Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ESKİ RAKAMLARLA KONUŞMAYI BIRAKIN

ESKİ RAKAMLARLA KONUŞMAYI BIRAKIN


Eski rakamları kullanarak milletin kafasını bulandırmaya çalışmayın. Eski çamlar çoktan bardak oldu. Türk lirasının değeri dibe vurdu. Eskiden şu kadar para ile şu kadar şu alınıyordu. Şimdi şu kadar para ile bu kadar şu alınıyor. Söylemleri ile milletin kafasını karıştırmaya çalışmayın.

Eskiden paramızda kuruş vardı. Şimdi kuruşlar kayboldu. Çünkü Türk lirasının değeri düştü. Paramız pula döndü. İktidar kendisini öne çıkarmak için. Bizim kadar orman üreten ülke yok. Avrupa da orman üretmekte birinciyiz. Dünyada dördüncüyüz diyor. Kaz dağlarındaki ormanlarımıza ne oldu?

 Altın arayan Kanadalı şirket 350 bin ağaç kesti. İnsanlar bu ağaçları korumak için aylarca mücadele etti. Ağaçların kesilmesini yerinde yanı dağın tepesinde protesto eden vatandaşlara ceza verildi. Sonradan bu şirketin altın arama ruhsatı iptal edilmiş. O zaman ormanı korumak için protesto edenlere verilen cezayı iptal edin. Ruhsatın neden iptal edildiğine dair?

Bir açıklama duymadım. Rize de taş ocağı açmak için. Kesilen ağaçları korumak amacı ile gece nöbet tutan ve ağaçtan uyuyan vatandaşların bu çabalarına cevap veren olmadı. Dediğim dedik, çaldığım düdük hesabı kesime devam edildi. Daha birçok yerde taş ocağı açmak amacı ile ağaç kesimini engellemeye çalışan vatandaşların başlarına gelen. Pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

Biz şu kadar ağaç diktik diye övünmeyi ve rakamları vererek milletin kafasını yanlış rakamlarla karıştırmayın. Vatandaş artık devletin verdiği rakamlara inanmıyor. Vatandaş bizim verdiğimiz rakamlara inanmıyor diye de. Vatandaşa kızmayın. Çünkü Türkiye İstatistik kurumunun verdiği rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Enflasyon, işsizlik gibi açıkladığı rakamların hiç birisi doğrunun yanında bile geçmiyor.

Böyle olunca da vatandaş söylenenlere inanmıyor. İktidar güven kaybediyor. Bir tarım ve orman bakanı var ki? Evlere şenlik. Peygamber efendimiz “işi ehline tevdi ediniz” diye boşuna söylememiş. Bakan beyin söylediği hiçbir şey doğru değil. Bakan bey tarım ve hayvancılıkta Avrupa birincisiyiz diyor. Güler misin, ağlar mısın? Gülsen ağlanacak halimize gülüyor derler.

Ağlasan seni ağlaman neyi değiştirecek derler. Söylenecek tek söz var. Allah daha beterinden korusundur. Allah sonumuzu hayırlı etsin. Çünkü her geçen gün, bir gün öncesini aratıyor. Rakamlarla milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. İktidar rakamları söyleyerek kendisini haklı çıkarma gayreti içerisinde. Fakat artık mızrak çuvala sığmıyor. Vatandaşta bunun farkında. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                     11- 11- 2021Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,94% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2445,53% 0,40
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31