Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DÜŞTÜĞÜMÜZ DURUM

DÜŞTÜĞÜMÜZ DURUM


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Düştüğümüz durum yüreğimizi dağlıyor.  Başbakanın danışmanı “güneydoğu Anadolu da 11 ilde alan hâkimiyeti PKK’nın eline geçti” diyor. Bu bir itiraftır. Ayrıca PKK lideri Cemil Bayık “ iktidar güneydoğu Anadolu da kamu düzenini sağlamak için bizden yardım istedi” diyor. Danışmanın itirafı ile Cemil Bayık’ın söylemleri örtüşüyor. Durum böyle ise çok vahim demektir. Böyle bir durum meydanda iken süreçten bahsetmek milleti kandırmaktır. Koca devlet bir bölgede kamu düzenini sağlayamıyorsa. Terör örgütünden kamu düzenini sağlamak için yardım istiyorsa. Bu iş bitmiş demektir. Devlet terör örgütüne boyun eğmiş demektir. Ordu ve emniyet teşkilatı ile kamu düzenini sağlayamıyorsa. Seferberlik ilan edilsin vatandaş olarak. Biz gidelim kamu düzenini sağlayalım. Bu olayı başbakanın danışmadı da itiraf ediyor. “11 ile de alan hâkimiyeti PKK’nın eline geçti” diyor.

Geçtiğimiz haftalarda üç bilinmeyen denklemden bahsetmişti. Birileri bu üç bilinmeyen denklemi çözmeye çalışıyor gibi görünüyor. O üç bilinmeyen denklemi hatırlayalım. Cumhurbaşkanı HDP için “ bunlar hain, birde barıştan bahsediyorlar. Ne barışı yahu” diyor. Bunun anlamı barış sürecinin bittiği demektir. Barış süreci bitti ise. Başbakan Ahmet Davutoğlu neden? Hala barış sürecini kararlılıklar sürdüreceğiz” diyor. IŞİD’ın eli deki rehinelerin kurtarılma olayında. Başbakan Davutoğu “müzakere ile kurtarıldılar” demişti. Cumhurbaşkanı ise “operasyon yapıldı” demişti. Sonra başbakan çark etti operasyon ile kurtarıldılar” dedi. Bu barış sürecide böyle bir olay olmasın. HDP ise “barış sürecinin devam etmesi için. Mutabakat sağlanan sözlerin yerine getirilmesi gerek” demişti. Güneydoğu Anadolu da 11 ilde alan hâkimiyeti PKK’nın eline geçti ise. Hala kamu düzenin sağlayacağız nasıl denir? Zaten kamu düzenini PKK sağlar hale gelmiş. Yani biz kamu düzenini sağlayamıyoruz siz sağlayın denilmiş. Koca devlet PKK’dan yardım istemiş. Şayet bu doğru değilse? Neden Cemil Bayık’a “ biz kimseden yardı istemedik. Devletin kolluk güçleri size yeter neden denmiyor? Bunları daha ne kadar şımartacaksınız?

Bu millet çok kandırıldı. “Oslo görüşmelerinde hiçbir anlaşmaya imza atılmadı”  denildi. Fakat içişleri bakanı “Oslo da PKK ile anlaşma sağlandı. Fakat anlaşmayı onlar bozdular” dedi. Madem o zaman anlaşma yapıldı. Onlar anlaşmayı bozdularsa. Neden ondan sonra açılım başlatıldı? Anlaşmayı bozanlarla neden? Masaya oturuldu? Yapılan anlaşmayı dün bozan. Bu günde anlaşmaya yanaşamaz. Böyle yapacakları belli idi. Sürecin birinci maddesi örgüt militanlarının sınır dışına çımaları idi. Sınır dışına çıkmıyorlar diyenlere hakaret edildi. Bunlar analar ağlasın istiyorlar. Kanla beslenenler işte bunlar denilmişti. Sonradan sınır dışına çıkmıyorlar diyenlerin haklı oldukları ortaya çıktı. Bizi kandırdılar denildi.  Bu olaylar ortada dururken hala barış sürecine kararlılıkla devam edeceğiz demenin hiçbir anlamı kalmıyor.

Artık bu işin ucu kaçtı bu ip kopma noktasına gelmiştir. Cin lambadan çıkmıştır. Bu cin lambaya zor girer. Onun için cini lambaya sokmaya çalışmanın âlemi yok. İp nereden kopacaksa kopsun. Bu olaylar böyle sürüp giderse ülkeye ne yabancı yatırımcı gelir. Nede Türkiye deki yatırımcılar yatırım yapar.

Hala İstanbul da toplu taşıma araçlarını yakmaya çalışıyorlar. Hem de iktidarın çıkardığı kanuna muhalefet ederek. Molotof atıyorlar atanların yüzleri kapalı. Toplu taşıma araçlarına bir tane sivil polis koyun. Böyle Molotof ile aracı yakmaya çalışanlardan birisini indiriversin. Bir daha cesaret edemezler. Toplu taşıma araçlarına saldırdıkları semtler aşağı yukarı belli semtler. Çünkü milletin canına ve malına kastediyorlar.

Kanun bunları önlemek için çıkarıldığına göre. Hemen uygulamaya geçilsin. Bazı kanunlar çıkmadan uygulamaya geçiliyor. Terörün anladığı dilden konuşulsun. Dinsizin hakkından imansız gelir derler. Birde tekdir ile uslanmayanın hakkından kötek gelir derler. Bunlar bunu istiyorlar. Aman barış süreci bozulmasın diye diye iyice şımardılar. Başbakanın çok kullandığı bir söz var. “ Bizim sabrımızı kimse test etmeye kalkışmasın” der. Artık bunun sabrı falan kalmadı. Sabır taşı olsa şimdiye çoktan çatlardı. Vatandaşın sabrı taşma noktasına gelmiştir. Şayet vatandaşın bu sabrının taşması sokağa intikal ederse, olaylar önlenemeyecek noktaya gelebilir. Allah korusun buda ülkemiz için iyi olmaz. Millet şimdiye kadar hep kardeşçe yaşamanın yollarını aradı. Fakat bu iş kardeşlik duygularını bir kenara bıraktıracak duruma geldi. Milletin huzurlu yaşamını tehdit eder duruma geldi. Biz bu ülkeyi böldürmeyiz. Bizlere Atatürk’ün gençliğe hitabesinde vasiyeti var. Ülke böyle bir ahval içersine düştüğünde, Türk istiklalini ve cumhuriyeti korumaktır. Muhtaç olduğun güç damarlarındaki asil kanda mevcuttur diye vasiyet etmiştir. Yeri geldiğinde bu vasiyet yerine getirilecektir. Onun için bu ülkenin bölünmesine imkân verilmeyecektir. İktidardan vatandaşın beklentisi bu şımarıklara dersini vermesidir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  11 – 11 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44