Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ERKEN SEÇİM TUZAKTIR

ERKEN SEÇİM TUZAKTIR


Yapılan seçimde seçmenin muhalefete verdiği tarihi fırsatı kullanamayan muhalefeti şimdi erken seçim tuzağına düşürecekler. AKP tek başına iktidar olmaktan başka hiçbir şey düşünmüyor. Koalisyonları kötülemelerinin amacı ülkeyi erken seçime götürmelerine bahane bulmak içindir. AKP yenilenecek bir erken seçimde oyunu artıramayacağını biliyor. Kendi oyunu artırmadan ziyade, MHP ve HDP´nin oylarında 2 puanlık bir düşüşün, AKP´nin çoğunluğu sağlayacağı anlamına geliyor.  Bu iki puanlık düşüş AKP´ye eksiği olan milletvekillerini tamamlaması demek olacaktır. Muhalefet tuzağa düşmemelidir.  Çünkü AKP yapılacak erken seçimde ne yapar yapar.Tek başına iktidar için gerekli milletvekili sayısını çıkarır. Yapılacak böyle bir seçimde bunu sağlamak için nelerin yapıla bilineceğini. Düşünmek dahi istemiyorum. AKP´yi koalisyon kurtarmaz. Mutlaka tek başına iktidar olmak arzusundalar. Çünkü koalisyon olsa dahi AKP hakkında soruşturma açılacak bir sürü konu var. Erken seçimi muhalefet de isterse kendileri kaybeder. Erken seçim önergesi meclise verilirken, yeni meclise girmiş 365 milletvekilini kapsayan bir düzenleme yapılacak. Bu milletvekillerine emekli hakkı kazanmış muamelesi yapılacak. Bu rüşvettir bu rüşvete karşılık olarak da erken seçime evet demektir. Bu seçim tuzağıdır. Erken seçime oy verenler. Bu milletvekilleri özlük haklarını kazandıkları için artık kafaları rahat olacaktır. Tekrar seçilip meclise geldiğinde başka partiden dahi olsalar AKP´ye destek olacaklardır. Çünkü ballı emeklilik hakkını kazanmadan AKP onlara bu hakkı vermiş oluyor.

Muhalefet olarak tarihi fırsatı kaçırdılar. Bunun karşılığı şimdilik iktidar sevince gark oldu. Şayet erken seçime muhalefet evet derse, bu sefer AKP´ye tarihi fırsatı muhalefet vermiş olacaktır. Şayet erken seçimin yapılmasına muhalefet evet derse bu seçim AKP için tarihi bir fırsat olacaktır. Ne diyor Bülent Arınç? ?AKP´ye koalisyon ortağı olmak yakışmaz. İktidar olmak yakışır? diyor. Ve diğer yöneticiler ?% 41´rin haklarını koruyacağız?diyorlar. Sanki erken seçim kararı verilmiş gibi. AKP´nin bu dönem mecliste olmayacak olan ağır topları. Muhalefet partilerini eleştirmeye başladılar.  Erken seçim kararı alınmadan bu kadar erken muhalefete saldırmanın anlamı nedir?

AKP´nin kırmızıçizgileri ülke menfaati değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı hedef alan her şey bizi hedef almış demektir. Cumhurbaşkanına asla dokundurmayız.  Yolsuzluk ve rüşvet olayları kapanmıştır. Geçmişin hesabı geçmişte kalmıştır. Tekrar açılamaz. Çözüm süreci devam edecektir. Bu söylemler seçim meydanlarında muhalefetin söylediklerinin tam tersi. Bu ben bunları kabul edecek bir muhalefet partisi arıyorum demektir. Başbakan halk tarafında seçilmiş bir cumhurbaşkanı bunları yapar diyor. Yani anayasayı hiçe sayar bilir diyor.  Tayyip Erdoğan senelerdir mevcut anayasa ile ülkeyi yönetmedi mi? Mevcut anayasaya göre cumhurbaşkanı seçilmedi mi?  Cumhurbaşkanının yetkileri anayasa ile belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı halen yürürlükte olan anayasaya göre seçildiğine göre. Bu anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde hareket etme durumundadır. Kamu vicdanında aklanmamış bir 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarının hesabı geçmişte kalmış. Sanki hesabı verilmiş. Bu 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarının hesabı mecliste verilmiş gösterildi. Bu olayın hesabı mutlaka mahkemelerde verilmesi gerekir. Çözüm sürecinin artık konuşulacak bir tarafı kalmamıştır. Devrini tamamlamıştır.  Bunlar AKP´nin kırmızıçizgileri ise. AKP´nin HDP den başka bir parti ile koalisyon yapma şansı yok demektir. Bilhassa bu yolsuzluk ve rüşvet olaylarının hesabının sorulması muhalefetin olmazsa olmazlarındandır. Erken seçimin önünün açılmasına çalışılıyor. İktidar ne pahasına olursa olsun erken seçime gidecektir. İktidar ısrarla erken seçim üzerinde duruyorsa mutlaka bir bildiği ve düşündüğü vardır. Menfaati olmayan bir işe girişmeyeceğini artık biliyoruz. Onun için muhalefet partileri bu erken seçim tuzağına düşmemelidirler. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Atatürk sevdalıları! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                          13 ? 07 ? 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44