Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EY MİLLET SANA VERİLEN DEĞER NEDİR?

EY MİLLET SANA VERİLEN DEĞER NEDİR?


Yasalarımıza gör biliyorsunuz bir milletvekili iki sene milletvekilliği yaptığında. Milletvekili özlük haklarını kazanıyor. Yeni yapılan seçimde meclise 365 yeni milletvekili gelmiş.  Bakın meclis ne kadar adaletli işler yapıyor. Partilerin bazıları erken seçim yapılsın istiyor. Hali hazırda görevden istifa etmiş bir hükümet var. Hükümet kurulana kadar emanetçilik yapan bir hükümet mevcut. Bunun da sebebi ülkenin acili yet arz eden konularında karar verilmesi içindir. Bu seçimde meclise giren yeni vekiller erken seçim olduğunda.  Özlük hakkı kazanamamış olacaklarından dolayı yöneticilerde bir tedirginlik vardı. Yeni meclise giren vekiller erken seçim istemezler endişesi vardı. Adaletli bonkör iktidarımız hemen bu endişeyi ortadan kaldıracak formülü bulmuş.  Erken seçim için yapılacak düzenleme ile birlikte. Yeni meclise giren vekillerin özlük haklarının verileceğini de bu düzenleme ile meclise getirecekler. Yani bu seçimde meclise giren vekiller milletvekili özlük haklarını kazanmış olacaklar. Adaleti görüyor musunuz?  Millet 25- 30 sene prim ödeyecek emeklilik hakkı kazanacak. 25 sene çalışacak 2 bin lira emekli maaşı alacak.  Tedavi giderlerine katılım payı ödeyecek. İki sene vekillik yapan 8 bin lira emekli maaşı alacak. Çocukları dâhil yurt dışında tedavi olabilecekler. Ve tedavi giderlerine katılım payı ödemeyecekler. Dünyada en kaymaklı, ballı, börekli emeklilik bizim ülkemizin milletvekillerine aittir.

Şimdi bu yeni vekiller için yapılan bu düzenleme. Erken seçime oy vermeleri için. Verilecek bir rüşvet değil de nedir? Bu yeni gelenlerin seçilememe endişesi olsa dahi artık rahat olacaklar. Belki içlerinde birçoğu seçilemeyecek. Amma milletvekili özlük haklarını kazanmış olacaklarından dolayı endişeye kapılmayacaklar. Belki bu vekillerden bazıları tekrar milletvekili olmak için. Müracaat dahi etmeyecektir. Nasıl olsa ballı emeklilik hakkını kazanmış. Onlar Allahtan istediler bir göz. Allah verdi onlara iki göz. Tabii AKP´nin ismine layık adaleti sayesinde, bu AKP hem adaletli hem bonkör davranıyor. Kimlere bonkör davranıyorlar. Milletvekili ve emeklilerine gayet bonkör davranıyorlar. Amma vatandaşa geldi mi? Cimrilerin en cimrisi oluyorlar. Memura emekliye para verirken elleri titriyor.  Kaynak bulunamıyor. Bütün kaynaklar emekliye memura geldi mi kuruyor?  Fakat milletvekillerine ve emeklilerine geldi mi? Her nedense kuruyan bütün kaynaklar şelaleye dönüşüyor.  Cumhurbaşkanına gelindiğinde bütün musluklar açılıyor. 2015 senesi bütçe görüşmelerinde cumhurbaşkanlığı bütçesine ayrılan para 395 milyon. Abdullah gülün harcamasına ayrılan para 195 milyon idi. Ve Abdullah gül saraydan ayrılırken 105 milyon para bıraktı. Bunlar yetmedi bir gece yarısı önergesi ile cumhurbaşkanına örtülü ödenek harcama yetkisi verildi. Bu cumhuriyet tarihinden ilk olan bir olaydır.

Milletin alacağı beş kuruşa göz diken bir iktidar olur mu? Allah aşkına! 2014 senesi Aralık ayı enflasyonunu eksi göstererek millete enflasyon farkı ödemediler. Haziran ayı enflasyonu yine düşük gösterilerek enflasyon farkı ödememek için düşük gösterildi. Hâlbuki haziran ayında senenin en yüksek enflasyonu yüksek ay olmuştur. Milletin değeri enflasyon farkı alacak kadar bile yoktur. Milletin alacağı beş kuruşa geldi mi gözleri dönüyor. Kendilerine geldi mi gülleri açılıyor. Haziran ayı enflasyonunun bu kadar düşük çıkması imkânsızdır. Çünkü ramazan başladı. Sebzeler, meyveler, baklagillerin fiyatları nede de ise % 50 arttı. Millete vermeye gelince karga oluyorlar. Milletten almaya gelince şahin. Elektrik faturalarında ki kayıp kaçak parası milletin canını sıkıyor. Birde adeta milletle dalga geçer gibi.  Elektrik faturalarında ki kayıp kaçak elektrik parasına % 39 zam yapıldı. Hani bu kaçak elektrik kullanmak harandı? Doğru, evet haram! Bunu devlet bilmiyor mu? Biliyor! Tayyip Erdoğan doğu illerinin birisinde miting yaparken, ?bu bölgede kaçak elektrik kullanımı arttı. Kaçak elektrik kullanmak haramdır? dedi. Pekiyi kaçak elektrik kullanmak haramda, neden? Bu haram parayı milletten alıyorsunuz?  Haramı millete ödettiriyorsunuz? Milleti harama bulaştırmaya hakkınız var mı? Bu kaçak elektrik kullanımı önlenemiyorsa o zaman yapılacak bir şey var. Her şehir kendi ilindeki kaçak elektrik parasını kendileri ödesinler. Hiç değilse faturalar bu kadar yüksek olmaz. Bu milletin yalnız oyuna değer veriliyor. Başka hiçbir şeyde değer verilmiyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Atatürk sevdalıları! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                                     07- 07- 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44