Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DÜŞMAN KİM?

DÜŞMAN KİM?


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerini gündeme getirdiği zaman, başbakan yardımcısı Bülent Arınç. Kendisini yalanlayan başbakana sitemli bir beyanatta bulundu. Başbakan Bülent Arınça cevap verirken “ düşmanlarımızı sevindirmeyelim” diye cevap verdi. Kimdir bu düşmanlar? Ülkeyi bölmeye çalışanlar olabilir mi? Diye düşündüm! Onların olması mümkün değil. Çünkü onlarla çok sık görüşüyorlar. Şunlar olabilir mi? Bunlar olabilir mi? Derken buldum! AKP’ye oy vermeyenler olduğuna kanaat getirdim. AKP’ye oy vermeyen bu % 50 Türkiye de yaşamıyor da. Kevgire dönen sınırlarımız dan girip çıkanlar mıdır? Yoksa AKP’nin dağıttığı ulufelerden yararlanmayanlardır.  Bir ülkenin başbakanı vatandaşını düşman olarak niteleyemez. Oy vermeyenler düşman! Bu ülkenin bölünmesi için çalışanlar. Ve devlete ikide bir hakaret edenler dost mudur? Bu ülkede 50 milyon Türk var. Bu kadar nüfusa sahip olan bir ırkı düşman olarak nitelemek kimsenin haddi değildir. Bu düşmanlar bunun hesabını sandıkta soracaklardır. 

Yukarıda AKP’nin dağıttığı ulufeyi almayanlar mı dedim. Ulufe alanları düşman olarak nitelendiremeyeceklerine göre onlarda düşman olarak nitelendirilmemiştir.  Geçtiğimiz günlerde kişisel menfaatler diye bir yazı yazmıştım. Meğer o kişisel menfaatler devede kulak bile değilmiş. Şimdi sizlere bir özelleştirmenin serüvenini anlatacağım. Seydişehir Alüminyum fabrikası devletin malıydı.  Bunlarda Seydişehir Alüminyum fabrikasının malı imiş. Oymapınar barajı, Antalya limanı, o bölgedeki boksit rezervleri ve lojmanlar.  Fabrika dâhil bu saydığım yerler ile birlikte değeri 4 milyar dolar. Bu tesis AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz inşaata 305 milyon dolara satılıyor.  CHP milletvekili Atilla Kart satışın hileli bir satış olduğunu belgeliyor. Ve danış tay’da dava açıyor. Mahkeme “ devletin zarara uğratıldığına” karar veriyor. Cengiz inşaat bu tesisi geri vermesi gerekiyor. Aradan 3-4 sene geçiyor. Meclisten çıkarılan bir torba kanunu içersine Seydişehir’in “uygulanması imkânsız mahkeme kararı silinir” kapsamına giriveriyor. Bu kez anayasa mahkemesi, “uygulaması imkânsız mahkeme kararı silinir diye bir kanun çıkartılamaz” diyerek o torba kanunu iptal ediyor. Mahkeme Seydişehir alüminyum fabrikası devletin diyor. Hala fabrika devlete teslim edilmemiş. Fabrikanın akıbeti ne olacak beli değil. Bu Cengiz inşaatın sahibi şu Almanya da ziraat ve vakıf banktan kredi çekip de sonra iflas etik diyenlere kefil olan Mehmet Cengiz. Bu kadar yüksek bir meblağa kefil olmak her babayiğidin harcı değildir. Bu şahıs için AKP ile arasının çok iyi olduğu iddia ediliyor. Düşünün, arası iyi olmasa 4 milyar dolar değeri olan bir tesisi 305 milyon dolar alabilir miydi?

Balıkesir SEKA Erdoğan’ın dünürüne 1,1 milyon dolara verilmedi mi? Fabrikanın içersindeki hurdaları 1,8 milyon dolara sattılar. Mahkeme bu SEKA’nın satışını da iptal etti. Fakat her iki tesisinde devlete teslimi gerçekleşmedi. Yandaşlarına menfaat sağlıyorlar dediğimizde kızıyorlar. Tayyip Erdoğan’ın bu öğrenci evleri ile başlattığı uygulamadan sonra. AKP’yi her pilot formda karşısındakilerle kavga edecek kadar savunan Nazlı Ilıcak. Bu olaydan sonra “AKP’ye oy verdiğim için utanıyorum” dedi. Nazlı ılıcağa cevap AKP’nin sivri dilli ve silahşor milletvekili Mehmet Metiner den geldi. “Nazlı ılıcak AKP’nin kendisine sağladığı imkânları, Elinin tersi ile itmiş” dedi.

Buda yandaş olanların hepsine bazı imkânlar sağlandığının bir itirafıdır. Bunları bildiğimiz için söylediğimizde kızıyorlar. İşte AKP’nin kendi milletvekili itiraf ediyor. Demek ki Nazlı Ilıcağa bazı imkânlar sağlanmış ki. Bunu söyleyebiliyor. Diğer partilerden partilerine aldıkları kişilerin çoğun menfaatlerini göz önünde bulundurarak partilerine geçmişlerdir. Kimisi beni şuradan belediye başkanı yapacaklar diye geçti. Başka birileri oğlumun işini halledecekler diyor. Damadımın tayini yapacaklar diyor. Her birisi menfaat karşılığında geçmiştir. Ben bunu söylüyorum. Kişisel menfaatler hiçbir zaman ülke menfaatlerinin önüne geçmemelidir. Kişisel menfaatler ile destek bulan AKP her istediğini yapıyor. Böyle menfaat karşılığında destek aldıkça kendi düşüncelerin birer birer uygulamaya koyuyorlar. Ülke bölünmüş, Atatürk intibasızlaştırılmış, Cumhuriyet elden gidiyormuş. Hiç umurlarında değil. Bir belediye meclis üyeliği için. Ülkenin ve çocuklarını geleceğini düşünmeyenlere diyecek bir şeyimiz yok. Allah çarşılarına Pazar versin diyorum. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!                                         

16 – 11 – 2013

 Mustafa Koçal                                        

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44