Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EĞRİ OTURALIM DOĞRU KONUŞALIM

EĞRİ OTURALIM DOĞRU KONUŞALIM


15 Temmuzdan bu yana ülkede demokrasi bayramı kutlanıyor. Demokrasi bayramınız kutlu olsun. Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. Milleti her gün meydanlara çağırıp da şölen yapanlara soralım bakalım. Ülke bu duruma nasıl getirildi? Eskiden bir çocuk askeri okula girerken araştırma yapılırdı? Şimdi bu yapılmıyor. Askeri okula girecek çocuk için araştırma yapılıyordu da. Şimdi makamlara atananlar hakkında bir araştırma neden yapılmıyor? Cumhurbaşkanının yaveri dahi paralelci çıkıyor? Yüksek Askeri şura (YAŞ) toplantılarına asker kanadı. İrtica faaliyetlerinde bulundukları nedeni ile ordudan ihraç talebi getirdiğinde. Bu toplantının siyasi kanadı. Devamlı bu karara şerh koymadı mı? Ve ordudan ihraç edilen bu askeri personeli AKP partisine almadı mı? Hali hazırdaki askeri makamlara atama yapılabilmesi için. Atatürkçü cumhuriyetçi subaylar çeşitli nedenlerden dolayı emekliye sevk edilerek yerlerine bu iktidar atama yapmadı mı? Cemaatçilerle mücadele edenlere operasyon yapılmadı mı? İlhan Cihaner cemaatçilerle uğraşıyor diye. Başka bir savcı tarafından makamında iken gözaltına alınmadı mı? Mahkemesine iktidar tarafından gizli tanık getirilmedi mi? Gözaltına alan savcı şimdi cemaatin adamı diye gözaltına alınmadı mı? E cemaatçilerle mücadele ediyor diye bir savcıyı. Başka bir savcının gözaltına almasına o zaman neden karşı çıkılmadı da? Ve gizli tanıklar getirildi. Sonra bu gizli tanıklar hakkında soruşturma açılmadı mı? Cemaatin adamı olan savcı Ergenekon ve balyoz davalarında yüzlerce kişiyi gözaltına aldırmadı mı? İktidar bu savcıyı kahraman ilan etmedi mi? Emekli genelkurmay başkanını, kuvvet komutanlarını gözaltına alıp yargılatmadı mı? Camiyi bombalayacaklardı. Kendi uçağımızı düşüreceklerdi. Diye iftiralar atılmadı mı? Bu yargılananlara karşı PKK´lılar gizli tanık yapılmadı mı?

Cemaat orduyu ele geçirmek için. Orduya kumpas kurulduğunda iktidar siz ne yapıyorsunuz neden demedi? Ve cemaatin kozmik odalarda araştırma yapmasına neden izin verildi? Bunların cemaatçi olduğunu bildiğiniz halde neden göz yumuldu? Bu olaylar olurken. Ülke bağırsaklarını temizliyor denilmedi mi? Hattı zatında Atatürkçü ve cumhuriyetçi olanların temizlendiğini bizler anlamamıza rağmen ülkeyi yönetenler anlayamadı mı? 17- 25 Aralık operasyonundan sonra. İktidar kendisi orduya kumpas kurdular demedi mi? Bizi de kandırdılar denilmedi mi? Ne istediniz de vermedik denilmedi mi? Bu gün yapılan darbe teşebbüsünün planlayan kişiyi hava kuvvetleri komutanlığına iktidar kendisi. Balyoz davasından yargılanıp cezaya çarptırılan hava kuvvetleri komutanının yerine atamadınız mı? Her makama getirilen kişileri iktidar atamadı mı? İyi güzel hoşta bir yere çaycı alınacağı zaman yedi sülalesi araştırılıyor da. Kuvvet komutanlığına atanacak veya önemli makamlara atanacak kişiler hakkında araştırma neden yapılmadı? Nerede ordunun istihbaratı? Ama ordunun istihbaratı MİT´e bağlandı. Pekiyi Mit nerede? Yılanı kucağınızda büyüttünüz? Cumhurbaşkanının yaverliğine atanacak kişinin. Kimdir? Nedir? Diye araştırılması gerekmez mi? Çünkü devletin en üst makamının yaveri olacak kişinin mutlaka araştırılması gerekmez mi? Ne tekim yaver efendi cemaatçi çıkmadı mı? Bu cemaatin bu ülkenin başına bela olacağını herkes anladı da bir siz mi anlayamadınız? Bu yollarda beraber yürüdüğünüz bu cemaatten yolları çok önce ayıra bilseydiniz ülkenin başına bunlar gelmezdi. Geç de olsan anladınız amma ülke bedel ödedi.

Ben bunları anlattığım için. Benim görüşümün ne olduğunu merak ediyorsunuzdur. Darbelerin ve kalkışmaların hepsini bir zat yaşamış bir kişiyim. 1960 darbesinde orduya gireli 5 ay olmuştu. O gün darbeden nefret ettim. 1980 darbesi olduğu gün emekli olmaya karar verdim. Emeklilik açılınca hemen emekli oldum. Darbe yapanlara da darbeye yataklık yapanlara da lanet olsun.

Ey bu asil milletin verdiği vergilerle maaş alıp. Bu milletin paraları ile alınmış araç gereci kullanarak. Bu ülkenin Atatürkçü, cumhuriyetçi vatan evlatlarına ateş etmek, görev yaptıkları yerlere bomba atmak hainliğin ta kendisidir. Sizde hiç mi utanma sıkılma yok. Kuldan utanmadınız Allahtan da mı korkmadınız? Şimdi bir de ben Müslüman´ım diye biliyorsan. Yazıklar olsun senin Müslümanlığına. Madem bu kadar cesaretiniz vardı da? Kandili neden bombalamadınız? O ateş ettiğiniz yerlerde masum kişilerin olduğunu düşünmediniz mi? O eliniz o butona nasıl bastı? Vicdanın sızlamadı mı? Zaten vicdanın olsaydı. Böyle bir olayın içerisinde olmazdınız. Emir kulu olan o askerleri yalanla dolanla nasıl vatandaşın karşısına diktiniz? Atatürkçü cumhuriyetçi özel harekâtçıların binasına nasıl bomba attınız? Binaları nasıl bombaladınız? Büyük millet binasına nasıl bomba attınız? Sizde utanma, arlanma diye bir kavram yok mu? Lanet olsun sizin gibi olan ordu mensuplarına. Sizde insanlık dahi kalmamış. Yazıklar olsun. Size verilen maaşlar haram olsun. Sizin gibi vatandaş olmaz olsun. Canınız cehenneme! Bir defa daha söylüyorum. Darbecileri ve bunlara yataklık yapanları lanetliyorum. Darbenin her türlüsüne karşıyım. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenler!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19 ? 07- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44