Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DP DE OLAĞANÜSTÜ KONGRE

DP DE OLAĞANÜSTÜ KONGRE


22 Martta DP olağanüstü kongreye gidiyor.12 senedir Tansu Çiller gelecek diye oyalayanlar. Şimdi kongre istediler. Genel merkezde olağanüstü kongre kararı aldı. Hadi bizi 12 sene oyalayanlar getirin kongreye Çilleri 60 imza ile aday gösterelim. İlk imzayı da ben atayım. Tansu Çillerin gelmesi için ben çok uğraştım. Millet sizi istiyor diye. En az 10 tane faks çektim. Bununla yetinmedim. Merkez ilçe seçiminde şahsıma gönderilen kongre davetiyesini Çillere gönderdim. Bu kongreye gönderdiği telgrafı divan başkanı gizledi. Bunun teferruatını anlatmayacağım geldi geçti. Danışmanı ile her hafta görüştüm. Bir gün danışmanına aramızda sır olarak kalacak. Genel başkanımız aday olacak mı diye sordum. Bu sorunuza cevap veremeyeceğim. Fakat sevginizi ve desteğinizi eksik etmeyin dedi. Bu bir ışıktı. Hüsamettin Cindoruk bagajında kirli çamaşırlar var. Onları temizlesin önce dedi. Bizim söylediklerimizi yapacaksa gelsin dedi. Gelmeden vesayet altına almak istedi. Bu durumda ben olsam da gelmezdim. Yakında danışmanı ile yine görüştüm. Madem genel başkanlığı istemiyor. Bir iyilik yapsın. Genel merkezi ziyaret etsin. Genel başkanlar birlikte basın toplantısı yapsınlar. Birlikte el kaldırsınlar. Bu hareket partiye 10 puan kazandırır dedim. Aynen kendisine ileteceğim dedi. Atık geliyor gidiyor diye milleti oyalamak partiye puan kaybettiriyor. Gelmeyecek beli o zaman. Siyasete dönmek istemiyorum. Gönlüm DP'lilerle desin hiç olmazsa eski millet vekiller de milleti oyalamasın.

Soyluya muhalif olan çıkmadı. Hüsamettin Cindoruka muhalif olan çıkmadı.  Zeybeğe muhalif çıkmadı. Bunlar partinin parasını bitirdiler. Borçlandırdılar. Partiyi dibe vurdurdular. Bunlara hiç ses çıkaran olmadı. Gültekin uysal geldi. Şimdi partide bir canlanma olmaya başladı. Muhalefet edenler çıktı ortaya. Şimdi bu kongrede Çille gelecek diye çıktılar ortaya. Buyurun kongre dediniz. Kongre kararı alındı. Şimdide bu muhalifler genel merkeze kızıyor. Genel başkan seçimi yok diye. Hani bir söz vardır. Oynayamayan gelin. Yerim dar dermiş. Yerini genişletirlermiş. Bu seferde yenim dar dermiş. Bu muhaliflerin işi de aynen bunun gibi. Partinin birlik beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu dönemde parti aleyhine propaganda yapıyorlar. Ülkede siyaset öyle bir hale geldi ki. Herkes kişisel menfaat peşinde, kişisel menfaatler ülke ve millet menfaatinin önüne geçti. Şu anda ülkenin DP'ye ihtiyacı olduğu bir dönemdir. Hala ben olayımda bir olayım düşüncesinde olanlar var. Biz olalım da bende içersinde olayım düşüncesinde olan kalmadı.

Biz DP olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çabalıyoruz. Hiç değilse ülkenin girdiği karanlık tünele girmesinin vebaline ortak olmuyoruz. Olmamak içinde mücadelemize devam edeceğiz. Hâlbuki bu kadar partinin seçime girmesine gerek yok. AKP'nin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz. En basiti DYP partisi, teşkilatları yok. Ülke çapında 250 kayıtlı üyesi var. DP ile birleşmeye yanaşmıyor. Olacak iş mi? Daha önceki seçimlerde. Kır at amblemi kullandığı için oy alıyordu. Şimdi anayasa mahkemesi kararı ile kır at amblemini kullanamayacak. Bu seçime giren 20 parti tek çatı altında toplanmış olsa. Her partinin % 0,5 oyu olmuş olsa. Barajı rahatlıkla aşarlar. Meclise 50- 55 milletvekili sokarlar. Tek başlarına seçime girince aldıkları oylar. AKP'ye yarıyor. Benim söylediğim yapılsa aldıkları oylar AKP'den alınmış olacaktır. DP seçim ittifakı yapmaya açık. Amma tınlayan yok. Hiç kimsenin ağlamaya sızlanmaya hakkı yok. Ağlamamak için. Ülkenin menfaati için. Birleşeceksiniz bunun başkan çaresi yok. Birleşmeye yanaşmamak AKP'nin değirmenine su taşımaktır.

Hem AKP'den kurtulmayız diyeceksiniz. Hem de birleşmeyeceksiniz. Bir elin nesi var. İki elin sesi var diye boşuna söylememişler. AKP sıkıntıya düşeceğinin farkına vardı. Çareyi Abdullah Gülü patinin başına geçirmenin planlarını yapmaya başladı. Amma diğer küçük partiler. Çare armayı dahi düşünmüyor. Ben seçime tek başıma gireceğim diyor. Buda bir kişisel menfaattir. Ya tutarsa demekle olmuyor bu işler. Bu kongrede DP'ye katılımları olacağı söyleniyor. Popüler 5-6 kişi katılırsa partiye yararları olur. Bakalım 22 Marta göreceğiz neler olacağını. Bu kongrenin demokrat partiye ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Nasip olursa kongreye gideceğim. Saygılarımla.

10 – 03 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44