Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI

EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI


Ülkenin ekonomik durumu iyi değil diyenlere sert cevap veriliyordu.  Şimdi ise ekonomi kurtuluş savaşı başlatılmış. Savaş düşmana karşı yapılmaz mı? Evet düşmana karşı yapılır. Bu ülke sevmediğiniz ve bazı kişiler tarafından hakaret edilen.

Atatürk ve arkadaşları eşliğin de kurtuluş savaşı vermiş bir ülkedir. Onlar sayesinde özgür bir ülke olduk. Elimizden özgürlüğümüz mü alındı? Ekonomi kurtuluş savaşı başlatıldı. İktidar kendinin ülkeyi bu duruma getirdiğini düşüğü için suçlu mu kabul ediyor? Onun için mi ekonomi kurtuluş savaşı başlattı?  20 senedir iktidar olacaksınız. Bu milletten oy isterken. Verin yetkiyi bu kardeşinize ülke nasıl yönetilirmiş görün denilmedi mi?

Denildi!  Millette bu yetkiyi katkısız verdi mi? Hep eski Türkiye diye eleştirip. Geçmiş iktidarları eleştirdiniz. Ekonomi kurtuluş savaş başlatmak demek. Ekonominin dibe vurduğunu onaylamak demektir. Ekonomiyi bu duruma getirene karşı savaş açıyorsunuz.  Karşınızda ekonomiyi bu duruma getireni bulabilecek misiniz? Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım.  Ekonomi kurtuluş savaşı açmak ülkenin itibarını ne duruma getirmiştir? İtibarlı bir ülke midir? Yoksa itibar kaybetmiş bir ülke durumunda mıdır?

Ben söyleyeyim itibarı düşük bir ülke durumuna düşmüştür.  Hani itibarda tasarruf yapılmaz diyerek yapılanlara bir bakalım. Ülkeler arasında yapılan bazı şeylerin sıralamalarda. Devamlı alt sıraları işgal etmeye başladık.  Aşiret cumhuriyetleri seviyesine düştük.  Bugün yaşadığımız durum işte budur. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışanların tepesine, tepesine bineceğiz deniliyor. Bugünkü durumu fırsata çevirmek isteyenler bellidir. Böyle şeyleri fırsata çevirenler? Geçmişte kimlerse şimdide onlardır. Gözüken köy kılavuz istemez. Geçmişte ülkenin ekonomisinin iyiye gitmeyeceği belli idi.

Çünkü savurgan bir ekonomi uygulanıyordu. İtibarda tasarruf yapılmaz diyerek. 1150 odalı saray yapıldı. Bunda itibar varsa millete ait bir itibar değildir. Kişiye ait bir itibardır. Bununla yetinilmedi ahlata cumhurbaşkanlığı sarayı yapıldı. Marmaris’e Cumhurbaşkanlığı devlet konuk evi yapıldı. Geniş bir alana Uçak sayısı kesin bilinmiyor. Uçak sayısını azaltmak için 8 uçak diyorlar. Bu 8 uçağın kullanımı yalnız cumhurbaşkanına ait. Diğer hükümet erkânının kullanımına verilen uçaklarla birlikte uçak sayısı 16 oluyor. 

Kullanılan araçların lüks olmasına özen gösteriliyor. Son model arabalar tercih ediliyor. Pandemi döneminde dahi 4 adet son model lüks araba alındı. Bunları neden anlattım?  Bunlar sözde itibarımızı artırıyor. Allah aşkına milli varlıkların bir ikişer satılarak. Milli servetimiz diyecek doğru dürüst bir tesisimiz kalmadı. Bunun adına da itibar diyorlar. En iyi, en güzel itibar nedir biliyor musunuz? Vatandaşın sırtının pek, karnının tok olması kadar önemli itibar yoktur.

Vatandaş açız diyor. Abartma diyorlar. Bir aile reisi için en önemli olan şey. Ailesinin karnının tok sırtının pek olmasını sağlamaktır. Bunu saylayamayan alile reisinin düştüğü duruma Allah kimseyi düşürmesin. Bazı aile reisleri bunu sağlayamadığı için ağlıyor. Bunun ağlamasına kendini acındırıyor diyorlar. Allah o duruma kimseyi düşürmesin. Ülkenin ekonomisini bugünkü duruma getirenler başkaları imiş gibi ekonomi kurtuluş savaşı başlatmışlar. Bu bir itiraftır. Ekonominin dibe vurduğunun itirafıdır. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                            24 – 11 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,90% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2422,03% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30