Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ESKİ DOSTLAR ESKİ DOSTLAR

ESKİ DOSTLAR ESKİ DOSTLAR


Her şeyin yenisi makbuldür. Fakat dostun eskisi makbuldür. Bunun sebebi de dostluğu çok uzun seneler sürdüre bilmektendir. Birde bir şarkı vardır. Eski dostlar eski dostlar unutulmuş eski dostlar diye devam eder. Günümüzde bu şarkıya uyan çok oylalar oluyor. Günümüzdeki dostluklar menfaate dayalı dostluklar haline gelmiştir. AKP ile gülen cemaati can ciğer dosttular.

Yurt dışında açıkları okullardan övgü ile bahsederler. Gülen hoca için methiyeler düzerlerdi. Bu hasret bitsin artı dön ülkene diye çağrı dahi yapıldı. Bir Ergenekon ve balyoz davaları çıktı ortaya. Savcılar önüne geleni tutukluyordu. Bunun sebebi gayet açıktı. İrtica ile mücadele orduya verilmişti. Ordu irtica ile mücadelede hassas davranıyordu. Yüzlerce ordu personeli tutuklanmıştı. Generallerden alt tabakadaki Astsubaylara kadar birçok personel sabahın köründe evlerinde alınıp gözaltın alınıyordu. Ülke bağırsaklarını temizliyor diyorlardı.

Bu tutuklamaları yaptıran savcı Zekeriya Öz´e dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan kendi zırhlı aracını tahsis etmişti. Ayrıca korumalar verilmişti. Savcıya toz kondurmuyorlardı. Darbe yapacak olanları temizliyor. Bırakın savcılar hâkimler görevlerin huzur içerisinde yapsınlar deniliyordu. Hatta başbakan ben bu davaların savcısıyım dahi demişti. Ülkede bir olay olduğunda bunu Ergene koncular yapmıştır deniliyordu. Erbaa da 7 askerimizi şehit ettiler bunu dahi Ergene koncular yapmıştır denildi.Allahtan PKK´nın yaptığı ortaya çıktıda bu ithamdan kurtuldular. Senelerce iktidarın genelkurmay başkanlığını yapmış İlker Başbuğ terör örgütü kurmak ve yönetmekten yargılandı. Ve cezaya çarptırıldı.

Birçok general, subay, gazeteci, dekan yargılandı. Bazılarına ömür boyu hapis cezası verildi. İktidar dershaneleri kapatma kararı aldı. Cemaatle iktidarın arası açıldı. Can ciğer kozu sarması olanlar. Birbirine düşman oldu.  Tayyip Erdoğan gülen cemaatine ne istediniz de vermedik diyerek sitayişte dahi bulundu. Gün geldi bu savcılar 17 ? 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yaptılar. Vay siz misiniz?  Bu operasyonu yapanlar. Bu savcılar görevlerinden alındı. Haklarında soruşturma açıldı. Bu savcılar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Eski iki dost düşman oldu. Cemaate laf söyletmeyenler. Cemaate söylemedik laf bırakmadılar. Haşaşı, paralel, örgüt gibi yakıştırmalar yapıldı. Bakanın oğlunun evinde çıkan paraları dahi cemaatin koyduğu ileri sürüldü. Şimdi cemaat terör örgütü listesine alındı. 

Şu anda PKK´nın yaptığı metanetler dahi cemaatle ile işbirliği yaptıkları iddia ediliyor. Cemaat ile iş birliği yaparken her şey iyi idi. Orduya kumpasın cemaat tarafından kurulduğunu iktidarın başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan açıkladı. Demek ki o Ergenekon ve balyoz davalarındaki her olaydan iktidar haberdar imiş ki. Kumpası onların kurduğunu iktidar söyledi. İş birliği yaparken cemaat iyi idi. Çünkü iktidarın menfaatine olan işler yapılıyordu.  Ne oldu? İse o 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonun dan sonra oldu. Ergenekon ve balyoz davalarının savcıları makbul savcı idiler. AKP yandaşları savcı Zekeriya Öz için ne methiyeler düzdüler. Heykeli dikilmeli, madalya verilmeli diyenlerin hadi hesabı yoktu. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yine bu savcılar yaptı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılınca yurt dışına kaçmışlar. Adamlar yurt dışına çıktıktan sonra yakalama kararı çıkıyor. Demek ki birileri haberi uçurmuş. Onlarda yurt dışına kaçmışlar. Adalet adamı adaletten kaçıyor. Artık bunlar adil yargılanmayacaklarını bildikleri için kaçtılar. Bu yargılanma intikam alma yargılaması olduğunu düşünerek kaçmış olmalılar. Bir yargı adamı yargıdan kaçıyorsa yargıda sıkıntı var demektir. Bunlar nereye giderse gitsinler getirilecek. Yaptıklarının hesabını verecekler deniliyor. Bunlar önce heykeli dikilecek savcı idiler. Savcılar menfaatlerine uygun iş yaparken iyi savcı.

Menfaatlerinin aleyhine iş yaptıklarında tu kaka oldular. Eski dostlar birden bire düşman oldular. Eski dostlar eski dostlar kullanılıp atılan dostlar oldu. Günümüzdeki dostluklar işte bu duruma geldi. Ülkenin göz bebeği orduya kumpas kurulurken hiç kimsenin sesi çıkmıyordu. AKP dost oldukları kişileri menfaati doğrusunda kullandı. Menfaat aleyhlerine doğru dönünce dostluk düşmanlığa dönüştü. Devamı yarın. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13- 08 -2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44