Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ERKEN SEÇİM OLABİLİR

ERKEN SEÇİM OLABİLİR


 

Bunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Olaylar incelendiğinde olay meydana çıkıyor. Hatırlayalım! 7 Haziran seçimlerinde önce. Binali Yıldırım ne demişti?  ?Seçimden koalisyon çıkarsa erken seçim olur? dedi. Bu kendi görüşü değildi. Bu cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın görüşü idi. Seçimler oldu tek parti iktidarı olmadı. Seçmen muhalefete alın size AKP den kurtulacağınız bir netice dedi. Muhalefetin beceriksizliğinden ve şahsi ihtiraslar yüzünden muhalefet koalisyon kuramadı. Hükümet kurma görev en yüksek oy alan partinin genel başkanı Davuoğluna verildi. 45 gün içersinde hükümeti kurması gerekiyordu. CHP ve AKP arasında 35 gün sözde koalisyon görüşmeleri yapıldı. AKP´ye göre bu görüşmeler CHP´yi tanıma görüşmeleri idi. Sonradan öğrendiğimize göre CHP´ye koalisyon teklifi dahi yapılmamış. 35 günün sonunda Davutoğlu görevi cumhurbaşkanına iade etti. Tahammüllere göre görevin CHP´ye verilmesi gerekirken. Devlet görevi unutularak şahsi ihtiraslar öne çıkarılarak bu görev CHP´ye verilmedi. Erken seçim hükümeti kuruldu. Ve seçime gidildi. Cumhurbaşkanının baştan beri yapmış olduğu plan aynen uygulandı. Bu karar seçimde önce verilmişti. Planlar seçimden önce yapılmıştı. Koalisyon istemiyorlardı. Hedeflerine yaptıkları plan doğrultunda ulaştılar. Cumhurbaşkanı kolları sıvadı. 1 Kasım erken seçim tarihi olarak belirlendi. Her şey planlı yapıldı. Erken seçim tarihini yüksek seçim kurulunun belirlemesi gerekirken cumhurbaşkanı seçim tarihini belirledi. Cumhurbaşkanı seçim çalışmalarını sarayda muhtarlarla toplantılar yaparak yürüttü. 1 Kasım seçimlerinin baş aktörleri bana göre muhtarlardır. Koalisyonu bahane ederek erken seçime gidildi.

Gelelim seçimden sonra olanlara ve olacaklara. Şimdi anayasa ve başkanlık sistemi ile yatıyoruz. Anayasa ve başkanlık sistemi ile kalkıyoruz. Amaç anayasa değildir. Amaç başkanlık sistemidir. Şimdi meclisten anayasayı tek başlarına çıkarmanın yollarını arıyorlar. Çünkü anayasayı ve başkanlık sistemini meclisten çıkarmaya sayıları yetmiyor. CHP ile anlaşmaları gerekiyor. Buna CHP yanaşmıyor. MHP ile meclisten çıkarmaya sayıları yetmiyor. Yalnız MHP ile birlikte referanduma götürebiliyorlar. Fakat HDP ile hem anayasayı hem de başkanlık sistemini çıkamaya sayıları yetiyor. Bu aşamada bunun olması da mümkün değil. Geriye bir tek yol kalıyor. Oda erken seçimdir. Cumhurbaşkanının muhtarlarla devamlı toplantı yapması erken seçimin sinyalleridir. Erken seçimden ne bekliyorlar. 400 milletvekili almayı hedefliyorlar. Erken seçime nasıl gidilir. Şimdi anayasa uzlaşma komisyonu kuracaklar. Esasında anayasa bahanedir. Amaç başkanlık sistemidir. Anayasayı kullanarak erken seçime gidilmesi hedefleniyor. Komisyon kurulacak. Çalışmalara başlayacaklar. Önce mülayim davranacaklar. Anayasanın bazı maddeleri üzerinde anlaşacaklar. Sonra torbadan turpun büyüğünü çıkaracaklar. İşte o zaman dananın kuyruğu kopacak. Muhalefet heybeden çıkan turpun büyüğüne hayır diyecek. Onlarda hedeflerine göre direnecekler. Komisyon dağılacak. Görüyor musunuz? Anayasa yapmaya dahi yanaşmıyorlar. Bizde millete gideceğiz. Derdimizi millete anlatacağız deyip erken seçim kararı alacaklar. MHP´nin parti içi karışıklığı ve HDP´nin son olaylardan sonra oy kaybetmesi erken seçim kararı almalarına da etken olacaktır. Seçimlerde bunlarla hiçbir iş yapılmaz. Bunlar kendilerini düşünüyorlar. Biz ise ülkemiz için. PKK ile mücadele ediyoruz diyecekler. Akıl tutulması olan millette bunlara istediğinin verecektir. Seçimdeki hedefleri HDP´yi ve MHP´yi baraj altında bırakmak olacaktır. PKK ile mücadeleyi öne sürerek yüzergezer milliyetçi oyları kendilerine çekeceklerdir. Bu başkanlık sistemi için.  Oynanan bir oyundur. Ve meclisten tek başların anayasayı çıkarma hedefine ulaşıp. Hem anayasayı kendilerine göre yapacaklardır. Hem de başkanlık sistemine geçeceklerdir. Bir taşla iki kuş vurmuş olacaklardır. Çünkü ortamı ona göre planlıyorlar. Ne kadar kargaşa çıkarırlarsa oyları o kadar artıyor. Anketlerde daha önce başkanlık sistemini isteyenlerin oranı % 40´ın altıda iken. Rusya ile çıkan krizden sonra yaptırdıkları ankette % 53 olmuş. Bu gün doğuda olan olaylarda AKP´ye yarıyor. Çünkü milletimizde akıl tutulması var. Artık bunlar bir parti değiller. Bunlar bir cemaat oldular. O kadar müritleri var ki. Beyaza siyah dediklerinde, müritleri de gözü kapalı beyaza siyah diyorlar. Erken seçimden istedikleri sonucu aldıklarında neler olur. Biliyor musunuz?

Cumhuriyet kaldırılır, laiklik yok edilir, Atatürk ismi anayasada hiç geçmez. Türk kelimesi anayasadan çıkarılır. Olmayan demokrasi tamamen yok edilir. Özgürlükler kısıtlanır. 17- 25 Aralığı kimse ağzına alamaz. Türküm diyemez. Kanunlar millet menfaatine yapılmaz AKP´lilerin menfaati doğrusunda kanunlar çıkarılır. Türk kimliği kullanılamaz. Bu konuları sırası geldikçe yazmaya devam edeceğim. İyi günler bizi beklemiyor. Temenni ederim iyi günler bekliyor olsun. Fakat görünen köy kılavuz istemez. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.   

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21- 01- 2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44