Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ERMENİ AÇILIMI

ERMENİ AÇILIMI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İktidar birçok açılım yaptı. Bu açılımların hiç birisinden netice alamadı. Kürt açılımı ile başladı. Eleştiriler karşısında demokrasi açılımına çevirdi. Oda olmadı! Demokrasi ve barış sürecine çevrildi. Bize göre bu açılımdan da başarı alınmadı. Fakat iktidar bu açılımın başarılı olunduğu kanısındadır. Roman açılımı, Alevi açılımı konularında hiçbir ilerleme olmamıştır.

Şimdi bir ermeni açılımının eşiğindeyiz. Bu açılım nasıl bir ilerleme getirecek bunu ilerleyen günlerde veya aylarda göreceğiz. Ermeniler hâkimiyeti altında oldukları ülkelere ihanetlerinde dolayı, göçe tabi tutulmuşlardır. 1915 senesinde de Osmanlı devletine ihanet etmeleri neticesinde Lübnan ve Suriye’ye göçe tabi tutulmuşlardır. Bu karar hemen alınmamıştır. Doğudaki yerleşim bölgelerinde isyanla etmeye başlamışlar. Ermeni katliamlarının artmasının arkasından Osmanlı hükümeti, ermeni patriği, ermeni milletvekilleri, komiteler ve ermeni cemaatinin ileri gelenleri ile bir toplantı yapıyor. Yeni karışıklıklar çıkması durumunda ülke savunmasını sağlamak amacı ile sert tedbirler alınacağı anlatılıyor. Ruslar ile savaş başlamadan önce Ermeniler isyan hazırlığı yaptıkları tespit ediliyor. Ordumuz Kafkas cephesinde bozguna uğruyor.  Erzurum ve çevresinde Rus işgalinin genişlemesini fırsat bilen Ermeniler. Müslüman halka basıksını artırıyor. Askerde olan ermeni askerler firar ediyor. Asker ve jandarmaya saldırılar artıyor. Bulundukları bölgede katliamlar artıyor. Osmanlı hükümeti ülke güvenliğini sağlamak amacı ile. Ermeni komiteleri teşkilatı kapatıyor. Bu teşkilatların yöneticileri ve taraftarlarından 2.400 kişi devlet aleyhine faaliyette bulunma suçundan tutuklanıyor. Bu tutuklananlar Suriye ve Lübnan’a göçe zorlanıyor. Doğa koşulları, yokluk, salgın hastalıklardan ve bazı çete saldırıları ile birçoğu ölüyor. Ermenilerin 1915 ermeni soykırımı diye bahsettikleri olayın özü budur.

Soykırım demek bir ırkı ortadan kaldırmak amacı ile. Uygulanan baskı ve şiddet neticesinde imha edilmesidir. Osmanlı hükümeti tutukladığı o 2.400 kişiyi imha etseydi. O zaman belki soykırım denebilinirdi.  Bu konu ile ileri sürülen birçok olay var. Bunların çoğunda Ermenilerin katliam yaptığı yönündedir. MHP milletvekili Hallaç oğlunun yaptığı araştırmalar neticesinde söyledikleri doğrudur. Bilakis kendisinin yaptırdığı bir kazıdan 200 kişinin toplu halde kemikleri çıktığını söylüyor. Ve arşivlerde ki araştırmalarında soykırım ile ilgili belgeye rastlamadığını söylüyor. Emeniler hâkimiyeti altında yaşadıkları ülkelere ihanet etmek yüzünden tarihte en çok tehcire (zorunlu göç) uğrayan bir millettir. Bizanslılar dahi bu Ermenileri sürgüne göndermiştir. Hâkimiyeti altındaki ülkelere ihanetleri ile meşhur olmaları kalleş olduklarını gösteriyor. Osmanlı hükümetine de ihanet etmişlerdi. Ordu Ruslarla savaşırken Ermeniler arkadan vurmuştur. Yalnız o bölgede yaşayan Ermeniler değil. Rusya’dan gelen Ermenilerle birlikte halkımıza zulmetmişlerdir.

Bütün emelleri büyük Ermenistan’ı kurmaktır. Onun için Türkiye’den tazminat istiyorlar. Başbakan “O günün koşullarında hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet” diliyor. Torunlarına da taziyelerini” iletiyor. Başbakan bu mesajı yayınlıyor. Ertesi gün Ermenistan da 1915 soykırım protestosu düzenleniyor. Türk bayrağı yakılıyor. Ve tazminat isteklerini yeniliyorlar.

Başbakan o günün koşullarında hayatlarını kaybedenlerin torunlarına taziyede bulunurken. Ermeni eşkıyaları tarafından katledilen Türklerin torunlarına taziyelerin neden dile getirmedi? Şayet 1915 bir soykırım olsaydı. Doğudaki Ermenilerin dışında başka yerlerde yaşayan Ermenilerde başka yerlere gönderilirdi. Bu da soykırım olmadığının bir göstergesidir. İnsanlıktan uzak intikam peşinde koşan kinci bir toplumdur Ermeniler. En çok düşmanlık besledikleri millet Türklerdir. Ermeni asala örgütü militanları 40’a yakın diplomatımızı şehit etmiş olmalarına rağmen Türkiye’den özür dileyen olmamıştır. Bizde kin yok. Fakat onlarda kin var. Ermenistan’da bir gurup Türk hepimiz Türk’üz diye gösteri yapsınlar bakalım yapabilecekler mi? Fakat Ermeniler hepimiz Ermeni’yiz diye taksimde gösteri yapabiliyor. 1992 senesinde hocalı da katliamı esas Ermeniler kendileri yapmışlardır. Suriye ile düşman olan iktidar. Türklere karşı en büyük düşmanlık besleyen Ermenilerle dostluk kurmaya mı çalışıyor? Bu ermeni açılımı nasıl ilerleyecek göreceğiz. Bu konuya daha sonra yine değineceğim. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

28 – 04 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44