Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EGEDEKİ 18 ADA KİMİN?

EGEDEKİ 18 ADA KİMİN?


Egedeki yunanlıların işkâl ettiği bu 18 ada kimin? Başbakan Binali Yıldırımın bu adalarla son söylediğine bakıldığında bu adalar bizim değilmiş anlamı çıkıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlunu cevap verirken şöyle dedi. ? Benim ağzımı açtırma. Ağzımı açarsam altından kalkamazsın, bu adaları zamanında kim vermiş. Ona bakın? diyor.

Bunun anlamı bu 18 adanın geçmişte birileri tarafından verildiğini ima ediyor. Lozan anlaşması ile veriliğini söylediği açık. Şimdi bir 12 ada var. Bu 12 ada daha önce İtalyanların kontrolünde idi. İtalyanlar Lozan anlaşmasında önce bu 12 adayı Yunanistan´a vermiş. Lozan anlaşması ile geride kanlan adalar Türkiye ye bırakılmıştır. Ve bu anlaşmaya şöyle bir maddede konmuş. Bu adalar silahlandırılmaz denilmiş.

İktidara göre bu adalar Yunanistan´a bırakılmış. Başbakanın söylediğine göre. Başbakan Kılıçdaroğlunu bu adaları gündeme getirdiğinde. Şöyle bir beyanda bulundu. ?Komşumuz ikili ilişkilerimiz bozacak bir eylem içerisinde olmasın? dedi. İkinci beyanında ? egede kimseye bir karış toprağımızı vermeyiz? dedi. Sonunda da yukarıda ki beyanını Niğde de ki mitingde dile getirdi. Yunanistan´ın işkâl etiği bu 18 adadan birisi olan keçi adası Muğla ilimizin envantöründe kayıtlı olmasına başbakan ne cevap verecek. Yunanistan bu adayı da işkâl etti. Kardak kayalıklarını da ayni yöntemle işkâl etmeye kalktı.

Zamanın başbakanı Tansu Çiller ?ya o bayrak oradan inecek. Ya da bu asker oraya gidecek? diye sert çıkınca arkalarına bile bakmadan kaçtılar. Bu işkâl ettikleri adalar bizimdir. Şayet başbakanın söylediği gibi yunanlıların olmuş olsaydı? Şimdiye kadar bu adalara neden kilise yaptırmadılar? Neden şimdiye kadar silahlandırmadılar da şimdi silahlandırdılar. Bu adaları işkâl ettiler. Şimdi biz deniz sahası sahanlığımızı 12 mile çıkardık derlerse ne olacak? Ege sahilleri tamamen Yunanistan´ın kontrolüne geçecek.

İzmir limanından ne bir gemi, Çiğli hava üssünde ne bir uçak kaldıramayacağımızı başbakan bilmiyor mu? Bilmiyor ise danışmanları hatırlatmıyor mu? Yoksa Yunanlıların deniz sahanlığını 12 mile çıkarmasını kabul mü edecekler? Bu işin içerisinde milletin bilmesini istemedikleri bir şeyler mi var? İkinci beyanında egede bir karış toprağımızı kimseye vermeyiz diyor. Buradaki sözlerin anlamı da bunu kanıtlıyor. O adalar bizim vatan toprağımız değil demektir. İktidarın son günlerindeki mitinglerde söyledikleri millete şirin gözükmek ve milletin huzurunda bu adaların bizim olduğunu inkâr etmektir.

Öyle şeyler söyleniyor ki? Milleti soru soramayacağı ne söylerlerse kabul göreceği şeklinde beyanlar oluyor. Bunu bir TV programında yapılacak açık oturumda söylemesi mümkün değildir. Olmayacak şeyleri daima mitinglerde dile getiriyorlar. Şimdi CHP liderinin gelin bu konuları TV de tartışalım çağrısının. Neden karşılık bulmadığını anladınız mı? Çünkü bu 18 ada konusunda yapılacak bir açık oturumda. Bu beyanları veremezler. Çünkü işin iç yüzü iktidarın söylediği gibi değil. Yukarıda söyledim. Keçi adasının Muğla´nın sınırları içerisinde olduğunu söyledim. Mitingler iktidarın bol keseden attığı alanlar oluyor. Kimse itiraz edemez. Kimse tek kelime söyleyemez. Salla sallaya bildiğin kadar.

Ne diyor Kılıçdaroğluna ? ağzımı açtırma. Sonra altında kalırsın. Zamanında kimin verdiğine bak? demiyor mu? Millete söyleyecek doğru dürüst bir şeyleri olmadığı için. Hemen geçmişteki iktidarları kötüleme cihetine gidiyorlar. Ayni Niğde mitinginde bu kadar bölünmüş yol yaptık diye övünüyor. Allah aşkına sıfırdan yaptığınız bir yol söyleyin. Geçmiş iktidarları kötülemek için hiçbir şey yapılmamış. Ne yapıldı ise hepsini biz yaptık diyorlar. Onlar yamadılar de sattığınız tesisleri uzaydan gelen birileri mi yaptı?

Milletin benim milli varlığım diyeceği bir tek yapılan bir şey gösterin. Yapılanların hepsi yap işlet modeli ile yapılmıştır. Adanlar tesisleri 30 sene kullanacaklar ondan sonra milli varlığımız olacak. Ölme eşeğim ölme baharda otlar yeşerecek gibi bir şey. Bırakın bu milleti kandırmayı bu 18 ada bizimdir. Siz istediğiniz kadar bizim olmadığını söyleseniz de. Bu adaları geri alacak bir iktidar gelecektir. Çünkü Yunanistan´ın deniz sahanlığını 12 mile çıkarmasını hiçbir iktidar izin vermeyecektir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14- 01- 2018. Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44