Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EKONOMİ BAKIMINDAN ZOR DURUMDAYIZ

EKONOMİ BAKIMINDAN ZOR DURUMDAYIZ


Bizi kıskanıyorlar! Biz 7,3 büyüyen bir ülkeyiz. Rekorlar kırıyoruz! Bizi ekonomi terörü ile yıpratmaya çalışıyorlar. Bunun hesabını ağır ödetiriz. Ekonomi terörü yaratanlar kimlerdir? Bu bir itiraftır. Ekonomimiz dışa bağımlı demektir. İktidara göre ekonomimiz çok iyi gidiyor deniyor. Birde 7,3 büyüme var. Ekonomisi iyi olan ve 7,3 büyüyen bir ülkede akaryakıta zam üzerine zam neden yapılır? Köylüye teşvik veriliyor.

Kullandığı mazotun yarısını biz ödeyeceğiz vaadinde bulunuyor. Arkasından mazota zam yapılıyor. Tahmin ediyorum dünyada bizden pahalı petrol kullanan ülke yoktur. Dolar artıyor. Doların artışı dış kaynaklara mal ediliyor. Doların artışına göre de akaryakıta zam yapılıyor. Buda maliyetleri artırıyor. Elektriğe zam yapılıyor. Doğal gaza zam yapılıyor. Bunlarda enflasyonu yukarı tırmandırıyor. Hani ekonomi iyi deniyor?

Benzine ve mazota zam neden yapılıyor? Bana kalırsa bunların vergisi yüksek olduğu için vergi girişini artırmak için yapılıyor. Benzin ve mazota zam yapılanacağına, bunlardaki vergi düşürülse hiç değilse üretimde maliyetleri artmaz. Enflasyon yükselmez. İktidar gelir vergisini artırma yerine vergide indirime gitse daha sağlıklı olur. Şu armatörlerin gemilerinin kullandığı mazotun fiyatı neden artırılmıyor?

Büyüyen bir ülkede hala carı açık oluyorsa bunda bir dengesizlik var demektir. Milletin kolundaki bilezikleri bankaya altın hesabına yatırılması neden isteniyor ki? Doların artışına milletin elindeki altınlar mı sebep oluyor? Millete dolarla borçlanmayın deniyor. Kendileri anlaşmaları dolarla yapıyorlar. Vatandaşın elinde dolar yok.

Doların kimlerin elinde olduğunu sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Vatandaşın elindeki altınlar vatandaşın acil ihtiyaçlarını gidermek içindir. Yoksa iktisat yapmak için değildir. Ekonomi iyi gidiyorsa neden 14 şeker fabrikası satılıyor? 500 bin canlı hayvan ithalatı yapılıyormuş. Bu ne Türkiye´nin hayvancılığına katkı sağlar nede et ihtiyacını karşılar. Et ithal edildi mi? Pekiyi et fiyatları düştü mü? Düşmedi et fiyatları daha da yükseldi. Tarımda ve hayvancılıkta dışa bağımlılıktan kurtulmadan ekonominin düzelmesi mümkün değildir.

Daha önce tarımda ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri idik. Şimdi bütün tarım ürünlerini ithal eder duruma geldik. Hayvanlar için saman bile ithal ediliyorsa gerisini siz düşünün artık. Bunların çeşitli sebepleri var. Şimdi şekerde tamamen dışa bağımlı olacağız. Nişasta bazlı şekere talim edilecektir.

Bırakın nişasta bazlı şekere ödenecek parayı. Birde insan sağlığına zararı var. Ben şu kanaate vardım. Türkiye de insan sağlığına hiç değer verilmiyor. Kalan sağalar bize yeter deniliyor. Hâlbuki en önemli olan insan sağlığıdır. Hastaneler dolup taşıyor. Bazı doktorlardan sıra dahi alınamıyor. O kadar hastalık çeşidi arttı ki? Doktorlar teşhis konyakta zorlanıyorlar. Millet büyük şehirlerdeki hastanelere akın ediyor. Bazı branşlarda doktor bulunamıyor. Bazı hastalıkların ilaçları bulunamıyor. Ülke böyle bir duruma geldi.

Bunlara çare aranmıyor. Gündem mi CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu meşgul ediyor. Kılıçdaroğlu üzerine den siyaset yapıyorlar. Çünkü tek adamlığa itiraz eden mecliste tek parti CHP kaldı. Kılıçdaroğlu ile yatıyorlar Kılıçdaroğlu ile kalkıyorlar. Demek ki ülkenin bütün sorunları Kılıçdaroğlu yüzünde oluyor. Ah tek adamlık hevesi ah! İnsana neler yaptırıyor. Bütün sorunları unutturuyor. İnsanı bir kişi üzerine odaklattırıyor. O zaman hep birlikte el ele verelim bu Kılıçdaroğlu´nu meclisten çıkaralım ki?

Bütün sorularımız bitsin. Oynayamayan gelin yerim dar dermiş. Yerini genişletirlermiş bu seferde yenim dar dermiş. İktidarın bütün derdi de Kılıçdaroğlu olmuş. Acaba Kılıçdaroğlu da bu cumhur ittifakına katılsa nasıl olur? Dersiniz? O zamanda bizim ittifakımızı bozmaya gelmiş derler. Devam Kılıçdaroğlu mecliste tek başına muhalefet yapıyorsun.

Seni candan kutluyorum. Ülke öyle bir yönetiliyor ki? Saldım çayıra Mevla´m kayıra. Böyle bir düşünce ile yönetilen ülke ancak bu kadar olur. Çünkü her şey bir kişinin dudakları arasından çıkacak söze bakıyor. Artık kendimize gelelim bu düşünceden ülkeyi kurtaralım. Başka yapacak bir şeyimiz kalmadı. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14-04- 2018 Mustafa KOÇAL

     

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44