Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EKONOMİNİN DURUMU ERKEN SEÇİMİ GETİRDİ

EKONOMİNİN DURUMU ERKEN SEÇİMİ GETİRDİ


Ekonominin durumu erken seçimi getirmiştir. Bunu iktidarda itiraf ediyor. Türkiye´nin ekonomisi neden bu duruma geldi. 2017 senesinin son aylarında. Vergilere yüksek oranda zam yapıldı. Mehmet Şimşek bu vergilere yapılan zamdan sonra şöyle bir açıklamada bulundu. ? Bu vergi artışından gelecek parayı savunmada kullanacağız? dedi.

Bir ülkenin savunmaya harcayacak parası vatandaştan gelece vergi artışına kaldı ise? Sözün bittiği yere gelinmiş demektir. Buraya gelmeden önce bir hatırlatma yapacağım. İktidarının ikinci üçüncü senelerinde idi.  O dönemin başbakanı Sayın Tayyip Erdoğan şöyle diyordu. ?Bize 27 milyar dolar döviz rezervi bıraktılar. Biz bunu 127 milyar dolara çıkardık. Biz buyuz işte gördünüz mü?? Diyordu! Sonra ?IMF ye olan 23,5 milyar dolar borcumuzu kapattık. Şimdi IMF ye borç veriyoruz? demişti.

Hâlbuki bu borcun 18 milyar doların iktidar kendisi borç almıştı. Bir 8 milyar dolar. Birde 10 milyar dolar alınmıştı. Bunu ilhan Kesici açıklamıştı. Zaten bu borç satılan yerlerden gelen para ile ödendi. IMF ye bor falanda verilmedi. IMF üyesi olan ülkelere para sıkıntımız olursa biz kaç para borç verebilirsiniz diye sordu. Türkiye olarak 5 milyar dolar veririz denildi. O zaman bu olayı öyle bir lanse ettiler ki? Sanki Türkiye´nin borcu sıfırlandı. Hatırlarsınız Ankara ticaret odası başkanın Türkiye´nin her yerinde BİLBORDLARA ?Türkiye´nin borcunu sıfırlayan Başbakanımız Tayyip Erdoğan´a teşekkür ederiz? ilanları astırıldı. Şimdi Tayyip Erdoğan´ın döviz rezervinden bahsettiğini duydunuz mu?

Pekiyi o 127 milyar dolar döviz rezervi ne oldu? Ayrıca 220 milyar dolar borçla ülkeyi devralmışlardı. Satılan yerlerden de 100 milyar dolar elde ettiklerini başbakan kendisi söylemişti. 220 milyar dolar olan borç.  Şimdi 500 milyar doların üzerinde. Şimdi gelelim esas meselemize. Ekonomi bu duruma nasıl geldi de? Vatandaştan gelecek vergi artışından gelecek parayı savunmamızda kullanacağız noktasına gelindi. Bir Arap baharı olayı başlatıldı. Bu Arap baharı olayına hemen müdahil olduk. Nerede ülkelerinin yöneticilerine başkaldıranlar oldu ise. İsyancıların yanında yer aldık. Örneğin Libya Kaddafiyi devirmek isteyenlere kaç para olduğu belli olmayan para gönderdik.

Bir uçakla değil iki üç uçakla para gönderildi. Dönemim başbakanın bir TV programında ?paranın hepsini bir uçakla göndermedik. Uçak düşerse paranın hepsi gitmesin diye başka bakan uçaklarla gönderdik? diye kendisi söyledi. Bu Arap baharı olayında daha başka ülkelerinin içişlerine de karıştık. Lüzumsuz çok yerlere para harcandı. Sonra komşumuz ve dostumuz olan Suriye ile ABD´nin gönlü olsun diye aramızı bozduk. Suriye olayı bize çok pahalıya mal oldu. İşte buralara paraları hoyratça harcadık. Teröristlerin ağa babası olan Barzani ye bile para yardımı yapıldı. Bir ülkenin böyle olaylara girmesi için.

Menfaati olması gerekir.  ABD ve Rusya Suriye de babasının hayrına mı bulunuyor? Menfaati için değil mi? Onlar menfaat sağlayacaklar. Biz millet olarak cereme çekeceğiz. Bu lüzumsuz harcamalar ekonomimizin bozulmasına sebep olmuştur. Birde iktidarın lüks yaşantıyı ve gösterişi sevmesi sebep olmuştur. Tayyip Erdoğan itibarda tasarruf olamaz diyor. Yani gösteriş ve şaşalı yaşamamı kastediyor. Gelişmekte olan bir ülke tasarruf yapmazsa kesinlikler gelişemez. Cumhurbaşkanlığı köşkü var mı?

Şimdiye kadar cumhurbaşkanları o cumhurbaşkanlığı kökünde ikamet etmişler mi? 1150 odalı saray yaptırmak gelişen bir ülkenin kaldırabileceği bir itibar değildir. Biz yaparsak olur derseniz? İşte ülke bu duruma düşer. Kaç tane uşak olduğunun sayısın bilmiyorum. Yalnız teknolojinin bütün unsurları ile donatılmış uçak alındığını biliyorum. Cumhurbaşkanı ABD ye gittiği zaman mı idi yoksa? Güney Amerika ülkelerine gittiği zaman mı idi. Türkiye´den kendi özel arabasını bir askeri uçağa koydular uçak yalnız o arabayı götürdü. Bu savurganlık değil de nedir? Bakanların altında son model araba filosu var.

Papa cumhurbaşkanının misafiri olarak Türkiye ye geldi. Altına lüks araba verdiler o arabaya binmedi. Düşük modelli bir arabaya bindi. Papanın itibarımı sarsıldı. Diyanet işleri başkanının altına son model araba verildi. Vatandaşa tasarruf yapın diyorlar. Fakat kendileri tasarruf yapmıyorlar. Aksine savurganlık yapıyorlar. Avrupa insan hakları mahkemesine en çok para ödeyen ülke Türkiye bu ne parası tazminat parasıdır.

Ayrıca Ergenekon davalarında ki mağdurlara birçok tazminat ödendi. Daha ödeneceğinden başka bunlar yönetim hatalarından kaynaklanan ödemeler. İşte ülkenin ekonomisinin bu duruma gelmesinin sebepleri bunlardır. Çünkü para suyunu çekti. Şeker fabrikalarının satışına o kadar tepki gösterilmense rağmen. Geri adım atılmamasının sebebi ülkenin acil paraya ihtiyacı olduğu içindir.  Hele bir de seçimlerden kazanarak çıkarlarsa yandı gülüm keten helvası demektir. Seçimleri kazanırlarsa neler olacağını ileriki günlerde yazacağım. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25-04- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44