Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DÜNYADA İLKLERİN ÜLKESİ TÜRKİYE

DÜNYADA İLKLERİN ÜLKESİ TÜRKİYE


Dünyada olmaması gereken olaylar Türkiye de oluyor. Dünyada ilklerin ülkesi Türkiye olarak tarihe geçeceğiz. Terörle mücadele ediyorsun. Bir deyim vardır. Terörler mücadele edilir. Müzakere edilmez denir. Savaşlarda bir kural vardır. Güçlü hiçbir zaman barış teklif etmez. Barış teklifi daima güçsüzden gelir. İspanya terörü terör aleyhine düzenlenen mitinglerle çözmüştür. Her gün mitingler düzenlenmiş. Ve her mitinge kalabalık halk kitleleri katılmış. Terör örgütü bakmış ki kendi aleyhine her gün binlerce kişi mitinglere katılıyor. Çareyi anlaşmada bulmuş.

Böyleliklerde terör bitirilmiştir. Biz ne yaptık terör örgütü mensupları ile gizli görüşmeler yaptık. İmralı da ki bebek katili ile anlaştık. Referandumda ve seçimde örgütün eylem yapmaması için. Öcalan´dan yardım istedik. Öcalan kandile talimat verdi. Örgüt eylemsizlik kararı aldı. Barış dediler kandil ve mahmur kamplarında gelen PKK militanlarının ayağına seyyar mahkeme götürerek ülkeye rahatlıkla girmeleri sağladı. Sözde barış için gelmişlerdi. Doğruda örgüte militan devşirdiler. İktidar sonra uyandı. Yakamla kararı çıkarttı, o teröristler ülkeyi çoktan terk etmişti. Kandile hava operasyonu düzenlendi. Hava operasyonundan sonra mutlaka kara operasyonu yapılır. Ordu kara operasyonu başlattı. Operasyonun 5 veya 6´cı günü idi. Bir gün önce genelkurmay başkanı belirlediğimiz hedeflere ulaşana kadar kara operasyonu devam edecek dedi. Sabah kalktık kara operasyonu durdurulurmuş.

Bu tarihi bir hata idi. şayet operasyona devam edilseydi. PKK biterdi. Şimdi yine söylüyorum. Kandil çökertilmeden terör bitmez. Sonra bir barış süreci başlatıldı. Ordunun elinden operasyon yapma yetkisi alındı. Valilere verildi. Valilere talimat verildi. PKK´ya operasyon yaptırmayın denildi. PKK militanlar sınırı yolgeçen hanına çevirdi. Kırsalda hâkimiyeti sağladı. Köylere, ilçelere şehirlere yerleşti. Ülkeyi silah deposu yaptı. Yeraltına bomba düzenekleri kurdu. Durumu biliyorsunuz. Terörle böyle mücadele eden başka bir ülke yoktur. Güçlü olan ülke olduğu halde, barışı ülke teklif etti. Böyle bir olayın dünyada eşi ve benzeri yoktur.

Gelelim Ergenekon meselesine. Bir ülkenin milli ordusuna bir cemaat kumpas kuruyor. Ergenekon ve balyoz davaları açılıyor. Bu davalara iktidar müdahil oluyor. Başbakan ben bu davaların savcısıyım diyor. İktidar bu davalar için gizli tanıklar buluyor. Ne için? Ordudaki Atatürkçü ve cumhuriyetçi generalleri tasfiye ettirmek için. Tasfiye ettiler. Yerlerine kimleri atadılar? Cemaatin adamlarını, bu cemaatin adamları ne yaptı? 15 Temmuz kalkışmasını yapmadılar mı? 15 Temmuzu bu ülkenin başına bela eden iktidarın cemaatle birlikte hareket etmesi değil midir? AKP´nin Artvin milletvekili bir TV programında açıkladı. Orduya kumpası cemaatle birlikte biz kurduk dedi. Daha hala sağa sola çamur atılmaya uğraşılıyor. Kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Bu itiraftan sonra söylenecek söz kalmamıştır artık. Ülkenin milli ordusuna kumpası iktidar ile cemaat birlikte kurmuşlardır. Dünyada böyle bir olayın olduğu ülke yoktur. Kendi milli ordusuna kumpas kuran iktidar olarak tarihe geçeceklerdir.

Başbakan meydan okuyorum AKP de hiçbir FETÖ´CÜ yok diyor. Bunu söylemek demek insanların aklı ile alay etmektir. Bunu başka bir parti söylese hadi ne ise dersin. Beraber orduya Kumpas kurduğunuzu kendi milletvekiliniz açıklıyor. Bunun anlamı AKP de FETÖ´CÜ yok demek midir? Yoksa hepimiz FETÖ´CÜ idik midir? Ne istediniz de Vermedik? Bunun anlamı cemaatin istediği her şeyi verdiğiniz demek değil midir? Bakanlarınız mecliste gülen için methiyeler düzdü? Bunun alamı nedir? Dünyada bu konudaki gibi bir olay hiçbir ülkede olmaz. Sabah kara dediklerine akşam beyaz diyorlar. Bir şey söylüyorlar? Eleştiri geldiğinde yanlış anlaşıldım diye üstünü örtüyorlar.

Gelelim başkanlık sistemine kendileri de söyledi. Türkiye ye özgü bir başkanlık sistemi olacak diye. Doğru dünyada böyle bir başkanlık sistemi yok. Yalnız Türkiye mahsus bir başkanlık sistemi getirildi. Türkiye ilkelerin ülkesi olarak tarihe geçecektir. Dostu kalmayan başka ülke yoktur. Komşularımızla sıfır sorun diyerek yola çıktılar. Düşman olmadığımız komşumuz kalmadı. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİİYENE! 25-07- 2017 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44