Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ERKEN SEÇİM OLUR VEYA OLMAZ

ERKEN SEÇİM OLUR VEYA OLMAZ


İktidarın erken seçim yapma niyeti yoktu. AKP´li bir yönetici erken seçim konusunda şunu söylemiştir. ?Ekonomi bu durumda iken erken seçim olmaz. Bir erken seçimi bu ülke kaldıramaz? demişti. Sayın Devlet Bahçelinin bu erken seçimi gündeme getirmesi akıllara şöyle bir soruyu getiriyor. Ülkenin ekonomisi her geçen gün kötüye gidiyor.

Ayrıca ülke iyi yönetilmiyor. Görüyorsunuz zam üzerine zam yapılıyor. AKP genel başkanı çareyi geçmişi kötülemede arıyor. Biz geldiğimizde şu kadar ihracat vardı. Biz ihracatı şu kadara çıkardık. Diye geçmişe dönük siyaset yapmayı tercih ediyor. İyi güzelde. ihracatı söylediğiniz rakamlara çıkardınız da. Neden ülke cari açık veriyor. AKP iktidar olmadan önce tarımda sıkıntı yoktu. Hayvancılık da sıkıntı yoktu. Şimdi tarım ürünlerini hepsini ithal ediyoruz. Canlı hayvan ve hayvan ürünlerini dahi ithal ediyoruz.

A dan Z ye hem tarım ürünlerini hem de havyasal ürünlerini ithal etmeye başladık. Et ithal ediliyor. Yediğimiz etlerin ne eti olduğu belli değil. Gelen etlerin içerisinde eşek, katır ve domuz eti olduğu iddia ediliyor.  Bunları fark etti de vebalden kurtulmak için mi erken seçimi gündeme getirdi? Yoksa her zamanki alışkanlığını mı gündeme getirdi. Devlet bahçeli şimdiye kadar sağda kendinden başka bir partinin olmasını istemedi. Ve sağdaki bir parti ile iktidar ortağı olmayı istemez. 1999 seçimlerinden sonraki koalisyonu hatırlayın.

DYP´yi koalisyona aldırmadı. DYP biraz dinlensin diyerek DYP´yi koalisyona aldırtmadı.  Sonra 2002 de erken seçim istedi kendisi meclis dışında kaldı. Şimdi sağda iki parti oldu. Bu iki partinin sağda ki varlığından rahatsız oldu. Onun için erken seçimi gündeme getirdi. Mecliste sağı tek başına temsil etmek istiyor. Sağda varlığını sürdürebilmek için. 7 Haziran seçimlerinde kendisine başbakan sen ol gel birlikte koalisyon yapalım diye Kılıçdaroğlu´nun bu teklifini ret etti. 1 Kasımda erken seçime gidilmesine sebep oldu.

1 Kasımda yapılan erken seçime 80 milletvekili ile girdi. Seçimden 40 milletvekili ile çıktı. Çareyi AKP´ye yamanmakta buldu. Bahçeli ne zaman erken seçim istedi ise hüsrana uğramıştır. Sağdaki partilerin ne mecliste olmasını ister nede onlarla birlikte hareket eder. Şimdi Devlet Bahçeliyi sağı temsil edecek partilerin olması korkuttu. Onun için çareyi erken seçim istemekte buldu. İktidar seçimler zamanına da olacak diye devamlı söyledi. AKP´nin kendi bakanları dahi Cumhurbaşkanının haberi olmadan hiçbir şey söyleyemiyorlar.

Devlet bahçeli bu erken seçim konusunu kendi bildiği gibi söyledi ise. Ne ala? Fakat cumhurbaşkanı ile görüşerek söylemiş olması kuvvetle muhtemeldir. Mahalli seçimlerden endişe ettiği bir gerçektir. Mahalli seçilmede ortam gerilir. Ayrışmalar olur. Hem destek verdiği cumhurbaşkanlığı gider. Hem de meclisteki çoğunluk gider diye düşünüyor. Erken seçim olursa kaybetsek dahi bir yolunu bulur. Mahalli seçimlerle birlikte yeniden erken seçime gideriz diye düşünmüş de olabilir.

Devlet bahçeli 1999 seçimlerinde birinci parti olan Ecevit´in partisini. 2002 erken seçimde % 2´lere düşmesine sebep olmuştur. Ben bu gün bu yazıyı yazıyorum. Fakat yarın cumhurbaşkanı ile bahçeli sarayda görüşecekler. Bu görüşme önceden planlanmış bir görüşmemidir? Yoksa bu ortaya atılan erken seçim meselesi midir? Görüşmeden ne çıkacak derseniz? Tayyip Erdoğan´ın MHP´nin tabanına vereceği mesaj çok önemlidir. Bana göre %70 erkem seçim kararı çıkacaktır. Artık iktidarın kendiside ülkeyi iyi yönetemediğinin farkındadır. AKP parayı çok seven bir partidir. Öyle olmamış olsaydı. Ülke bu kadar borçlanır mıydı?

O kadar tesisler satıldı. Arsalar binalar satılmış olmasına rağmen iç ve dış borcun bu kadar artması iktidarın parayı çok sevdiğinden kaynaklanıyor. Parayı sevdikleri gibi lüks yaşamayı a seviyorlar. Ne diyorlar? İtibarda tasarruf olmaz diyorlar. Bunu kendileri söylüyor. Öyle olmasaydı? Cumhurbaşkanlığı köşkünde oturmayı yeğlerdiler. O kadar lüks uçaklar ve lüks araçlar alamazlardı. Para kalmadığı için şeker fabrikaları satılıyor.

Milyonların bu satışa karşı çıkmasına rağmen, dediğim dedik. Çaldığım düdük dediler. Milliyetçiliği hiç kimseye bırakmayan Bahçelinin bile sesi çıkmıyor. Şimdi Bahçeli siz şeker fabrikalarını sattınız ben sesimi çıkarmadım. Sizde benim erken seçim isteğimi kabul edin diyebilir mi? Nerde o günler? Bunu söylemeye mangal gibi yürek ister. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18-04- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44