Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EKONOMİYİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜYORLAR

EKONOMİYİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜYORLAR


Biz gar dolap cumhuriyetçiliği, koltuk Atatürkçülüğü yapmıyoruz. Atatürk´ü icraatlarda yaşatıyoruz. Bu söyleme inanalım mı? Atatürk cumhuriyetinde yapılan milli servetlerimiz ne oldu? 1919 tarihini ret edilmedi mi? İstanbul hava limanının açılında yapılan resepsiyon hava limanı için mi yapıldı? Yoksa cumhuriyetin 95´ci yıl dönümü içinmi yapıldı?

Gurup toplantısında ülkenin en büyük sorunu olan ekonomiden tek kelime dahi bahsedilmedi. Donarak şehit olan iki askerimiz için. Kesin bir şey söylenmiyor. Jandarma komutanı askerlerin üzeride ki kıyafetleri tanıtıyor. Bu tatmin edici bir cevap değildir. O gün o askerlerin üzerinde bu vardı diyebiliyor musunuz? Bu konuda bile muhalefete saldırılıyor. Andımız yine gurup toplantısında gündeme geldi. İktidar 2013 yılından önce andımızı savunuyordu.

Ne oldu ise 2013 de andımız kaldırıldı? Sebep olarak da ırkçılık içeriyor dediler. Asıl sebebi bir dönem milletvekilliği ve Diyarbakır belediye başkanlığı yapmış olan. Gülten Kışana söylüyor. Çünkü barış sürecide andımızın kaldırılmasını onlar istemişti. Andımız kaldırıldıktan sonra. ?Özgürlüğümüzü ve haklarımızı alabilme konusunda başbakanın böyle bir adım atmasından dolayı başbakana teşekkür ederiz? diyor. Irkçılık içerdiğini Kürtler söylüyor. Cumhurbaşkanımız da ?benim Kürt vatandaşım bende Kürdüm der? diyor.

Zaten andımızın kaldırılmasını isteyen onlar. Onlar ben kürdüm diyebilecek! Biz ben türküm diyemeyeceğim öyle mi? Etnik grup açısından bakacak olursak. Türkler 55 milyondan fazla nüfusa sahip. Kürtler 10 milyondan fazla nüfusa sahip. Onlar ben kürdüm diyebilecek. Biz ben türküm diyemeyeceğim. Böyle bir adaletsizlik olmaz. Kürtler bizim ben türküm dememizi istemeyecekler. Onun için andımız kaldırılacak. Kürtlerin dediği olacak 55 milyon Türk yok sayılacak.

Kendiniz başkanlık sistemini getirmek için referanduma gittiniz. Haydi, buyurun bu andımızın kaldırılmasını referanduma götürün. Bakalım millet ne diyecek? Bu andımız lalettayin bir söylem değil. Doğruluk var! Çalışkanlık var! Milliyetçilik var! Vatanseverlik var! Bir Çocuğun milli şuura sahip yetişmesi için ne gerekiyorsa bu andımızda var. Bu milli şuuru parayla pulla sağlayamazsınız. Bu öyle bir ilaç ki? Bu ilacı yapmak mümkün değildir. Böyle bir ilacı yok etmek demek. Milli şuuru öldürmek demektir. Lütfen bu andımızla uğraşmayın.

Biz küsmeye sen bunu söyleme demiyoruz. Kimseye de adımızı söyle demiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz diyoruz. Gündemi incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerle meşgul etmeyin. Milletin gözünde ekonomiyi kaçırmayın. Millet için önemli olan ekonomidir. Bakın siz yolunuza biz yolumuza diye rest çeken Devlet Bahçeli bile sizin ekonomi yönden sıkıntı çekmenizi istemediği için. Emeklilik de yaşa takılanlarının sorununu halletmek için verilen önergeye önce evet dedi. Sıra komisyon kurulması için oylamaya gelince ben ortağımın yanındayım diyerek. Gurubunu komisyon kurulması için yapılan oylamada çekimser oy kullandırdı.

Allah askına bu nasıl bir siyasettir.  İyi parti ve HDP´nin olduğu yerde olmak istemiyoruz deniyor. Pekiyi çok güzel tebrik ederim. AKP sözcüsü bizim kırmızıçizgimiz Tayyip Erdoğan diyor. Biz başka kimseyi gale alamayız diyor. Sizde millete yaranmak için. Bizim kırmızıçizgimiz Türklüktür diyorsunuz. İyi güzel Türklük kırmızıçizginizde? Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık. Kimse bize Türkçülükle falan gelmesin diyen Tayyip Erdoğan değil mi? Kendi kendinize tezada düşmüş olmuyor musunuz? Sayın, Devlet Bahçeli!

Sayın hazine ve maliye bakanı berat bey ?enflasyon aşağı yönlü seyredecek. Bu sürecin sonunda enflasyon ve faizden ekonomimizi kurtardığımızı göreceksiniz? diyor. Bu süreç dediği üç aylık uygulanan süreçtir.  Merkez bankası faizle dokunmadı. Enflasyon rakamları Eylül ayına göre düşmedi aksine yükseldi. Tabi bakan bey çarşı nedir? Pazar nedir bilmez. Pazarda ve çarşıda fiyatlar geçen aya nazaran biraz daha yükseldi. Enflasyon böyle olmasına rağmen Ekim ayı enflasyonu Eylül atından düşük çıkacak. Kasım ve Aralı da düşük çıkacak.

Fakat gerçek enflasyon olmayacak. İktidar gördünüz enflasyon düştü diyecek. Memur ve emeklilere düşük enflasyon farkı ödeyecek. Enflasyonun düşmesi mümkün değil. Tarım üreticilerinin ve sanayinin girdileri düşmeden enflasyon düşmez. Ancak kâğıt üzeride düşer. Millette enflasyona ezdirilir. Yeni İstanbul hava limanımız ülkemize hayırlı olsun. Bu hava limanını yapanlar krediyi nereden temin etti? Ve bu krediye kim kefil oldu? Bunu millet merak ediyor. Saygılarımla. Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 31-10-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44