var. Kazanılan savaşlar var. Senin akanda kim var” diyor.

Yine Antalya da bir savcı Demirel’e küfür etti diye soruşturma açıyor. Ve bu kişiye hapis cezası veriliyor. Hapse atıyorlar. Demirel’e bilgilendirme yazısı gönderiyorlar. Hemen Yaşar Topçuyu çağırıyor.” Git bu adamı hapisten çıkar. Bu adama ne yaptık da bize küfür etti. Durduk yerde küfür etmez” diyor. İşte biz demokratlar siyaseti bu iki liderden öğrendik. Bu iki liderden sonra partinin genel başkanı olanlar. Bunların çizgisi den ayrıldıkları için parti bu duruma gelmiştir. Ne zamana kadar? Gültekin Uysal partinin başına gelene kadar. Gültekin Uysal menderes ve Demirel’in çizgisinden yürümektedir. Önüne birçok engel çıkarılmasına rağmen davasına sahip çıkan bir genel başkandır.

Partinin ilkeleri doğrultusunda demokratik bir siyaset izlemektedir. İki defa mahkeme kararı olmasına rağmen genel merkezi elinden almaya çalışıyorlar. Önüne engeller koyuyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bu partinin yükselişini engelleyemeyeceklerdir. Partiyi borç batağına sokanların şimdi sesi dahi çıkmıyor. Hepsi de AKP’ye yamandılar. Dik duruşu ve kararlı davranışı ile milletim beğenisini kazanmıştır. Bugüne gelene kadar içten ve dıştan ihanete uğrayan bir parti yoktur. Demokrat partiye inanmış bir taban var. Bunlar artık partisine dönmeye başlamıştır. Yokluklar içerisinde partiyi bu duruma kadar getiren inanmış demokratlardır. İşte bu duygular içerisinde 74’cü kuruluş yıl dönümü kutlanmıştır.

Nice aydınlık günlerde kuruluş yıl dönümü kutlamayı Rabbim nasip etsin. Burada inanmış demokratlara bir çağrım olacaktır. Gelin ben, sen yok biz varız deyip birlik olalım. Demokrat partinin şemsiyesinin altında herkese yer vardır. Özellikle demokrat partiden ayrılıp da parti kuranlara ve kurmaya çalışanlarıdır bu çağrım. Bir elin nesi var? İki elin ses var. Birlik beraberlikten güç doğar. Güçte başarı getirir. Bütün demokratların kuruluş yıl dönümlerini yürekten kutluyorum. Allah iktidarlı günlerde de kuruluş yıl dönümü kutlamayı nasip etsin. Saygılarınla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 08-01- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27