Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EN GÜZEL AHLAK VEFA

EN GÜZEL AHLAK VEFA


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Vefa: verilen sözü yerine getirmek, borcu ödemek, dince ve akılca lazım gelen şeyi yerine getirerek mesuliyetten kurtulmak demektir. Bu çok şerefli bir vazifedir. Ahde riayet etmek; sözünde durmamak ise haramdır. Eski dostluğu muhafaza etmeye de “vefakârlık” denir. İnsan vefalı olmalı, dostlarını, eski hukuku unutmamalıdır. Allâhü Teâlâ vefayı methedip, emrederek şöyle buyurmaktadır.(mealen): ey iman edenler! Akidlerinizi yerine getiriniz. (Maide suresi, ayet 1). Bu vefa ile ilgili daha birçok ayet ve hadisi şerifte vardır.

Ülkemizin durumu iyiye gitmiyor. Bu günkü duruma bakıldığında adım adım tek adamlık devrine doğru gidiliyor. Tek parti ve tek adamlık devrine son vermek için. Yeter söz milletindir! Diyerek yola çıkan DP bu döneme son vermişti. Bu gün o DP’nin bıraktığı miras yok edilmeye çalışılıyor. DP’de görev yapan milletvekillerini, belediye başkanlarını, genel meclis üyelerini göreve çağırıyorum.  DP’ye ve sizlere oy veren vatandaşlara olan vefa borcunuzu ödemenin zamanıdır. Bu vefa borcu ayni zamanda ülkeye olan vefa borcunuzdur. Çünkü zamanında DP’nin ilkeleri doğrultusunda görev yapmak için bir akit yaptınız.

Milletvekili olmak için sizin arkanızda yönetimlerde olan yüzlerce kişi gecesini gündüzüne katarak sizler için millette oy istedi. Onların ikna ettiği vatandaşlar sizlere inanarak oy verdiler. Onlar sayesinde milletvekili oldunuz. Bunlara karşı bir vefa borcunuz yok mudur? Yönetimlerde olanların ve oy verenlerin sizin üzerinizde siyasi hakları vardır. Üzerinizdeki siyasi hakları ödemek için işte bir fırsat doğmuştur. Gelin partinizle el el, gönül gönüle, omuz omuza olarak hem ülkeye olan vefa borcunuzu. Hem de siyasi hakkı olanlara olan borcunuzu ödemiş olursunuz.

Belediye başkanlığı yapanlar o makama sizleri getirmek için. Fedakârca çalışan yönetimlere karşı vefa borcunuz yok mu? Maddi manevi sizlere destek verenleri ne çabuk unuttunuz? Unutmanız mümkün değil gece yarılarına kadar mahallelerde sizinle dolaşanları unutamazsınız. Bu kadar vefasız olamazsınız. DP sayesinde kariyer sahibi olanlar. İl başkanı, ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi olabilmek için. Sizlere oy verenlere karşı vefa borcunuz yok mu? Tabirim biraz ağır olacak amma kusura bakmayın. Anadolu da bir deyim vardır. “Bizim tavuk yemi bizden yiyor. Gidip komşunun kümesine yumurtluyor” derler. Sizlerde DP de kariyer yaptınız. Ondan sonrada başka partinin şemsiyesi altında siyaset yapmaya çabalıyorsunuz.

Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim. Ülke iyiye gitmiyor! Bu durumda sizlerde bu vebale ortak oluyorsunuz. Bu ülke kolay kazanılmadı. Bu Cumhuriyet kolay kurulmadı. Osmanlının küllerinden kurulan bu Türkiye cumhuriyeti devleti yokluklar içersinde kurulmuştur.  Atatürk kurtuluş savaşına karar verdiği zaman. Bu kararını açıkladığında “ordu yok” demişler. “Kurulur” demiş. “Para yok” demişler. “Bulunur” demiş. “Düşman çok” demişler. “Yeniler” demiş. Böyle bir dehanın etrafında toplanan ecdadımız. “Esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz” diyerek canlarını feda etmişlerdir. İşte biz özgürlüğü bu ecdadımızdan öğrendik.  Böyle zorluklar içersinde kurulmuş bir Cumhuriyeti bizlere emanet etmişlerdir.

Bu ecdadımızın kemiklerini sızlatmak vebale ortak olmaktır. Yarın bu ecdadımız bize soracaktır. “Bizim bıraktığımız ülke için ne yaptınız” diyeceklerdir. Vebale ortak olmak için. “Şahsi menfaatini ülke ve millet menfaatinin önüne neden çıkardın” dediklerinde ne diyeceksin.  Menfaat için gidenlere diyecek bir şeyim yok. Bu rüşvet ve yolsuzlukların hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu vebale ortak olmayın. Başka parti şemsiyesi altında olup, başka partiyi överek beyanlarda bulunan muhteremler. Dönüyor ben bu partiden değilim diyor. Zamanında DP ile kazandığı itibarını sürdürmek için övdüğü partiden değilim demesine kargalar bile inanmaz.

DP’ye ihtiyaç olduğunu anlayanlar partiye geri dönmeye başladı. Kapımız herkese açıktır. Fakat partimizin onuru ile oynamaya çalışanların yolları açık olsun. Bu kadar ihanete uğramış bir partinin dönüşü muhteşem olacaktır. Ülkenin birçok yerin de muazzam bir diriliş var.  Çalışmalarını yakinen takip ediyorum. Bu çalışmaların semeresini önümüzdeki seçimlerde göreceğimizden eminim. Başka partiye gidip de vefadan bahsedenlere hatırlatmak isterim. DP ye vefa borcunu ödedin mi? Partililer den helallik aldın mı? Bazı kişilerde siyasi hakkım var. Onlara kesinlikle siyasi hakkımı helal etmeyeceğim. Partinin onuru ile oynamayanlara kapımız açıktır. Gelin bir olalım, beraber olalım bu ülkenin aklıselim siyasetçilere ihtiyacı var. Allah üzerinde kul hakkı olanları af etmem buyurmuştur. Bir âlim “bir kimse bütün peygamberlerin ibadetlerini yapsa, üzerinde en ufak bir kul olursa cennete giremeyeceğini” buyuruyor. En güzel ahlak vefalı olmaktır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

19 – 04 – 2014 Mustafa KOÇAL         

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44