Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ERKEN SEÇİM 2018 DE

ERKEN SEÇİM 2018 DE


Erken seçimin 15 Temmuzda yapılacağı kuvvetle muhtemel gibi gözüküyor. Çünkü iktidar hız kesmeden seçim propagandası yapıyor.  Birde 15 Temmuzun pazara gelmesi seçimin bu tarihte yapılmasını kuvvetlendiriyor. Bu tarih İktidar için çok önemli bir tarihtir. Bu tarihten güzel mağduriyet senaryosu olacak bir tarih denk gelmez. Ne diyecekler? Bu zaferi siz kazandınız! Siz bu zaferi kazanmamış olsaydınız? Bu gün seçim falan yapamazdık. Bu kazandığınız zafer sayesinde seçim yapıyoruz. Zaferinizi şimdi bizi tekrar tek başımıza iktidar yaparak taçlandıracaksınız. Bir daha 15 Temmuz gibi olayları yaşamamak için.

Daha FETÖ örgütü ile işimiz bitmedi. Yaptığımız işi yarım bırakmamak için sizin desteğiniz gerekiyor. 15 Temmuza destek verenler bu gün bizim karşımızda olanlar diyecekler. Bundan iyide mağduriyet senaryosu olmaz. 15 Temmuzu seçim malzemesi yapacaklar. 15 Temmuzda erken seçim yapılır diyorlardı. Ben olmaz diyordum. 2018 takvimine baktım 15 Temmuzun pazara geldiğini görünce hemen kanaati değişti. Hattı zatında bu 15 Temmuz kalkışması iktidara karşı yapılmış değildir. Ordu yönetimini ellerine geçirmek için.

Bu kalkışma orduya yönetimine karşı yapılmıştır. Bir tane siyasetçi rehin alındı mı? Rehin alınanlar ordu yönetimin de olanlardı. Bu konuyu sonra geniş olarak işleyeceğim. Biz şimdi erken seçimi gösteren unsurlara göz atalım. Partili cumhurbaşkanı her gün bir yerlerde toplu açılışlar yapıyor. Her seçim öncesi bu toplu açılışlar yapılıyor. Şimdiye kadar bu toplu açılışlar ile açılan yerlerde 5 işçi çalıştırılsaydı. Ülkede işsiz kalmazdı. Benim bildiğim Balıkesir de 3 veya 4 toplu açılış yapıldı. Her açılışta 100 den fazla yer isimleri yer aldı.

Fakat görünürde bir şey yok. Alıştıra alıştıra demişlerdi hakikaten alıştırdılar. Balıkesir de suyun fiyatında indirim yapıldı. Bu su indirimini nereden kapatıyorlar. Bir ton suya fatura kesiyorlar. Bu bir ton su 12 TL oluyor. Saat bakımı 1,5 TL. Su kullanımı 100 TL olsa da bu saat bakımı 1,5 TL oluyor. Bir ton suya faturayı kesmekle su indirimini telafi etmiş oluyorlar. İstanbul da belediye hizmetlerine 2018 senesinde zam yapılmayacakmış. Hani referandumda başkanlık gelince ülke uçacak dediler. Terör bitecek dediler. İşsizlik bitecek dediler.

Bunların hiç birisi oldu mu? Olmadı! Belediye hizmetleri diyorlar. Nedir belediye hizmetleri. Su, temizlik, toplu taşıma araçları. Köprüler ve kara yolları ne olacak? Kesin bilmiyorum amma bular karayollarına ait olması gerekiyor. İstanbul da2018 de belediye hizmetlerine zam yapılmayacak denmesi bana erken seçim çağrıştırıyor. İşletmecilere herkes 2 kişiyi işe alacaksınız talimatı verildi. Bu iki kişinin maaşını bir ay işveren ödeyecek. Bir ay devlet ödeyecek. Bu ne çağrıştırıyor. Erken seçimde oy deposu çağrıştırıyor. Şuraya şu kadar personel alınacak diyorlar.

Taşeron işçilere kadro verilecek. Bunlar seçim vaatleridir. Seçime kadar devam eder. Ondan sonra siz sağ ben selamet olur. Bu vaatleri çok duyduk. Hiçbir dönemde seçmene bu kadar baskı yapıldığını ben görmedim. Oğlum, kızım işten çıkarılır diye başka partinin ismini dahi telaffuz etmekten korkanlar var. Bunları duyuyoruz. Bir yere bir iş yeri açacak kişilere senin şu partide kaydın var. Oradan kaydını sildir ondan sonra gel senin kaydını yapalım denildiği iddiaları dahi söyleniyor. 40 senedir siyasetin içerisindeyim. Böyle olayları bu dönemde duyuyorum.

Siyaset bu kadar çirkinleşti. Erken seçimin yapılmasını bir sebebi de yeni kurulan partiyi seçime sokmamak olarak görüyorum. Devletin bütün imkânlarını kullanarak hem partili cumhurbaşkanı hem başbakan devamlı her gün bir yerlerde toplantılar yapıyorlar. Hani erken seçim yapıp da vatandaşı erken seçim masrafına sokamayız diyorlardı. Çünkü seçim masrafları vatandaşın sırtına yükleniyor. Renkli gazoza dahi özel tüketim vergisi konulması bunun göstergesidir.

Deprem mağdurlarının yaralarını sarmak için geçici olarak konan ÖTV kalıcı yapıldı. İkide bir ÖTV ye zam yapıyorlar. Dünyada bizim kadar dolaylı vergi ödeyen bir millet yoktur. Ekonomi coştu ise bu yapılan zamlar neyin nesi? Erken seçime para ayarlamak için olabilir. Devamlı toplu açılışlı miting yapıyorlar. Bunların paraları vatandaşın vergisinde ödeniyor.

Muhalefetin üzerine bu kadar gitmeleri de erken seçimin sinyalleridir. CHP´li bir belediye başkanını görevden aldılar. Neler yapmış neler? Diyorlar! Daha neler gelecek göreceksiniz diyorlar. Bu görevden aldığınız belediye başkanı yolsuzluk yaptı ise şimdiye kadar neden görevden almadınız da? CHP Man adası Belgelerini ortaya çıkarınca görevden aldınız? Bu olay bir misilleme olayıdır.

Dahası olacakmış. Bakın CHP genel başkanı çocuklarım, damadı, dünürün hakkında soruşturma önergesi verin diyor. İktidar buna ucuz siyaset diyor. O zaman sizde ayni şeyin pahalısını yapın. Hadi var mısınız? Sizin çocuklarınızın hakkında da araştırma önergesi verilsin. İşinize gelmez. İktidar ancak işine geleni yapar. Erken seçimin 2018 senesinin 15 Temmuzunda yapılacağına inanıyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16- 12- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44