Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ERGENEKON ve BALYOZ CEMEATİ GÜÇLENDİRMİŞTİR

ERGENEKON ve BALYOZ CEMEATİ GÜÇLENDİRMİŞTİR


Cemaat nasıl böyle güçlendi diye merak edenler. Ergenekon ve balyoz davalarını unutmasınlar. Ergenekon ve balyoz davaları cemaatin bu günkü gücüne gelmesine sebep olmuştur. Ergenekon ve balyoz davaları başladığı zaman ?ülke bağırsaklarını temizliyor? denildi. Bunun anlamı ülke için zararlı olanlar temizleniyor demektir. Ergenekon davasında yargılananlara bir bakalım. Profesör Mehmet Haberal, Profesör Fatih Hilmioğlu, Profesör Türkan Saylan, Profesör Erol Manisalı, Profesör Kemal Gürüz, Profesör Yalçın Küçük, Profesör Kemal Alemdaroğlu gibi daha birçok ilim adamı Silivri de darbeci diye yargılandılar. Bunların hepsi Atatürkçü ve cumhuriyetçi idiler. Bunlar üniversitelerde milliyetçi, Atatürkçü, cumhuriyetçi öğrenciler yetiştiriyordu. Bu Profesörler dallarında birçok başarılara imza atmış. Ve dünyada ülkemizin sesini duyurmuş. Başarılarından dolayı ödül almışlardır. Buların yerlerine cemaatin adamları getirilmiştir. Türkan saylanın yetiştirdiği fakir çocukları halen hafızalardadır. Türkiye de cüzzam hastalarını tedavi eden ve ülkede cüzzamın kökünü kazıyan. Cüzzamın tedavisini gerçekleştiren ve dalında isim yapmış birisi idi. kendisine birçok iftiralar atılmıştır. Ve tedavi görmekte iken gözaltına alınmıştır. Kahrında öldü. Mekânı cennet olsun. Böyle birisini dahi bu cemaat yargılattı. Bu Ergenekon davası devam ediyordu. Bunların bazıları kahırlarından öldü. Bazıları üzüntülerinden kanser oldu.

Birden ortaya bir balyoz davası çıktı. Kendi uçağımızı düşüreceklerdi. Camileri bombalayacaklardı gibi iddialar ile generaller gözaltına alınmaya başlandı. Muvazzaf generaller ve ordu personelleri gözaltına alındı. Emekli genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları gözaltına alındı. Terör örgütü kurmak ve yönetmekten yargılandılar. Bunlar Atatürkçü ve cumhuriyetçi olanlardı. Bunlar yargılanmaya başlandığında. Ordu içindeki karuzatlar (pislik) temizleniyor dediler. Ordunun kozmik odalarında günlerce evrak arandı. Bular yargılanırken yerlerine cemaatin adamları attandı. Balyoz davasından yargılanan hava kuvvetleri komutanı Balanlının yerine rütbesi tutmadığı halde. Bugün ismi çokça gündeme getirilen Akın Öztürk terfi ettirilerek. Hava kuvvetleri komutanlığına atandı. Bu bilim adamları ve ordu personelleri tasfiye edildi. ?Ülke bağırsaklarını temizliyor? dedikleri. Ülke için zararlı gösterilen bunlardı. Bunların yerlerine cemaatin adamları atandı. Ülkeye faydalı olanlar artık bunlardı. Orduda düzen bozuldu. Bir makama getirilmesi için. Belli bir rütbeye gelmiş olması gerekirken. Rütbesi o makama getirilmesine imkan vermemesine rağmen. Terfi ettirilerek o makamlara getirildiler. Yukarıda da belirttiğim gibi. Bu bilim adamları, emekli generaller, muvazzaf generaller ve subayların hepsi Atatürkçü ve cumhuriyetçi kişilerdi. Bunarlın hepsi tasfiye edildi. Yerlerine cemaatin adamları atandı. Birde yargılayanlara bakalım. Savcı Zekeriya Öz bu davaların savcısı idi. Bu Zekeriya öz´ün cemaatin adamı olduğu başından beri biliniyordu. Mahkemelere atanan hâkimler sanıkların lehin en küçük bir davranışta bulunanlar hemen görevden alınıyordu. Cemaatin hâkimleri göreve getiriliyordu. Savcı Zekeriya öz kahraman ilan edilmişti. Dönemin başbakanı kendi zırhlı aracını bu savcıya tahsis etmişti. 17- 25 Aralık operasyonundan sonra bu görevden alındı. Cemaatin adamı olduğu için. Sonra ne oldu? Yurt dışına kaçtı. Bu Ergenekon ve balyoz davalarının baş hâkimi şimdi gözaltına alındı. Bu davalar görülürken dönemin başbakanın ?ben bu davaların savcısıyım? diyerek. İktidarın bu davalara müdahil olduğunu ileri sürdü. Bu davalar cemaati güçlendirdi. Çünkü bu mahkemeler sayesinde cemaatin adamları önemli makamlara getirilmişti. Bu bir hata idi. iktidarında müdahil olduğu bu davadan cemaat yararlanmıştır. Amma ülke kaybetmişti.

PKK´ya gelince iktidarın barış süreci ilan etmesi ile başlayan süreç PKK´nın işine yaramıştır. Barış süreci millet tarafından istenmiyordu. İktidar akiller gurubu kurarak. 7 bölgede görev yaparak. Sanki millet barış sürecini destekliyormuş gibi iktidara rapor verdiler. Barış süreci resmen başlatıldı. Ordunun elinden operasyon yapma yetkisi alındı. Operasyon yapma yetkisi mülki amirlere verildi. Bu mülki amirlere de PKK´ya operasyon yaptırmayın talimatı verildi. PKK böylelikler kırsala hâkim olduğu gibi. Şehirlere de yerleşti. Bu günkü duruma gelindi.  Bu barış sürecide yanlış bir karardı. Çünkü terörle müzakere edilmeyeceği bir kenara bırakıldı. Mücadele edilmedi. Ergenekon ve balyoz davalarında iktidarın mahkemelere müdahil olması nasıl yanlış bir davranış olmuş ise. Barış sürecide yanlış bir tutum olmuştur. Hayatta çok biliyorum diyen devamlı kaybeder. Müslümanlıkta istişare etmek vardır. İktidar kendisini eleştirenler ile istişare etseydi. Bu günkü durumlar yaşanmazdı. Hiçbir zaman mecliste olaylar tartışılmamıştır. Birinci yanlış cemaati güçlendirmiştir. İkinci yanlış PKK´yı güçlendirmiştir. Bunun bedeli de çok ağır olmuştur. Allah ülkemizi darbecilerin şerrinden korusun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25 -07 ? 2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44