Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ERGENE KON DAVALARI

ERGENE KON DAVALARI


Ergenekon davalarının başlangıcı temelinden çöktü. Bu Ergenekon davarlında neler olmadı ki? Bu davalara iktidar müdahil oldu. PKK´nın itirafçıları iktidar tarafından gizli tanık yapıldı. Bu gizli tanıklara imtiyazlar sağlandı. İktidar bu davaların savcısı oldu. 

İktidar ülke bağırsaklarını temizliyor. Diyerek savcıya zırhlı araç tahsis etti. Yüzlerce general, subay, astsubay, bilim adamları tutuklandı. İktidarın birlikte çalıştığı genelkurmay başkanı tutuklandı. Tutukluların hapis cezası alması için. İktidar elinden geleni yaptı. Çünkü ordunun yüksek kademelerindekileri generalleri tasfiye ettirip, yerlerine cemaatin adamları yerleştirmek amaçlanıyordu ve başardılar.

Milliyetçi, Atatürkçü olanlar tasfiye edildi. Yerlerine cemaatin adamları atandı. Yüzlerce kişi çeşitli cezalara çarptırıldı. Anayasa mahkemesi davalarda kullanılan CD´lerin sahte olduğunu belirleyerek ceza alanları berat ettirdi. Ve birçoğuna bizlerin verdiği vergilerden tazminatlar ödendi. Bizi kandırdılar! Allah ve millet bizi af etsin dediler.

İyi güzelde! Hapiste ölenler. Yapılan suçlamayı içine sindiremeyip de intihar edenler ne olacak? Kahrından hastalanıp ölenler ne olacak? Ailelerin çektiği maddi ve manevi sıkıntılar ne olacak? Yargılananlara destek olanlara yapılan hakaretler ne olacak? Bu çile çeken yüzlerce kişilerin haklarını kim ödeyecek? Bu yüzlerce kişinin ailelerinin hakları nasıl ödenecek? Binlerce kişi mağdur edildi. Bunların mağduriyetleri demek sizlerin üzerinde hakkının olması demektir.

Ölenlerin aileleri haklarını helal edecekler mi? İsterseniz milyonlarca para verin. Bu hak helal edilmedikten sonra üzerinizdeki hak düşmez. Allah ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor! ?Her şeyi af ederim. Bana şirk koşanlarla, üzerinde kul hakkı olanları af etmeyeceğini? buyuruyor. Ulamalardan birisi ise şöyle diyor. ?Bir kimse bütün peygamberlerin ibadetlerini yapsa, üzerinde toplu iğne kadar bir kul hakkı bulunursa cennete giremeyecektir? diyor.

Hak öyle para ile pulla satın alınacak bir şey değildir. Allahın adaletin in´den üstün bir adalet yoktur. Dünyadaki adalet kurumlarının en üstününden dahi hak alsanız zerre kadar değeri yoktur. Dünyadaki adalet sizi haktan kesinlikle kurtaramaz. Hak sahibinden helallik alınmadan hak kesinlikle düşmez.

Bu yargılananlara bir nevi zulüm edilmiştir. Onurları, guruları ile oynanmıştır. Allah bu zulüm konusunda şöyle buyuruyor. ?Ben zulmü kendime haram kıldım. Sizlere de haram kıldım. Birbirinize zulüm etmeyi? diye buyuruyor. Biz kimseye zulüm etmedik diyemezsiniz? Zulüm edenlere yardımcı oldunuz. Zulüm görmelerine çanak tuttunuz. Bu Ergenekon davalarında yargılanan herkesten ve Türk milletinden özür dilemeniz gerekir. Onurları gururları kırılanlara iadeyi itibar yapılmalıdır.

Devlete şerefleri ile hizmet eden bu mağdurların mağduriyetleri giderilmelidir. Yargılanma döneminde bunların maaşları ödenmedi. Bunların çoğuna asker arkadaşları yardım etti. Böyle bir olayın iktidar tarafından önlenmesi gerekirken, askeri vesayetten kurtulma adına bu davalara müdahil olunmuştur. Bu davaların karşısında olanlar suçlanmış ve hakaret edilmiştir. Yanlış yapıldığını itiraf edip milletten özür dilenmelidir. Bir ülke milli ordusuna kumpas kuramaz.

Kuracak olana da engel olur. Engel olunmadığı gibi kumpas kuranlara yardımcı olundu. Sonunda bu milletin başına 15 Temmuzu kalkışması belası getirilmiştir. 2 buçuk senedir de bu belanın aktörleri temizlenememiştir. Vaktinde bu davayı açan savcıya kahraman gözü ile bakılmamış olsaydı. Ülke bu günkü durma gelmezdi. Her ne ise olan oldu. Yinede 15 Temmuzu ucuz atlattık. Fakat bu Ergenekon davsının mağdurlarının mağdur olmalarına sebep olanlar üzerinde hakları vardır.

Bu adaletsizliğin hesabı birilerinden mutlaka sorulacaktır. Buradaki adalet hiç önemli değil. Esas Allahın adaleti önemlidir. Bu dünyada belki hesap verilir. Belki verilmez. Amma Allahın adaleti önünde mutlaka bu haksızlığa uğrayalar haklarını alacaklardır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 04- 12-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44