Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Ece Hırsava´nın başarısı

Ece Hırsava´nın başarısı


Kişi için en mutlu olaylardan biri de, emek verdiği insanları, başarılı ve hak ettiği yerlerde görmesidir, hiç kuşkusuz.

/resimler/2016-5/5/2350385058852.jpg

1988-2002 yılları arasında, Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı(KEV) Özel Lisesi´nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniydim. Bu dönemde, okulumuzda çok kaliteli bir öğretmen kadrosu vardı. Bu kadronun elinde, çok değerli öğrenciler yetişti. Bugün, siz okurlarımı, bu değerli öğrencilerden biriyle buluşturmak istiyorum. Benim de, yıllar önce ortaöğretim yıllarından sınıf arkadaşım olup, Bandırma´nın eski yıllarının önemli müzisyenleri arasında yer alan Şerif Hırsava ve Songül Hırsava´nın kızları, Ece Hırsava.

Yine derslerine girdiğim, şimdi avukatlık görevini başarıyla sürdüren ablası Aslı ile birlikte çok sevdiğim öğrencilerim arasında özel bir yeri bulunan sevgili Ece, 1986 yılında, Bandırma´da doğdu. KEV´de gördüğü ilköğretim ve lise öğreniminin ardından Kıbrıs Lefke Avrupa İletişim Tasarımı Bölümü ve ardından Başkent Üniversitesi İngiliz Öğretmenliği bölümünü bitirdi.

Meslek yaşamına Ankara, Ata Ümit Yabancı Diller Eğitimi Kursu´nda başlayan Ece, öğrencilik yılları içinde, 5 yıl boyunca burada görev yaptıktan sonra bir yaz döneminde, Bandırma Amerikan Dil Kültür Kursu´nda çalıştı. Daha sonra Ankara Alfa Akademi Koleji ve Dershanesi´nde görev alan Ece Hırsava, hâlen, Bandırma Özel Birey Temel Lisesi´ndeki İngilizce öğretmenliği görevini sürdürüyor.

Birçok önemli sertifikaya da sahip, sevgili Ece. Bunların başlarında, Ankara Gata Çocuk Onkolojisi(Resim-Sanat Tedavisi) Art+Heraphy sertifikası, Ankara Özel Ayşe Abla Okulu Uzmanlık(uluslararası) NLP uzmanlığı, eğitim-öğrenci koçluğu, hafıza yöntem ve teknikleri uzmanlığı geliyor. Resmi yeminli tercümanlık da yapan Ece, ayrıca, 1989 yılından bu yana faaliyet gösteren ?Selen Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık-Selen UK? kuruluşunun Bandırma temsilciliği görevini de yaklaşık 1,5 yıldır yürütüyor.

Kültür ve sanat ile de iç içe olan Ece ile sohbet ediyoruz. Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi´nde yaptığı öğrencilik döneminin, kendisinin yetişmesi ve kişiliğinin gelişmesi açısından çok özel bir yeri bulunduğunun altını özellikle çizerken, ?O yıllarda, okulumuzun ilk müdürü olan Şevket Dönmez ve Türkçe-Edebiyat derslerimize giren siz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimin emeklerini asla unutamam. Hepsine yürekten teşekkür borçluyum. Eğer, bugün, çok isteyerek seçtiğim, severek yürüttüğüm öğretmenlik mesleğinde başarılıysam, değerli öğretmenlerim sayesindedir? diyor.

Öğretmenliğinin yanı sıra kültür ve sanat ile de iç içe olan sevgili Ece´nin kaleme aldığı birbirinden güzel şiirleri de var. Onlarla da, kısa bir süre içinde sizleri buluşturacağıma inanıyorum.

Elbette ki, bir öğrencinin yetişmesinde, öğretmenlerinin rolü çok büyük. Ancak, öğrencisinde yetenek, azim, mesleğine sevgi ve istek yoksa, öğretmen ne yapsın?

Sevgili Ece´nin, yetenekli bir öğrenci olmasının yanı sıra çok iyi bir aile eğitiminden geçmiş bulunması ayrı bir avantajdı. İlk ve orta öğretimini Bandırma´daki paralı bir okulda gerçekleştirmesine karşın bunun olumsuz havasına hiçbir zaman girmedi. Tabii ki, bu konuda kendisinin yanı sıra O´nu en iyi şekilde yetiştirerek, çok iyi bir aile eğitimi veren annesi Songül Hırsava ve babası Şerif Hırsava´yı ayrıca kutlamak gerekir.

Sevgili Ece Hırsava´nın, şu ana dek elde ettiği başarıların da ötesinde yeni başarılara imza atacağından hiç kuşkum yok.

Yolun hep açık olsun, Ece?Seninle gurur duyuyorum.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44