Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ESKİ DOSTLAR ESKİ DOSTLAR

ESKİ DOSTLAR ESKİ DOSTLAR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Eskiden eski dostlar eski dostlar unutulmuş eski dostlar diye bir şarkı vardı. Bir zamanlar öve öve bitiremedikleri bir cemaat vardı. Hasretine dayanamayıp da gel artık bu hasret bitsin diyorlardı. Eleştirenlere ver yansın ediliyordu. Orduya kumpas kurulurken kimsenin sesi çıkmıyordu. Bu kumpas yüzünden kumpas mağdurlarını yargılayan mahkemeleri eleştirenlere, ben bu mahkemelerin savcısıyım deniyordu. Bırakın savcılar hâkimler özgürce işlerini yapsınlar. Suçluları bulsunlar deniliyordu. Yaptıkları Türkçe etkinliklerine methiyeler düzülüyordu.

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli birkaç yıl önce Fethullah Güleni sert olmayan bir eleştiri ile eleştirdi. Tayyip Erdoğan bu eleştiriye cevap vermişti. “ Bahçelinin Fethullah Gülen hoca efendi ile ilgili sözleri ihanet derecededir. Kınıyorum! İfadeler çok çirkin çok ayıp. Hoca efendi işi gücü bırakıp Bahçeli ile mi uğraşacak. Ben inanıyorum ki aklıselim sahibi ülkücü kardeşlerimde bahçelinin bu yaptığından ciddi manada rahatsızlardır. Böyle bir yaklaşım olmaz” demişti.

Hüseyin Çelik 2 Şubat 2012 de “ cemaat devlete sızmış buna kargalar bile güler” demişti. Bülent Arınç “ 40 yıldır onu çok severim”.  Bekir Bozdağ  “ ona çete denemez”. Ahmet Davutoğlu “ o başımızın üzerindedir”. Hüseyin Çelik “ onalar canla başla çalışıyorlar” diyorlardı. Ne oldu da bu eski dostlar düşman oldular. 17- 25 Aralık operasyonundan sonra düşman oldular. Bu operasyon rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olmasına rağmen, neden darbe operasyonu olarak görüldü?  Her yapılan eylem darbe olarak nitelendiriliyor.  Başbakan Ahmet Davutoğlu “ 12 senedir darbelerle uğraşıyoruz” diyor. Darbelerin geride kaldığını defalarca söyleyen İlker Başbuğ örgüt kurmaktan ve yönetmekten hapse mahkûm oldu. Darbe yapacak olsaydı genelkurmay başkanı iken darbe yapardı.

Cemaat darbecilikle itham ediliyor. Eski dostlar neden darbe yapsınlar?  Zaman gazetesine yapılan operasyonda tutuklananlar darbeye teşebbüsten yargılanacaklar. Bu zaman gazetesi de iktidarın methiyeler düzdüğü bir gazete idi. iki eski dost birbirine giriyor. Olan ülkeye oluyor. Yazık oluyor güzelim ülkeme.

Bir zamanlar methiyeler düzdükleri eski dostlarını şimdi yerin dibine batırıyorlar. İnlerine gireceğiz diye bas bas meydanlarda bağırdılar. Paralelci, örgüt, Haşhaşi, sahte peygamber, âlim müsfettesi, şaklaban gibi sözlerle eleştiriyorlar. Mehmet Metiner “17 Aralıkta ki ayakkabı kutularını paraleller koydu” diyor. Ah be Mehmet Metiner o ayakkabı kutularını paraleller koydu ise. Paralar neden bakan çocuklarına veriliyor? Yoksa çok muhtaçlarda yardım olarak mı veriliyor? Konuştukça battığının farkında bile değil.

Ben cemaatçi falanda değilim. Ülkemi sevdiğim için bu eleştirileri yapıyorum. Benim için ülke önemli. Müslüman’ın birbirine bu kadar düşmanca tavır takınmalarını da anlamış değilim. Kişisel menfaat midir? Koltuk kavgası mıdır? Yoksa ülke menfaati midir? Anlamak mümkün değil. Hâlbuki her şeyin yenisi, dostun eskisi makbuldür. Beddualar havada uçuşuyor.  Müslüman, bir Müslüman kardeşine böyle beddua edemez.

Ülkenin vatandaşları arasında bu kadar ayrımcılık yapılamaz. Bölüne bölüne bölünecek yanımız kalmadı. Bu ülkemiz için iyi bir şey değildir. Ülke her geçen gün kan kaybediyor. Dışarıda itibar kaybediyor. Süratle yalnızlığa doğru gidiyoruz. Ülkede olaylar eksik olmuyor. Asayiş diye bir şey kalmadı. Sokağa sesini duyurmak için çıkanlar polis engeline takılıyor. Biber gazı ve tazyikli su ile mücadele ediyorlar. Sokaklarda gezmeye korkulur hale gelindi. Nereden ne zaman insanın başına bir şey gelmeyeceğinin garantisi kalmadı. Doğu ise bulgur kazanı gibi kaynıyor. Hâkimiyet tamamen örgütün eline geçmiş. Vatandaşın derdi nedir soran yok. Geçim sıkıntısı hat safhaya ulaşmış. Hayat pahalılığı her gün artıyor. Vatandaşlar huzursuzluk içersinde.  Durum böyle iken, başbakan şehir şehir gezip kendine puan toplamaya çalışıyor. Yılbaşından sonra neler olacak diye vatandaş tedirgin bir bekleyiş içersinde.  Ülke karanlık bir tünelde ilerliyor. Aydınlığa nasıl çıkılacak, bilen yok. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayrı eyleye. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYEN!  22-12- 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44