Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ENFLASYON DÜŞTÜ MÜ?

ENFLASYON DÜŞTÜ MÜ?


 

Enflasyon düştü mü? Maliye bakanı Berat Albayrağ´a göre düştü. Ekonomi uçtu mu?Çünkü ekonomi uçacak demişlerdi. Maliye bakanına göre kötü günler geride kaldı. Ekonomi uçtu mu? Maliye bakanına göre uçtu. Bunlara acaba maliye bakanı kendisi inanıyor mu? Türkiye istatistik kurumunda enflasyonu belirleyen bölümün başına arkadaşını atayan bakan bey enflasyonu istediği gibi çıkartıyor.

Geçen ay 9,26 olan enflasyon. Ekim ayında 8,55 düştü. Bakan bey çıksın bu rakamlar gerçek rakamdır desin. Ekonomi ile enflasyon ayni paraleldedir. Ekonomi iyi ise enflasyonda ona göre iyidir. Hakikaten kötü günler geride kaldı ise. Bu millet neden sıkıntı içerisinde? İktidar neden para sıkıntısı çekiyor. Ekonomisi iyi olan ülkenin bütçesi açık vermez. Bu seneki bütçe açığı son senelerin en yüksek bütçe açığı olacaktır.

Bu kadar yapılan zamlar. Ekonominin iyiliğinden midir? Neden akla gelmedik vergiler konuyor. Merkez bankasının kefen parası olarak bilinen parasına neden? İhtiyaç duyuldu? İşsizlik fonunun parası neden kullanıldı? Milli bankaların karlarına neden ihtiyaç duyuldu?  Demek oluyor ki? Ekonomi iyi değil. Ekonominin iyi olmadığı yerde enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Kâğıt üzerinde düşen enflasyon ancak milleti kandırmaktır.

Enflasyonun nasıl düştüğünü millete anlatın damillette inansın. Hangi tedbirleri aldınız da enflasyon düştü.  Bu sene içerisinde aşağı yukarı bütün ürünlere %50´nin üzerinde zam yapıldı. Çarşı pazarel yakarken. Eskiden Pazar ihtiyaçları 45-50 lira ile karşılana biliyordu. Şimdi ise bu rakam 90-100 lira arsına çıktı. Millet pazardan bir kilodan fazla bir şey alamıyor. Bazı ürünleri yarım kilo alıyor. Siz hiç pazara gidip alışveriş yaptınız mı? 

Enflasyonunu düşmesi için. Üreticinin girdilerinin hangisinde indirim yaptınız? Tohumunda mı indirim yaptınız? Gübresinde mi indirim yaptınız? Ürünlere verdiği ilaçlarda mı indirim yaptınız? Kullandığı mazotta mı indirim yaptınız? Enflasyonun düşmesi için. Üretimin artması gerekir. Üretimin artması için. Ne yapıldı da enflasyon düştü? Hayvansal ürünler el yakıyor. Peynir, yağ, süt fiyatları alabildiğine yükseldi. Bugün haberlerde çok ilginç bir olay vardı.

İstanbul ve Kırklareli de ıspanaktan zehirlenenler olduğu idi. Bakan bey bu zehirlenmelere hemen tehisi koydu. Ot zehirlenmesi diye. Şimdiye kadar böyle bir vaka ne duyulmuştur. Ne de görülmüştür. Ispanağın içerisindeki yabancı ot hemen kendisini gösterir. Bakan bey bilmiyor zannedersem. Ispanak pazardan gelince serilir. İçerisinde yabancı bir ot var mı diye bakılır. Ondan sonra suya konur tozu toprağı gitsin diye.  Ondan sonra artık yemek yapmaya hazır hale gelir. Bakan bey olayı kapatmak istiyor. GDO´lu tohumlar toprağı zehirliyor.

Ben bu olayı daha önce yazdım. Yazıyı toparlayacak olursak. Enflasyon rakamları ile milletin aklı ile dalga geçiliyor. Piyasa enflasyonu 25´şin üzerindedir. Enflasyonun yüksek olduğunu bize cebimizden çıkan para öğretiyor. Bu açıklanan enflasyon rakamlarına hiçbir Allah´ın kulu inanmaz. Artık milletin gözü açıldı. Maymunun gözü açıldı sözü şuradan gelir. Eskiden maymunları yakalamak için. Ağzı dar bir küpün içine ceviz koyup toprağa gömerlermiş.

Maymun küpten cevizi almak için elini sokarmış.  Avucuna cevizi alınca küpün ağzından elini çıkaramaya uğraşırken maymunu yakalarlarmış. Bizde elimizi cebimizden çıkaramıyoruz. Çünkü cebimizden çok para çıkıyor. Başkaları iktidarı kandırıyor, aldatıyor.  Bakan beyde milleti kandırıyor. Artık milletin gözü açıldı. Aldandığını ve aldatıldığını anlamış durumda. Enflasyon rakamlarının nasıl yazıldığının farkındadır. Enflasyonun yükseldiğini veya düştüğünü cebimiz onlardan daha iyi biliyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim a diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  05- 11- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44