Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ERKEN SEÇİM CİNAYETTİR

ERKEN SEÇİM CİNAYETTİR


Ben iktidar olamadım erken seçim yapılsın. Herkesin keyfine göre seçim mi yapılacak? Bir ay önce yapılan seçimin faturası nedir? Önce bunu bir açıklayın da. Millet siyasilerin milletimi düşünüyorlar. Yoksa kendilerini mi düşünüyorlar ortaya çıksın. AKP geçtiğimiz seçimde bütün imkânlarını ortaya koydu. Cumhurbaşkanı ve başbakan devletin bütün imkânlarını kullandılar. Oluk oluk para akıttılar.Örtülü ödenekten harcadıkları parayı açıklasınlar. Seçim ekonomiye zarar verdi. Seçim dönemindeki verilere bakıldığında bunu açıkça görmek mümkündür. İhracat, ithalat, üretim düştüğü gibi piyasalarda para daraldı. Piyasa iyice durgunluğa girdi. Durum böyle iken siyasilerimiz erken seçim istiyorlar. Zengin fakirin halinden anlamaz. Tok açın halinden anlamaz derler. Ne olacak? Hepsinin tuzu kuru. Ne düşünsünler milleti? Millet siyasilerin gözünde oy deposu olmaktan başkan bir önem taşımazlar.  Seçimin açtığı yara ortada dururken. Hala erken seçimden bahsetmek cinayettir.

Cumhurbaşkanın kendisi erken seçim istediği için. Yorgunu yokuşa sürüyor. Kendi kafasındaki planların işlemesini sağlamak için elinden geleni yapıyor. Koalisyonlarla ülkenin sorunu çözülmezmiş. Azınlık hükümeti olmazmış. Ne olacak? Millete gidilecek. Amaç AKP´nin tek başına iktidar olmasını sağlamaktır. AKP ne yaparsa yapsın. Oyu artmaz. Artık AKP´nin oyları aşağı düşer. Oy oranı artmayacağına göre neden erken seçim istiyor? MHP ve HDP bir, bir buçuk puan düşürebilirlerse? Bu iki partinin milletvekili sayısı düşecek. Bu milletvekillerinin kendilerine geleceğini düşünerek erken seçim istiyorlar.

Bir cumhurbaşkanı hükümetin kurulması için çaba harcar. Liderleri toplar onlara tavsiyelerde bulunur. Hükümetin tez zamanda kurulmasını sağlamaya çalışır. Gelin görün ki bizim cumhurbaşkanınınız hükümetin bir an önce kurulmasını istemek değil. Kurulmasında erken seçim kararı vereyim diye bakıyor. Tahammüller gereği cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini Ahmet Davutoğluna verecektir. Davutoğlu hükümeti kuramadığı takdir de.  İkinci parti olan CHP´nin genel başkanı Kemal Kılıçtaroğluna hükümeti kurma görevi verilecektir.Bu tahammüllere göre böyle olması gerekiyor. Fakat benim tereddüdüm var. Cumhurbaşkanın Tayyip Erdoğan Kılıçtaroğluna bu görevi vermeye bilir. AKP´ye azınlık hükümeti kurdurur seçime öyle gidilir. Ya da seçim hükümeti kurdurup ülkeyi erken seçime götürebilirler.

Erken seçim kararı alındığında, AKP kongre yapıp Davutoğlunu değiştirebilir. Erken seçime yeni bir genel başkanla gideceğini tahmin etmemek zor değil. Ülkede demokrasi sıkıntısı ve rejim sıkıntısı baş göstermiştir. Amaç rejim sıkıntısı yaratıp istedikleri rejimi getirme düşüncesinde oldukları bellidir. Tayyip Erdoğan Abdullah Gül döneminde iki başlılıktan şikâyet etmişti. Esas şimdi çift başlılık yaşanmak tadadır. Bu durum rejim sıkıntısı yaratıyor. Tayyip Erdoğan´ın gönlünde yatak başkanlık sistemidir. Ülkede rejimi ve demokrasiyi kilitleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP genel başkanı Devlet Bahçeli olmuştur. Şu anda ülkede demokrasi diye bir şey kalmamıştır. Devlet Bahçeli neye istinaden erken seçim istiyor? Bunun bir türlü anlamış değilim.  İktidar olmak için 4-5 milletvekiline ihtiyacın kalır.  Erken seçimde oyumu 1- 2 puan daha yükseltir. Bu 4-5 milletvekilini alıp tek başıma iktidar olurum diye düşüne bilirsiniz. Fakat durum böylede değil. Aksine daha oy kaybedecek duruma geldi. Millet muhalefete tarihi bir fırsat verdi. Muhalefet şahsi ihtiraslar yüzünden bu tarihi fırsatı değerlendiremedi. Bahçelinin bu durumdan kurtulmasının bir tek yolu kaldı.  Bahçeli üçlü koalisyonu kabul ederek CHP ile koalisyon kurar. Dışardan da HDP destek verir. O zaman erken seçim ortadan kalkar vatandaşta rahatlar, ülkede rahatlamış olur. Erken seçimde AKP oyunu artıramaz. Ancak diğer partilerin oy kaybetmesi neticesinde çıkaracakları milletvekili sayısının değişeceği neticesinde AKP´ye milletvekili kazandırılacaktır. Bu ihtimallere dayanarak erken seçime gidilmez. Ülkenin bu günkü ekonomi durumu ile vatandaşı düşünmeden erken seçime gitmek cinayettir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Atatürk sevdalıları! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

06 -07 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44