Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ENFLASYON AÇIKLANALI DÖRT GÜN OLDU

ENFLASYON AÇIKLANALI DÖRT GÜN OLDU


Enflasyon açıklanalı dört gün oldu. Köprülere, Trenlere, kara yollarına ve PPT hizmetlerine yapılan zam %20. Enflasyon ise 9,26 olarak açıklandı. Devletin kurumları dahi enflasyona inanmıyor. Ahbap çavuş ilişkisine dayalı kişilere yetki verilirse işte böyle gülünç duruma düşülür. Vatandaş bu ne hal, böyle şey nasıl olur diyor. Haksızda değiller. Gerçek enflasyonun daha yüksek olduğunu vatandaşın bilmediği mi zannediliyor? Bu açıklanan enflasyonu kimler kafa kafaya verip hazırladılarsa. Şimdi kendileri de gülüyorlardır.

Nasılda yutturduk diye. Vatandaşı kandıramazsınız. Ancak kendinizi kandırırsınız. Bu açıklanan enflasyon vatandaşa pes bu kadarda olmaz dedirtti.  Şu yapılan zamlar enflasyonun altında yapılsaydı? Bir parça su götürür tarafı olurdu. Enflasyon rakamından 11 puan fazla olması millete pes dedirtmiştir. Bu zamların arkasından elektriğe yıl sonuna kadar zam yapılmayacağı açıklanıyor. Sanki millete müjde verir gibi. Pekiyi yılbaşında sonra ne yapacaksınız? Elektriğin açıp kapamasının kaç paraya çıktığını biliyor musunuz? 48 lira olmuş.

Açıp kapamadan dahi para kazanılıyor. Sayaç okuma parası, dağıtım parası, kaçak elektrik parası, kaçak kullananların parası, TRT payı gibi vatandaştan alınmaması gereken ne varsa alınıyor. Berat Albayrak enerji bakanı iken. İlk çıkardığı kanun kaçak elektrik parasını kanunlaştırmak oldu. Bir de bu kanuna itiraz edilemez maddesi konuldu.  Eskiden tüketiciler derneğine müracaat edip bu kaçak elektrik parası alınıyordu. Onu bile yasakladılar. Berat Albayrak maliye bakanı oldu. Türkiye İstatistik kurumunun (TÜİK) enflasyonu belirleyen birimin başına. Enerji bakanlığında çalışan arkadaşını getirdi.

Enerji bakanlığında Kaçak elektrik parasını kanunlaştırdı. Enflasyon hesaplama biriminin başına arkadaşı getirdi. Enflasyon ile milletin cebinden parasını almayı başardı.  Devletin kurumları dahi bu çıkan enflasyona inanmıyorsa. Bu enflasyon rakamına kimsenin inanması mümkün değildir.

Enflasyon rakamının açıklanmasından 4 gün sonra devletin kurumları bu zamları yapıyorsa. Milletin bu zamlarla bakan tarafından kandırıldığı ortaya çıktı ise. Bakan beyin o makamda bir gün durmaması gerekir.  Bu yapılan zamlar doğrudan vatandaşın sırtına yüklenmiştir. Bu zamların enflasyon rakamlarına etki etmeyeceğini düşünüyor olabilirler.  Evet enflasyon sepetine bunlar konulmuyor. Fakat piyasa ve vatandaşın enflasyonunu yükseltiyor.

Enflasyonu belirleyecek olan birimin başında ahbap var. Allah aşkına şu enflasyon neye göre hesap ediliyor. Ve enflasyon sepetinde neler konuyor. Bu açıklansa da millette ona göre hareket etse olmaz mı? Biraz şeffaf olunsun. Madem Müslümansınız? Peygamber efendimizin. Şu hadisini uygulayın.  ?İşi ehline tevdi edin? diye buyurmuştur. Hele bu devlet işi ise daha da önem arz ediyor. Şahsi işler ahbap çavuş ilişkisi ile halledile bilinir. Fakat devlet işi kesinlikle ahbap çavuş ilişkisi ile halledilemez. Çünkü zan altında kalmak vardır.

Gariplerin hakkı doğmaktadır. Şu köprü, tren, karayollarına ve PTT hizmetlerine yapılan zam ile TÜİK kurumu güvenirliğini yitirmiştir. Çünkü devletin kurumları bile enflasyon rakamına inanmıyor demektir. Devletin kurumu inanmıyorsa?Vatandaş nasıl inansın? Ülkede her şeyin çivisi çıkmış demektir. Milleti kandırdıklarını zannediyorlar. Bu gibi olaylar iktidara puan kaybettiriyor. Bunu her halde biliyorlardır. Biz neler gördük. Fakat bu iktidar döneminde gördüğümüzü hiçbir iktidar döneminde görmedik.

Allah hakkımızda hayırlı olanını versin. Bu enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Ancak ahbap işi enflasyona boyun eğmek durumundayız. Çünkü enflasyonu bu ülkenin damadı belirliyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKM DİYENE!

                                                      08- 10  - 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,29
  • EURO

    34,76% 0,62
  • GRAM ALTIN

    2418,30% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

02.05.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:09
  • YATSI 21:41