Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ENFELASYON HEDEFİ TAM İSABET

ENFELASYON HEDEFİ TAM İSABET


İktidarın 2018 yılı için enflasyon hedefi %7 idi. Hazineden ve maliyeden sorumlu bakan Berat Albayrak ?2018 enflasyon hedefini tutturduk? diyor. Yıllık enflasyon % 20,3 2018 senesi başında hedeflenen rakam  %7 bu nasıl hedefi tutturmaktır?

Bir emekli sosyal medyada emeklilere şöyle sesleniyor. ? Emekliler 10,7 zammı aldık. Şimdi sıra bizde aldığımızın karşılığını vermeliyiz? diyor. Ey emekli kardeşim. Cumhurbaşkanının maaşına % 26 zam yapıldı. Senin aldığın zam elektrik ve doğalgaza yapılan zammın üçte biridir. Sen tuzu kurulardan birisisin anladığım kadarı ile. Tok hiçbir zaman açın halinden anlamaz. Sende o toklardansın. Bu ülkede gelir dağılımı adil değil. Cumhurbaşkanı 1,500 liradan aşağı emekli maaşı alan yok diyor. 650 liradan başlayıp 1.500 liraya kadar.

Emekli maaşı alanlar var. Bu iki rakamın her kademesinde emekli maaşı alanlar varken 1.500 liradan aşağı emekli maaşı alan yok demesini anlamak mümkün değil. Zannedersem cumhurbaşkanını yanlış bildiren danışmanlar var. Bununda sebebi işe ehli olanın alınmamış olmasıdır. Bakanın biriside bu asgari ücret meselesinde şöyle demişti. ?2002 senesinde asgari ücret ne kadardı? Şimdi ne kadar? demişti. Bir anlamda asgari ücreti biz artırdık demeye getirdi. Ben bu bakan beye soruyorum. 2002 de milletvekili ve bakan maaşı ne kadardı?

Siyesi tartışmadan bahsedelim. AKP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu öyle bir eleştirdi ki? O arada millet ittifakı yapanları da eleştiriye dâhil etti. Kılıçdaroğlu Almanya da terör sempatizanı olanlarla bir araya geliş. Karşılarında olanları teröristlerle birlikte olmakla hatta hainlik bile dendi. Meclisteki HDP ile birlikte olduklarını dahi ima edildi. Ben Kemal Kılıçdaroğlu´nun avukatı değilim.

Fakat bende o ittifakın içerisinde olan bir partinin mensubuyum. Eleştirinin ucu bize de dokunuyor. Habur olayından başlayalım Mahmur kampından ve kandilden gelen teröristlerin ülkeye girişini kim sağladı. Bu teröristlerin sınırdan içeri girdiklerinde emniyet güçlerinin tutuklaması gerekiyordu. Sınıra seyyar mahkeme kuruldu. Pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum dedirtil ve ülkeye alındılar. Tutanaklara böyle geçti.

İfadeleri böyle değildi. Önderimiz Öcalan´ın emri ile barışa katkı sağlamak için geldim demesine rağmen hâkim tutanaklara pişmanlık yasasından yararlanmak için gelmiştir diye yazdırdı. Bunu yaptıran muhalefet miydi? HDP milletvekillerini Öcalan ile görüşmeye göndere muhalefet miydi? Öcalan´ın mektuplarını kandile HDP vekilleri götürmedi mi? Oslo da terör örgütünün üst kademeleri ile görüşen Kimdi? Diyarbakır da yapılan şovda PKK bayrakları sallayanlar kimlerdi?

İktidar mensupları değil miydi? Dolma bahçede HDP ile masaya oturup mutabakat metni imzalayanlar muhalefet miydi? Meclise danışmadan barış süreci başlatan iktidar değil miydi? Ordudan terör örgütüne operasyon yapma yetkisini Kim aldı? Muhalefet mi? Valilere PKK ya operasyon yaptırmayın emrini Muhalefet mi verdi? Terör örgütü ile bu kadar muhatap olan iktidar iken. Şimdi muhalefeti terör örgütü ile birlikte olmakla suçlamak insafsızlık olur.

Yine FETÖ örgütü ile birlikte suçlamak insafsızlıktır. Ergenekon davaları orduyu yıpratmak için düzmece bir dava olduğu meydanda iken. İktidarın bu davalara göz yumması ve davalara müdahil olması unutulacak olaylar değildir. Davaya gizli tanık getiren iktidardır. Cemaat ile birlikte bu davalar yürütüldü. Cemaate ne istediniz de vermedik diyen.

Muhalefet miydi? Cemaatin tertiplediği olimpiyatlara katılan muhalefet miydi?  Meclis kürsüsünde Gülene methiyeler düzünler muhalefet miydi? Ergenekon davaları ile boşaltılan ordu kademelerine cemaatin adamların atayalar muhalefet miydi? Bu yapılan yanlışlık yüzünden. Ülkenin başına 15 Temmuz kalkışması gelmedi mi? Bu kalkışma orduya yapılmış bir kalkışma idi. Ordunun yüksek kademelerini ele geçirmekti. Vatansever komutanlar bu işe müdahil olmadı ise. Ülkelerini sevdikleri içindir.

Bu kadar olumsuzluklar ortada dururken muhalefeti terör örgütü ile birlikte göstermek ülkenin % 50´sini dışlamaktır. Bu kadar hatadan sonra bizi kandırdılar. Allah ve millet bizi af etsin diyen iktidar. Yaptıklarını kabullenmiş demektir. Muhalefette olan bir partinin mensubu olarak bu ithamları ret ediyorum. Biz ne terör örgütü ile birlikteyiz. Ne de FETÖ ile birlikteyiz. Allah ikisinin de belasını versin. Ne milletimizin kutuplara ayrıştırılmasından nede bölünmesinden yanayız. Barışın, birlik, beraberliğin kardeşçe olmanın yanındayız. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

 05- 01- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44