Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DÜNYA MI DEĞİŞİYOR TÜRKİYE MI?

DÜNYA MI DEĞİŞİYOR TÜRKİYE MI?


Dünya mı değişiyor? Yoksa Türkiye mi değişiyor? Günlerdir ülkede milletin derdi ile ilgili tek kelime edilmiyor. Kur deniyor, dolar deniyor, faiz deniyor, fakat milletin sıkıntısı olan geçim sıkıntısından hiç bahseden yok. Acaba bu olaylar dünyanın birçok ülkesinde de mi tartışılıyor?

Dünyamı değişiyor? Yolsa Türkiye mi değişiyor da bu olaylar yalnız Türkiye de mi tartışılıyor? Bir sürü rakamlar veriliyor. Hangisi doğru? Hangisi yanlış bilen yok. Bunların hangisi doğrudur? Hangisi yanlıştır? Bunu da bilen birisi yok ki? Bunları cevaplasın da bizde gerçek nedir? Öğrenelim! İktidar dış ülkelerden bahsediyor. Şurada enflasyon şuraya çıkmış? Başka yerde şöyle şeyler olmuş gibi söylemler bizi hiç amam hiç ilgilendirmez.

Bizi bizim ülkemizde yaşanan olaylar ilgilendirir. İsterse başka ülkelere gökten dolar yağsın. İsterse taş yağsın bizi hiç mi ilgilendirmez. Bizi ancak ülkemiz ve ülkemizin milleti ilgilendirir. O yalan bu yalan fili yuttu bir yılan buda mı yalan? Dolar on yedi oldu mu? Oldu! Nasıl olduğunu bilen var mı? Yok! Birden 13’çe düştü. Buda mı yalan! Olan kime oldu?

Garibana oldu! Şimdi yastık altındakileri bankaya yatırın. Zarar ederseniz biz karşılayacağız diyorlar. Vallahi bu yastık altından çok bahsediliyor.  Kimlerin yastık altında birikimleri varsa? Onlar bankaya götürüp yatırsında. İktidar kimin ne kadar birikimi var öğrensin de meraktan kurtulsun. Fakat ben çok kimsenin yastık altında birikimi olduğunu zannetmiyorum.

Çünkü şu iki senedir millet bu pandamı döneminden dolayı hazırlarını tükettiler. Birde buna her şeyin zamlanması eklenince olay daha da vahimleşti. Fiyatlar aldı başını gitti. Şimdi doların şiddeti söndü. Bu dolar yüzünden çok kişiler zengin oldu.  Çok kişilerde zengin olayım derken servet kaybetti.  Zannedersem bazı şeylerden bazı kişiler haberli idi gibi geliyor. Bu dolar yüzünden meydana gelen olaylardan dolayı. Bazı kişiler zenginleşti. Bazı kişilerde zenginleşeyim derken fakirleşti.

Fakat zengin olanlar zaten zengin olanlardı. Servetlerine oturdukları yerden servet kattılar. Acaba çok merak ediyorum. Bizden başka gece doların yükseldiği ülkeler var mıdır? Veya doların düştüğü ülkeler var mıdır? Merak etmiyorum dersem yalan söylemiş olurum. Vallahi merak ediyorum. Nasıl merak etmezsin ki?  Gece görevden alınmalar oluyor. Gece göreve atanmalar oluyor. Bunlar olduğuna göre de diğer şeylerin deolması gayet normaldir. Çünkü dünyada ilklerin oldu tek ülke Türkiye’dir. Var mı bizim gibi başkanlık sistemi olan başka bir ülke? Türk modeli bir başkanlık sistemi.

Bizden başka hiş bir ülkede olmayan bir başkanlı sistemi değil mi? Bizim ilimle irfanla işimiz yok. İşimiz gücümüz Atatürkler ve onun kurduğu cumhuriyetle uğraşmak. Zaten milli eğitim sistemimiz ilimle falan uğraşmaya müsait değil. 3.500 imam hatip lisesi var. 350 küsur fen lisesi var. Bu milli eğitim sisteminden ilin adamı çıkmaz. Şayet AKP bir dönem daha iktidarda kalır ise? Cumhuriyetin yüzüncü yıl dönümü kutlanır. Ve cumhuriyete veda edilir. İnşallah ben yanılıyor olayım. Saygılarımla. 

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir.  Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                         28 – 12- 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,90% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2422,03% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30