Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DÜZEN BOZULDUMU KOLAY DÜZELMEZ

DÜZEN BOZULDUMU KOLAY DÜZELMEZ



Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkede düzen bozuldu. Cin lambadan çıktı. Cini tekrar lambaya sokmak kolay olmayacaktır. Emniyet ve yargıda deprem hala devam ediyor. Bu emniyette ve yargıda görev yapanların huzursuzluk içersinde olması demektir. Sınırlardan jandarma sorumludur. Sınırdan girip çıkanların kontrolü jandarmaya bırakılmıştır. Yine TIR meselesi ile karşılaşıldı. Bir kaynağa göre 3 TIR da mühimmat olduğu söylendi.

TIR’la ilgili haber yasaklara girdi. Son TIR olaylında yine insanı yardım olduğu açıklandı. İnsani yardımın sırımı olur. Hele iktidarın yardımı gizli tutmasını anlamak mümkün değil. Somali ye yardım yapıldı. Nerede ise davul zurna ile yardım götürdükleri ilan edilecekti. Yarımdım başbakanında bulunduğu bir heyet tarafından götürüldü. Sanatçılarda bu heyete eşlik etti. Orada yardımın dağıtılması TV ekranlarından devamlı yayınlandı. Onun için AKP böyle olayları oya tahvil etmeyi gayet iyi değerlendirir. Böyle olunca da TIR’larda yardım maddeleri olduğuna fazlaca inanan yoktur.

Daha önce yaşanan TIR olayında Türkmenlere yardın gönderildi denildi. Fakat Türkmenler böyle bir yardımın gelmediğini açıkladılar. O TIR’ın nereye gittiği açıklanmadı. TIR buhar oldu uçtu gitti. Şimdi ise 7 TIR’dan bahsediliyor. Bu TIR’larda arama yaptıran savcıya söylenmedik laf kalmadı. “ Kimin adamısın, kime çalışıyorsun, cemaatin adamı mısın? Tır da ne olduğu sana ne gibi laflar söylendi.

Ne demek kimin adamısın? Bu savcıyı devletin savcısı olarak iktidar atamadı mı? Bu aramayı yaptıran savcı ve jandarma komutanları hakkında soruşturma açıldı. Böyle bir uygulama ortada iken o sınırlarda savcı ve jandarmadan nasıl görev beklenir.

Anlaşılmayan bir konu MİT’in devlet sırrını TIR’larda taşınmasıdır. Başbakan “benim iznim olmadan kimse TIRI arayamaz” diyor. Bu olayda karıştırılan bir yanlışlık var. MİT müsteşarı ifadeye çağrıldığında, çıkarılan kanunla MİT müsteşarının ifadesinin alınması başbakanın iznine bağlı olduğu yönünde çıkarılmıştı. O 26. Maddeyi Kılıçtaroğlu da gurup toplantısında okudu. Benim tahmin ettiğim şekilde olduğu yönünde idi.

TIR’ın aranmaması sakıncalı bir olay. Yarın bazı kişiler bu olayı suiistimal ederde TIR’larda başka şeyler taşımaya kalkışırsa ne olacak? Bu TIR’larda silah ve mühimmat taşındığını dünya âlem biliyor. Bu TIR’lar başımızı çok ağrıtacaktır. Uluslar arası hukuka göre yabancı bir ülkeni sınırları içersindeki olaylara müdahil olunarak. İktidara karşı isyan edenlere savaş gereci malzeme göndermek suç sayılıyor. Bu Suriye olayında eninde sonunda Türkiye’ye bir fatura ödettirilecektir. Sınırda yine patlama oldu. Birçok kişi öldü. Bu kaçıncı olay? Olay oluyor üzerine bir sünger çekiliyor. Kesin olarak kaç ölü var? Kaç yaralı var? Bilgisi verilmiyor.

Geçtiğimiz hafta özgür Suriye ordusuna mensup bir gurup silahları ile ülkeye giriş yaptı. Silahlarını teslim ettiler. Mülteci kamplarına yerleştirildiler. Bunların yarın silahlanıp tekrar Suriye’ye gitmeyeceğini kim garanti edebilir. Veya PKK ile işbirliği yapmayacağını nereden bileceksiniz?  Ülkenin düzeni iyice bozuldu. Emniyette yine 97 müdürün yerleri değiştirildi. İzmir operasyonunu yöneten savcıya operasyonu durdurma emri verilen belgeyi Kılıçtaroğlu gurup toplantısında açıkladı. Bu belge oraya nasıl ulaştı. Bu olay her tarafın laçkalaştığının bir göstergesidir.

Bu görevden alınan emniyet müdürleri, şube müdürleri, polisler neye dayanılarak görevden alındılar. Ellerinde bu görevden alınanlar hakkında nasıl bir bilgiler var? Bunları bilmemiz mümkün değil. İlk akla gelen o göreve atanırken ne oldukları biliniyordu. Veya bunların fişlendiğidir. Emniyet tedirgindir. Çünkü emniyet ikiye ayrılmış durumda.

Devletin polisi paralel devletin polisi olmak üzere ayrıldı. Yargıda da ayni olaylar yaşanıyor. Mahkemeye gidenler tedirginlik içersinde. Çünkü beni yargılayan yargıç devletin yargıcımı paralel devletin yargıcı mı? Diye tedirginlik yaşıyor. Ne kadar kötü bir olay değil mi? Fenerbahçe başkanı Aziz yıldırımın cezasını onayan hâkimler hangi tarafın hâkimleri diye soranlar var. Haksızda değiller.

Tayyip Erdoğan bu sefer cezanın açıklanması manidar demedi. Seçim öncesinde açıklanması ilginç dedi. Gezi olaylarından korktukları gibi, şimdide Fenerbahçe taraftarından korktular. HSYK değişikliği meclise geldi. Başbakan “geri adım atmak yok” diyor. Bürüksel de salonda Türk vatandaşlara hitap ederken oradaki vatandaşlara muhalefeti şikâyet ediyordu. Düzen bozuldu bir daha zor düzelir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ! 

21- 01 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44